• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Trött är bara förnamnet. Så underbart härligt att det är FREEEEEEEDAAAAAAAG!

    Tinga, men så skönt att Piff inte kräkts på så länge och att det gått okej med sonden och läkarbesöken hittills. Det låter läskigt med sond och att Piff rycker loss den själv, lider han av den eller är den mest irriterande för honom? Jag håller med Snaily, ni är ju fantastiska som kan sätta sonder själva!

    Frejis, men vad sjutton är det dåligt att ha för mycket fostervatten också? Varför då?

  • Telis

    Tinga skrev 2009-08-07 09:40:06 följande:


    Telis ? du är verkligen en helylle- och helt igenom ärlig kvinna.(Och nä; jag är varken ironisk eller retas med dig, utan det är en komplimang.)
    Utan att ge några detaljer här så kan jag säga att det är helt och hållet min pappas fel.
  • Telis

    Men Vänner, inte ska du ha dåligt samvete för det!!

    Hur känns foglossning?

  • Telis

    fru AM skrev 2009-08-07 10:42:53 följande:


    Vet du vad: jag ska ut på stan i eftermiddag och tänker då gå in i en häst- och hundaffär och kolla om de har där ... Ska jag köpa ett koppel om de har rätt sort?
    AM, kan du sms:a mig i så fall? Jag har nämligen redan lovat Snaily att gå in hos en av återförsäljarna på väg hem ikväll eller imorgon. Fast i och för sig så kanske hon vill ha ett till Korven och ett till maken så att det inte gör nåt om hon får två.
  • Telis

    Snaily, jag hade ingen tur jag heller. Dom hade kunnat gödsla med precis såna koppel men alla var 180 cm långa. Men jag fick tips om ett annat ställe som jag ska kolla imorgon, annars kan dom beställa hem ett sa hon.

  • Telis

    Oooo, rödbetor är bland det godaste som finns! Måste kanske ta mig till Bondens marknad i morgon och se om jag hittar några.

  • Telis

    Oj, jag nästan skäms för att jag mår så bra när jag hör hur ni andra har det. Jag undrar om jag verkligen är gravid.

    Muggles, jag är i vecka 17 nu (hur gick det till? ) och jag skulle inte ha några problem alls med att åka skidor, känner inte av bäckenet överhuvudtaget. Det enda lilla problemet skulle väl vara att jag blir andfådd fort nu för tiden.

    Putmage har jag alltid haft så det är ingen skillnad heller. Det blir nog inga problem att dölja den tills efter semestern, om den inte fullkomligt exploderar under dom två veckor jag har kvar att jobba.

    Vänner, mitt favvoveggorecept över alla andra är ju mina stekta gurkor med fetaostfyllning som jag brukar tjata om men det är ju aldrig nån som vågar prova dom. Annars kan man göra vanliga tacos med quornfärs, kikärtsbiffar med tzatziki (www3.arla.se/Default____17653.aspx) eller hemmagjord falafel med couscous och ajvar. Jättegott och jättelätt alltihop!

  • Telis

    BS, du borde nog vara i vecka 18 nu, du är ju ungefär en vecka före mig. När ska du på RUL?

    BS igen, härligt att det blev så bra idag!

    Ore, vilken barnvagn blev det till slut? Jag är så förvirrad av alla barnvagnsnamn som har surrat förbi den senaste veckan.

    Ja, just det, krampkänningar i vaderna har jag också på nätterna! Jag vaknar och är på väg att ströcka på mig när jag känner att nähä, det ska jag inte göra för då får jag kramp. Så det går att undvika. Men undrar vad det beror på?

  • Telis

    Jag tror inte att anonymiteten hos donatorer är anledningen till att insemination av ensamstående inte är tillåten i Sverige. Det finns ju spermiedonatorer i Sverige och dom är inte anonyma*, det är bara det att man måste vara gift eller sambo för att få ta emot sperma. Det spelar ingen roll om man är homosexuell eller heterosexuell, bara man är två.

    Jag tror att man brukar hävda att det är för att man anser att barn har rätt till två föräldrar. Men jag tycker att det resonemanget faller på att man får adoptera som ensamstående, vari ligger skillnaden? Jag personligen tycker att man ska få insemineras som ensamstående kvinna men att det ska vara förbjudet med anonyma donatorer (vilket det ju också är i Sverige).

    (*Spermiedonatorer är anonyma för föräldrarna i Sverige men barnet har alltid möjlighet att, vid 18-års ålder, ta reda på vem som är donatorn.)

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor