• fashio­ngirl
    Äldre 28 Feb 18:18
    17640 visningar
    153 svar
    153
    17640

    minus 5 kg!

    Hej på er!

    Ätit lite onödigt på sista tiden, klart jag märkt att kläderna sitter lite tajtare än innan men att det skulle vara plus 5 kg det var en chock idag när jag klev upp på vågen. Brukar aldrig väga mig och inte tänka på vikt men nu ska dessa bort innan det blir mer. Tillbaka till min nyttiga livsstil som jag iprincip haft hela mitt liv.

    På måndag börjar jag...någon som vill hänga med??

  • Svar på tråden minus 5 kg!
  • MsMine­lli
    Äldre 24 Apr 09:46

    En tanke bara...

    Jag har också himla svårt att hålla "bantningskurer", men nu har jag en ny plan... Om man har som målvikt ex. 60 kg så måste man väl kunna räkna ut hur stort kalorbehov man skulle ha om man vägde 60 kg och helt enkelt äta så mycket(eller kanske lite mindre) och så småningom man måste man ju då oundvikligen väga 60 kg? Eller?

    Då får man ju ändå äta "normalt" mycket och slippa allt meck och ändå till sist väga det man vill?

  • Emmox
    Äldre 24 Apr 09:53

    MsMinelli: Du har helt rätt. Problemet är ju bara att de flesta inte orkar vänta på att det ska gå kanske sex månader innan man når de där 60 kg. Då äter man antagligen mindre för att komma dit snabbare eller så dricker man en kur för att det ska gå rysligt snabbt. Så det krävs riktigt tålamod (eller inget, för om man äter så mkt som det krävs för att slutligen hamna på 60 kg så är det ju bra att man kommer in i en sådan rutin och trivs med den)!

    Lycka till med din nya plan ;)

  • MsMine­lli
    Äldre 24 Apr 10:58

    Tack så mycket Emmox - önskar även dig lycka till =)

    För min del är det faktiskt så att jag inte klarar att hålla strikta dieter tyvärr, så jag tror att det är ända sättet för mig faktiskt... Trist att vänta, det håller jag HELT med om, men jag ser faktiskt ingen annan utväg...

    Har för övrigt slagit vad med min grabb om 500 kr att jag inte ska äta sötsaker (godis, bakverk, glass, dricka etc.) på 3 måndader och eftersom jag är en rätt dålig förlorare så är detta vadet ett ypperligt sätt för mig att lyckas hålla mig till rostade mandlar och min älskade cola light när det är dags för fredagsmys =)

    Lycka till tjejer! Hoppas att ni mår bra och att solen skiner på er också!

  • bongen­80
    Äldre 24 Apr 21:07
    Emmox skrev 2009-04-23 10:55:27 följande:
    Bongen80: Jag är så oerhört glad för din skull!! Tänk om jag fortsatt med min diet sedan jag började. Går du på ren kur fortf?Jag har ju som sagt börjat med att räkna kalorier. Jag ska vara ren och ärlig ur hjärtat. Det går skitdåligt. Jag äter mer än jag borde och jag tror ärligt talat att jag gått upp vartenda hekto jag gick ner med ck. Suget efter att stoppa något i munnen står över motståndet att inte göra det. Jag vill börja på ck igen men min pojkvän kommer bli riktigt förbannad om jag gör det... Jag ska försöka ta nya tag i dag och stå emot. Jag tror det är bäst att utesluta kolhydrater så mkt som möjligt för ett tag framåt. LeeLoo: Jo, haha, jag får väl göra så =) Tack för hjälpen!! Går det bra för dig föresten med ditt program? Jag har inte riktigt kommit in i en positiv cirkel om man ska säga så...
    nej jag har gått över på kombinerad kur, fixade inte att stå dag ut o dag in o laga mat till resten av familjen utan att ens kunna smaka av. Nu funkar det mycket bättre. Hoppas du får ordning på kaloriräknandet.
  • Hubba
    Äldre 28 Apr 18:35

    Har varit och köpt mig en stegräknare idag... nu jäklar ska här promeneras....

  • Äldre 28 Apr 18:38
    Hubba skrev 2009-04-28 18:35:28 följande:
    Har varit och köpt mig en stegräknare idag... nu jäklar ska här promeneras....
    Då tycker jag du ska haka på oss i den här tråden...vi stegar och stavar också som tusan och peppar...

    www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3361649.html
  • fragol­ina
    Äldre 28 Apr 18:40

    obs att mandlar och nötter innehåller ruskigt mycket fett!!

  • fragol­ina
    Äldre 28 Apr 18:49

    Läste idag i Aftonbladet:

    Ät ost, grädde och bacon ? och bli 8 kilo lättare till midsommar. Dessutom: du kan få friskare hjärta på kuppen. Mättat fett är bra för kroppen.

    Har vi inte fått nog av detta nu? Sen NÄR är mättat fett bra för kroppen? Det är ju rent livsfarligt för vissa människor att följa sådana dieter. Jag blir så arg på att tidningarna inte kan försöka sprida hälsosamma och förnuftiga tips på hur man kan förbättra sin kost.

  • Emmox
    Äldre 29 Apr 09:15

    Sådär... började på ren kur igen. Har hållt på i tre dagar. Känns underbart. Jag mår mycket bättre. Ska köra ren kur i två veckor, sen blir det någon form av GI/1000 kcal kontroll. Måste komma över sötsuget och jag tror att äter jag kolhydrater typ pasta och liknande kommer sötsuget tillbaka.. Så det får ske stegvis.

    Det vackra vädret gör också att man blir mer på topp av motivation!! Härligt!

    Bongen80: I vilken vecka gick du över på kombi? Jag hade kunnat tänka mig kombi men det blir såå dyrt för mig, fattig student ;/

    Hubba: När jag kommer ihåg ska jag också köpa en stegräknare =)

    fragolina: nå, äter man nötter med sunt förnuft är det ingen fara - fettet i dem är ju bra. Bättre med en näve nötter än choklad... men äter man mycket kolhydrater och sedan äter massa fett... = kilona ökar
    Sen tror jag inte att det är så bra att bara äta massa fett på det viset, man ska äta rimligt med både kolhydrater, protein och fett. Men olika dieter funkar på olika människor... =)

    Lycka till allihopa! Hoppas det går bra för er!!

    ps ska nog skippa min "slimbrigde" dryck - det är nog inte bra att dricka sötningsmedel över huvud taget. Lightprodukter är nog bara crap. Kör på riktiga saker men i små mängder *ler*

    kramis!!

  • Emmox
    Äldre 29 Apr 09:17

    fashiongirl, btw! hur har det gått för dig?

  • bongen­80
    Äldre 11 May 18:07
    Emmox skrev 2009-04-29 09:15:15 följande:
    Bongen80: I vilken vecka gick du över på kombi? Jag hade kunnat tänka mig kombi men det blir såå dyrt för mig, fattig student.
    Jag körde ren 2 veckor. Ett tips som kanske är i tråkigaste laget är ändå att byta ut frukosten till att börja med. CK kostar 23:-/mål...det blir en hel massa fil, ägg, musli, gröt eller vad man nu äter.

    Jag gör egen musli. Rostar i panna: kokos, pumpafrön, solrosfrön, mandel, hasselnötter, sesamfrön. Vänta tills det svalnat sen tillsätter jag krossade linfrön o finhackad torkad aprikos. Sen kan man ju dryga ut med vilken typ av nyttigheter man vill, tex vetekli, fibergryn/flingor, torkade tranbär, russin. Håll utkik efter risentas lösviktsmusli, där finns massa bra grejer. Bra fetter o mättande som bara den. Var lite försiktig med den torkade frukten dock (fruktos är fettbildande)
  • Hubba
    Äldre 31 May 20:50

    Imorgon ska jag börja på ny kula... och denna gången ska m2b vara med oxå... han vill ha sin vanliga kostym istället för att hyra en och då måste han gå ner några kilon... så nu börjar vi båda med att köra Modifast på halvfart samt undvika godis och läsk på vardagarna... jag kommer att ha lättare för det än vad han kommer att ha... men vi får stötta varandra...

  • Emmox
    Äldre 31 May 21:06

    Åå.. det var längesen jag var inne på tråden. Jag började på ny kula i måndags. Jag vet inte vad som hände med mig, men jag tog tag i det och har nu druckit C i en vecka (imorgon). Ska väga mig och sedan ska jag köpa en veckas ranson till.

    Lycka till Hubba! Ja, vi får stötta varandra. Det behövs!

Svar på tråden minus 5 kg!