• fashio­ngirl
    Äldre 28 Feb 18:18
    17817 visningar
    153 svar
    153
    17817

    minus 5 kg!

    Hej på er!

    Ätit lite onödigt på sista tiden, klart jag märkt att kläderna sitter lite tajtare än innan men att det skulle vara plus 5 kg det var en chock idag när jag klev upp på vågen. Brukar aldrig väga mig och inte tänka på vikt men nu ska dessa bort innan det blir mer. Tillbaka till min nyttiga livsstil som jag iprincip haft hela mitt liv.

    På måndag börjar jag...någon som vill hänga med??

  • Svar på tråden minus 5 kg!
  • EllaBe­llaG
    Äldre 3 Mar 16:11
    #31

    Emmox! Guuud! Vad duktig du är som bara luktade på godiset! Det brukar normalt gå bra att gå förbi godishyllan, särskillt om sambon är med. Då agerar han högljutt samvete åt mig. När jag är ensam i affäre är det värre. Ja, jag måste medge mitt snedsprång och erkänna att jag åt upp godiset :(

    Sopp-"detox" som jag kallar det för är ett tips jag fått från min mamma, som hon i sin tur fått från sin vännina.

    Det är ett recept på en slags grönsakssoppa som man gör storkok på. Ingen buljong och ingen potatis, men massa annat gott och den blir riktigt matig och går utmärkt att frysa i portioner. Den käkar man 5ggr per dag. Är det en hård arbets/träningsdag äter man soppan som den är (om man nödvändigt behöver tugga nåt kan man ta ett knäckebröd) alt om det är en lugn dag så äter man bara buljongen som "mellanmål". Till detta måste man naturligtvis dricka massor av vatten! Enligt mammas vännina får man dricka the och kaffe också. Jag kör grönt the, för det tycker jag känns bäst. (Suck, jag känner mig taggad att börja nu, men det känns dumt när jag ska åka iväg och träffa släkten. Blir så tråkigt för dem också.)

    Sen så jag jag ju lagt om mina dagliga matrutiner också så det passar mig och så den nya vikten hålls. Jag går nästan överallt. Jag planerar en veckomeny och storhandlar eftersom jag helt enkelt inte klarar att gå i affärer utan att handla nåt (som ni märkt). Som belöning är det tillåtet att äta godis för 25kr veckan, som ska ätas mellan fredag-söndag (det blir minsann ingen denna helgen eftersom jag fuskat!). och så skippar jag i långt om möjligt pasta och mjöl. Dessa små förändringar har lett till -10 kg, så jag kan ju inte vara helt fel ute!

    ops, det blev långt :/

  • Emmox
    Äldre 3 Mar 22:20
    #32

    EllaBellaG: ja, jag har klarat mig hitintills. Jag måste bara få känna doften, så jag kan drömma lite. Men det är inte så att jag blir paniksugen för att jag känner doften, för då hade jag försökt hålla mig undan.

    Äh, det är bara att ta nya tag. Nästa gång vinner du säkert fighten! Du har ju som sagt gått ner 10kg och det är en enorm vinst i mina ögon. Så kör på!

    Sopp-detoxen låter spännande, kanske man ska pröva nån gång!

    Nä, usch, måste komma igång med riktigt träning. Jag är så lat^^ blir bara promenader hela tiden, men då får man inte upp flåset.

    Godnatt!

  • fashio­ngirl
    Äldre 4 Mar 08:01
    #33

    Vart lite salta kex igår till Desperate Housewives hehe..jaja bättre än ostbågar eller ngt som jag annars är ett fan av.
    Förutom det klarade jag mig bra hela dagen :)

    Ny dag, nu kör vi!

  • Emmox
    Äldre 4 Mar 15:40
    #34

    fashiongirl: ja, jag antar att det är bättre än ostbågar. Jag är en näringsinnehållsfanatiker. Där ser man precis allt som är bra och inte bra för en. Skönt igår gick bra för dig! Samma här.

    Var och vägde mig idag: - 3kg!! so far so good!! märks ju vid midjan och lite kring låren, skönt. Men jag måste börja träna mer!

    Har inte ätit något sedan jag började förra veckan, känner mig lite stolt faktiskt. Imorse var besvärligt, för jag hade ingen "frukost" hemma utan bara varma soppor och hur kul är det att äta middag klockan nio på morgonen? Men det gick iaf. Nu har jag införskaffat mig nya påsar till en ny bra vecka. Känns så kul allting, till och med plugget hehe!

    kram på er alla och hoppas ni orkar stå emot alla frestelser!

  • Emmox
    Äldre 5 Mar 07:42
    #35

    Usch! Hade en jätteotäck dröm som kändes riktigt äkta. Jag hade typ stoppat i mig lite jordnötter (vet inte varför, men jag gillar verkligen inte jordnötter) och plötsligt kom jag på att jag inte fick äta det... det var jobbigt. Stressen över att jag sabbat allt... Sen vaknade jag och kände att det var tur att det bara var en dröm :)

    Byxorna sitter löst idag. Ska snart dricka en bananshake. mm!

  • fashio­ngirl
    Äldre 5 Mar 08:46
    #36

    Emmox: shit är såå imponerad av dig. Grattis till de 3 kilona som försvunnit!!

    Det är på kvällarna jag har svårt att stå emot. Egentligen känner jag mig inte direkt sugen på ngt sött utan blir ändå. Hmm dumt. Igårkväll blev det vaniljglass, chokladsås, strössel. Vad trött jag blir på mig själv. Glass är min största svaghet. Jaja kämpar vidare.

    Går bra med träningen iaf. 2 promenader, 30 min pilates + lite övningar (igår: 60 situps, 60 benlyft, 60 rygglyft, 20 armhävningar).

    Samma träning idag och endast fil och tomatsoppa!!!

    Hoppas det går bra för er alla!!!!

  • EllaBe­llaG
    Äldre 5 Mar 11:14
    #37

    Ni är så duktiga med era dieter och träningar!

    Igår blev jag så himmla glad! Fick in mina sista poäng och meddelande om att jag är helt klar med utbildningen! ALDRIG mera några tentor, uppgifter eller uppsatser!
    Fantastiskt, Trodde aldrig att jag skulle klara av att läsa på högskolan, men det gick!

    OCH så blev jag kallad på arbetsintervju, i morgon!

    Nu är jag helt lyrisk och harfått mig en morot. Har prelinimärsatt tid för bröllop i aug 2010. Men det beror på om jag får jobb i tid och hinner spara tillräckligt tills dess. Och nu är jag på god väg! Huuuuuurrrraaaaaaaaaa!!

    Längtar efter slutet av nästa vecka när jag fått besked! Ser framför mig hur jag går på min detox, tjatar med mäklare inför flytt, kollar lägenheter och springer runt i möbel affärer och kollar på soffor! :)

  • fashio­ngirl
    Äldre 5 Mar 12:23
    #38

    EllaBellaG: Vad fantastiskt det låter. Grattis och lycka till med allt i framtiden!!

    Jag ÄLSKAR tomatsoppa! Min mamma har massa tomatplantor i växthus som hon gör soppa av och fryser in (som sen hamnar i min frys hehe). Nu finns det bara en burk kvar :(
    Det finns ju sån Knorr tomatsoppa i förpackning, är den nyttig???

  • fashio­ngirl
    Äldre 5 Mar 12:27
    #39

    Kelda menar jag är det som har en sort som jag gillar. Det är ingen pulversoppa, utan den är färdig.

  • Emmox
    Äldre 5 Mar 13:38
    #40

    fashiongirl: tack! Jag vet hur det är, med suget! Vet du, när jag försökte gå ner i början av januari med att bara äta nyttigt och så, slutade det med att jag bakade äppelpaj typ varje kväll för att jag hade varor hemma att göra baket. Så när jag tillslut tröttnade på skiten, vet du vad jag gjorde? Jag slängde ut mjölet och sockret. Det kanske känns tuff och slänga godsaker man har hemma, men för din egen skull och för att det ska underlätta. KÄMPA PÅ :) Tror på din kraft att säga nej!

    Men du ska ha stora pluspoäng för att du tränar duktigt!! Starkt jobbat! Att se om färdigsoppan är nyttig kan du göra genom att titta på innehållsvärdet. Där ser du hur mkt kcal du får i dig per dl och kan därmed avgöra om det är bra eller ej. Dessutom så står det ju också hur mkt fett och kolhydrater där är per dl eller 100 g. Kolla efter det!

    EllaBellaG: GRATTIS!! Jag håller själv på att plugga på högskola. Vad pluggade du till? Så glad för din skull att det är över! Själv har jag en tenta om tre veckor mohahaha! Lyckliga dig!

Svar på tråden minus 5 kg!