• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vickan, så det är Novalucol som är bäst?

  • Telis

    Snaily, vilken härlig dag ni verkar ha haft. Inte ett kontor i sikte!

  • Telis

    Jag fick förresten hem min bola idag och jag är jättenöjd. En bola är ett smycke som är som en liten pingla, det sägs att barnet i magen ska höra pinglan och bli lugn av ljudet. Det är säkert buffel och båg med det men smycket är jättefint och jag tycker att det plinkar så fint. Televinken får tycka vad han vill. Så här ser det ut: www.babytime.se/se/art/bola-silverplaterad-aggformad.php

  • Telis

    Snaily, den kommer. Det är bara en liten snigel som tar lite extra tid på sig.

    Ore, det kanske funkar då? Spännande! Men annars är det iallafall ett riktigt fint smycke. Funderar nästan på att köpa ett till, det finns ju så många olika färger och former.

    BS, men stackars kollegan, vilken mardröm! Hoppas dom hittar honom välbehållen snart.

    Oj, idag har jag satt på mig en alldeles för tajt tröja känner jag, får hålla in magen så fort någon är i närheten.

    Det kommer att bli en liten utmaning att packa för fyra veckor tror jag när man kanske inte alls ser likadan ut i slutet på semestern som i början.

  • Telis

    Izzie, precis! Jag vill packa så lite som möjligt för att ha shoppingutrymme i resväskan, så därför gäller det att bara ta med sig sånt som man verkligen kommer att (kunna) använda.

    Brr, skum låter inte kul. Som tur är så är det inte så farligt än så jag klarar mig bra utan medicin men det är bra att veta att man ska undvika Gaviscon.

    Mår du bättre idag?

  • Telis

    BS, nej, jag hade inte tänkt att berätta något på jobbet förrän efter semestern. Med den tajta tröjan jag har idag är det på håret om man tror att jag bara är fet eller gravid men med lite luftigare tunikor och toppar så är det inga problem att dölja magen.

    AM, vad söt du är! Jag kanske kommer och rotar i din garderob när vi kommer hem efter semestern.

    Lappis, jag behöver ingen ny resväska utan jag får klara mig med den jag har. Men jag räknar helt kallt med att maken kommer att ha lite plats över i sin också.

    Jag hittade massor att shoppa förra hösten i USA och tyckte att det var jättebilligt - just därför kommer jag väl inte att hitta något alls i år.

  • Telis

    Piggelin, angående dagisdebatten igår. Det är ju helt obegripligt att folk ska hålla på och lägga sig i om ni har dagmamma eller dagis till A. Ni vet väl för sjutton vad som passar er och henne bäst själva! Fast jag kan ju säga att jag gick hos dagmamma och jag tycker att det var jättesynd att jag inte fick gå på dagis och fritids. Man kanske alltid saknar det man inte fick?

    BS, det där är ju jättesvårt. Jag hade nog resonerat så att om det går bra med pappa när inte mamma är hemma så är det "bara" ett problem med att hon vill bestämma. Och eftersom dom någon gång måste lära sig att dom inte får bestämma allt (och eftersom jag inte skulle vilja vara den som fixade allt jämt) så skulle jag hålla mig ur vägen och pappa skulle få fixa vad det nu gäller även om hon blev olycklig ett tag. Men jag pratade med min moster om det där för ett tag sedan och hon tyckte tvärtom, att det bara är en fas som går över av sig själv, och hon har två väldigt välartade barn så kanske borde man lyssna på henne.

  • Telis

    Muggles, oooooh, vad otäckt! Det är så svårt att säga hur mycket. Det började på förmiddagen och då räckte det inte med ett trosskydd, utan det var mer än så. Men det var aldrig mörkrött, utan klarrött (som hallonsaft :-s). Jag bytte binda en eller ett par gånger och framemot kvällen räckte det med trosskydd igen. Som mest var det inte så mycket som en kraftig mens utan mer som en "normal" mens, hur sjutton man nu ska tolka det. Jag hade aldrig ont.

    Nu minns jag inte exakt vad det var jag såg, men det är i någon speciell vecka som det händer något med moderkakan som gör att man kan få en liten blödning då. Hoppas att det bara är något sånt!!!

  • Telis

    Muggles, jag hoppas jättejättemycket att det bara är en liten ofarlig blödning. Det är ändå nästan 40% som får en blödning någon gång under graviditeten så där är även om det inte är som det ska vara så är det väldigt vanligt. Och det är väldigt positivt så länge du inte har ont!

  • Telis

    Ja, hur går det, Muggles?! Jag har tänkt på dig och hållt tummarna jättemycket!

    Snaily, ja nu när jag mår bra känns det mycket bättre att resa iväg. Fast det jag ser allra mest fram emot är att vara ledig. Att slipp gå upp tidigt och passa en buss och att slippa en massa jobbtjafs och irriterande kollegor. Jag skulle kunna sitta inregnad i en liten möglig stuga i mörkaste Småland och vara lycklig som en liten bäver om jag bara slapp jobbet ett tag.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor