• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Ore, det blir säkert bra med en Mistral S! Vad valde du för färg?

    Jag är ju, precis som Piggelin, förtjust i rött men det är kanske mer praktiskt med en mörk färg?

    Klart att du ska ha ett nytt objektiv. Det kan du väl få för pengarna du sparade in på barnvagnen?

  • Telis

    Jaha, ska man gå ut och njuta av det fantastiska sommarvädret eller ska man göra något nyttigt?

    Äh, det är klart att man ska gå ut, på tisdag ska det tydligen bli sämre igen och vem vet när det blir så här fantastiskt igen?

    Vi ses lite senare!

  • Telis

    Ore, jag undrar om din källa kan ha blandat ihop det med en historia som det stod om i tidningarna för något eller några år sen? Jag minns inte detaljerna men i grova drag var det ett lesbiskt par som ville ha barn och därför bad en kompis ställa upp som spermadonator. Jag vet inte hur det gick till rent fysiskt men det lesbiska paret fick iallafall barn. Sedan skilde dom sig och den biologiska mamman kunde inte få underhåll från sin fd fru och krävde därför mannen på underhåll. Hon fick rätt, han blev tvungen att betala underhåll för att det ansågs vara hans barn.

    Men skillnaden var att dom hade ordnat det hela rent privat, som spermiedonator i den offentliga vården så skriver man på ett papper om att man aldrig får några rättigheter eller skyldigheter gentemot eventuella barn.

  • Telis

    Hoppas att konserten blir superbra för alla er som är där ikväll!

  • Telis

    Tinga, stackars lille Piff, vilken liten kämpe han är trots allt. Och lycka till med allt kartongpackande och flyttstädande!

    Snaily, det finns verkligen ingenting som säger att man har större chans att vara gravid om man har symptom i jämförelse med inga symptom. Det är många här i tråden som har varit gravida men inte haft symptom och många som inte har varit gravida trots symptom. Jag håller tummarna!

    Nenne, kramar till dig på första jobbdagen, hoppas att du överlever! Kramar även till Vänner om det var idag du började jobba igen, hoppas att ligga-blickstilla-i-30-minuters-metoden funkar även på arbetsdagar!

    Och lycka till till koko hos BM och hoppas att huvudvärken har släppt!

    Lappis, hinner vi träffas på en lunch innan jag går på semester (nästa fredag) för att prata Kalifornien?

  • Telis

    Snaily, jäkla skit! Hoppas att ni får en riktigt mysig förlovningsdag trots allt!

    Muggles, jag skulle köpa centraldammsugare om jag hade valet. Det finns ju andra fördelar också än att man inte behöver bära med sig själva dammsugaren, det är tystare med centraldammsugare och man behöver inte tömma den så ofta. Plus att man slipper ha den där klumpen efter sig under tiden. Fast 14000 låter mycket, undrar om det är billigare att göra det själv? Min mamma och pappa installerade en och jag tror inte att det var så dyrt?

    Muggles igen, du är inte ensam i tråden om att inte vilja vara hemma. Sweet och Piggelin är ju också kanonnöjda med att jobba.

    Snorkis, jag tror att jättemånga har såna där tvivel. Jag har haft dom hela tiden och jag har dom fortfarande.

    EA, jag skulle inte slösa tid och pengar på inseminationer. Jag tror inte att det ger något mer än vad hederlig vanlig sex gör. Om ni kan göra IVF gratis så skulle jag anmäla mig till det. Det tar ju ett tag att komma igång med det även om dom inte har någon kö.

  • Telis

    EA, förlåt om jag lät hård eller så, jag förstår verkligen att det är ett tufft beslut! Jag vet att jag tänkte precis likadant innan vi gjorde våra IVF:er, att det var sista utvägen och det var jätteläskigt. Men man anpassar sig efter situationen. Nu tycker jag att IVF bara är ett hjälpmedel, ett väldigt bra hjälpmedel. Det är som att bryta benet - javisst, det kan läka ihop alldeles utmärkt av sig självt men om det går fortare och blir bättre av att man får hjälp av en läkare, så varför inte?

    Och som Lappis och jag har bevisat så är inte IVF sista utvägen, det bara känns så.

    Men det är ju ingen brådska, ni måste inte göra IVF nu i år, ni kan vänta ett bra tag till. Och självklart ska ni pröva inseminationer också om ni vill det! Jag vet bara att när vi gjorde det så hoppades jag så mycket på det och blev så himla besviken sen när jag insåg hur liten chans det är att lyckas. Jag kände mig lurad helt enkelt. Men alla ska ju göra som dom själva mår bäst av!

  • Telis

    EA, det är verkligen inget misslyckande. Man är inte bättre människa för att man blir gravid på första försöket och man är inte en sämre människa för att man behöver lite hjälp.

    Nej, man måste inte göra inseminationer först (om inte ditt landsting har några specialregler). Men det kan ju vara ett bra steg på vägen, det kanske gör tanken på IVF lite lättare? Fast samtidigt är det psykiskt mer påfrestande än vanliga hemmaförsök så jag vet inte?

    Nej, nu ska jag sluta tjata om IVF:er. Var och en blir salig på sin egen tro och i sin egen takt.

  • Telis

    Ja, jag har verkligen ingen aning vad jag kommer att tycka. Just nu låter vad som helst bättre än att jobba men man kanske kommer att klättra på väggarna efter ett par månader.

  • Telis

    Lappis, vad googlar du på nu? Namibia eller lite mer över hela kartan?

    Lappis igen, det är kanske en fördel till med att adoptera? Att om man inte ska amma så kan mamman och pappan vara föräldralediga båda två på halvtid från början? (Eller det blir kanske för hattigt för små barn som kommit till ett nytt land och en ny familj?)

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor