• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1086698 visningar
    8486 svar
    8486
    1086698

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 21:06
    #71

    Hej Cicci! Lycka till med namnvalet!

    Lapinette, men är det verkligen meningen att man ska ha så himla ont utan att det är något fel alls?! Stackare!

    Piggelin, jodå, min bror har alltid haft stor bil/skåpbil av något slag, han behöver plats att sova i bilen om det krisar och plats för sina vindsurfingprylar. Nu har de ju barn också och behöver ännu mer plats. Fast de har billigaste inredningen och inte någon sittgrupp med bord eller så. Mina föräldrar släpar alltid så mycket prylar mellan Öland och hemma i och med att mamma har företag och måste ha massa pärmar, de håller alltid på och renoverar och fraktar byggmaterial och så har pappa haft antikaffär och sprungit mycket på auktioner. Alla i min familj verkar ha behov av att frakta mycket saker!

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 21:07
    #72

    Usch, imorgon är vår sista dag här, på torsdag åker vi vidare. Visserligen kan jag känna att det ska bli skönt att göra något annat men det är också ett tecken på att semestern är på väg att ta slut, suck.

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 22:37
    #73
    Ore skrev 2009-07-28 18:05:36 följande:
    Vi har ännu inte kommit överens om huruvida han ska följa med på föräldrakurs eller inte...
    WHAT?! Varför ska INTE följa med?
  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 22:42
    #74

    Snaily: men du har säkert inte ÄL än! Det kanske kommer imorgon. ÄL-testet visar ju bara att din ÄL är på ingående om 12-24h (el ngt sådant, kommer inte ihåg exakt antal timmar). Så pöka imorgon med!!! *sagt med sträng röst*

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 22:44
    #75

    Telis: för jäkligt att du inte hinner in här helt enkelt!

    Själv övar jag på att sluta svära - svårt då det är en mångårig vana. Moa härmar ju allt. Tappade en potatis härom dagen och utbrast "jävlar!" och gissa vad som kom ur Moas mun flera ggr sedan? Jävar jävar jävar. Oooooooooooooops!

  • Äldre 28 Jul 22:49
    #76

    mugglan - jag svär som jag umgås... förra veckans skogsvistelse innebar att det kom ur mig kanske 3 svordomar på 8 dagar. På jobbet kan det komma 3 i kvarten (inte i formella sammanhang men ändå). Vore bra att öva på att sluta. Ska försöka att inte öka till min vanliga nivå.... tack för att du påminde mig!!

  • Bluebr­ide
    Äldre 29 Jul 00:05
    #77

    hej tjejer. Aurora växer så det knakar. Snart är hon en "klump" på 5 kg, men hon ser fortfarande ut som hon är nyfödd hihi eller ja 3 månader men så är hon 7, ja korr 4 då. nu ska jag ge min lilla stumpa mat och sen ska vi sova. godnatt

  • snaily
    Äldre 29 Jul 00:30
    #78

    Mugglan, jooooo det där vet jag ju förstås, påläst glasögonorm som man är (i och för sig mest linsorm nu för tiden...) Så absolut får vi pöka imorgon också Det jag tycker är skumt är att jag inte har nån aladåbvarning eller ömma bröst som jag brukar några dagar innan ÄL.

    Härligt jobb man har förresten men nu hoppas jag att hemmet och sängen är nästa anhalt!

  • Ore
    Äldre 29 Jul 08:00
    #79
    muggles skrev 2009-07-28 22:37:52 följande:
    WHAT?! Varför ska INTE följa med?
    Jag vet faktiskt inte, men det var något han sa direkt. Han följde med på alla BM-besök om jag ville det, och allt möjligt annat, men inte någon föräldrakurs... Men den diskussionen är inte helt avslutad än

    Vet inte om det är hans far som tyckte att föräldrakurs var larvig (för 25-30 år sedan...) eller om det är hans bror som sagt något. Makens bror gillade inte riktigt föräldrakursen de gick på, även om jag vill minnas att det var mest gruppen de hade svårt för. (De var klart yngst, och kunde inte delta i diskussionen om hur jobbigt det skulle bli med amorteringarna på stora villan i flotta området under föräldraledighet)
  • Äldre 29 Jul 08:26
    #80

    Åh, ny tråd!

    sweetstreet: Jag HAR inboxat dig länken...vad konstigt att det inte kom ngt felmeddelande om den inte gick fram...

    Koko: ingen aning om huset varit i ngn tidning, vet bara att när jag såg det på hemnet sa jag att detta hus måste jag se på riktigt. Vad glad jag är att ni tycker det är fint också!

    Lappis: Stackars dig! Jag vet så himla väl hur kass man mår de gånger det blir sådär! Helt sanslöst att man kan bli så dålig för något som är helt normalt för kroppen. Och orättvist, när vissa knappt behöver ett trosskydd och inte ens blir godissugna.

    Vickan: KLART du ska komma förbi om du är i krokarna framöver!

    Ore: Vi fixade vagga och bäddattiraljer, bilstol och vagn innan sonen föddes.

    Utöver det fick vi kassavis med ärvda kläder, vilket tillslut nästan kändes som ett problem, för allt var minsann inte så sorterat och i ordning, utan det blev ett väldans jobba tt tvätta och få koll på vad som var vad.
    Skulle jag handla kläder idag så vore det nästan bara basplagg som body och liten mössa.

    Bra att se till att ha rejält av för din egen del tycker jag är bindor-man blöder ju ett tag och även ngn kartong med amningsinlägg. Jag läckte som ett såll så de där inläggen var helt nödvändiga.
    Topz, tvättlappar och våtservetter borde väl vara köpläge för därborta, liksom soppåsar til blöjhinken och blöjhink också då. Badbalja kanske? och pyttesmå blöjor!

    Babysitter, babygym och sådant hade vi knappt något alls, då vi bor så himla trångt. Filt på golvet och spännande leksaker räckte bra.

    Det var något mer jag skulle kommentera men det har jag såklart glömt...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor