• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1126374 visningar
    8486 svar
    8486
    1126374

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 14:02
    #51

    Oskar är så mysig och jag har dåligt samvete för att jag tycker bättre om honom än om Elsa. Han är framåt och nyfiken, Iris kan bara gå fram och lyfta upp honom, Elsa kan inte ens en vuxen bara gå fram till för när hon ser någon komma gåendes mot sig blir hon rädd och springer. Oskar kan man locka till sig, Elsa låtsas att hon inte hör. Visst, på kvällarna när man sitter still i soffan kan hon komma gåendes och då kan man lyfta upp henne. Mina föräldrar hade besök av bekanta med hund härom dagen och Oskar och hunden nosade på varandra och gick runt på innergården tillsammans, de satt till och med i knät tillsammans. Elsa väste och fräste och sköt rygg och gick in igen och kom inte ut på hela dagen trots att ytterdörren stod öppen. Oskar är dessutom så vacker med sin mörkbruna mask, Elsa har en ljus, blå mask som inte ger lika stor kontrast. Vi kämpar och kämpar med att socialisera Elsa och det kommer väl men med Oskar var han liksom "klar" redan första dagen vi fick hem honom.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 14:03
    #52

    Piggelin, ja, tänk, både mina föräldrar och min bror med sambo har skaffat sig en sådan! Där ligger vår V70 liksom i lä...

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 14:19
    #53

    Nehepp, nu vaknar Iris.

  • Piggel­in1
    Äldre 28 Jul 14:29
    #54

    BS -Skojar du?! Finns det folk i Sverige som skaffar en sån?!?! Det trodde inte jag

  • Piggel­in1
    Äldre 28 Jul 14:30
    #55

    Haha, men har ni en V70, den är ju STOR i mina ögon. Vi har en V50 ...och så MiniCoopern förstås!

  • Piggel­in1
    Äldre 28 Jul 14:30
    #56

    Har precis plockat ut den sista plåten med kanelbullar ur ugnen - yummie! Vad pysslig jag är *klappar mig själv på axeln*

  • Ore
    Äldre 28 Jul 15:21
    #57

    Kanelbullar, det är mumsigt det... Hade faktiskt tänkt baka litet imorgon och fylla upp i frysen.

    Återigen tack för massa bra babysaks-tips! Hade nog faktiskt tänkt att skaffa spjälskydd, men eftersom jag inte vet vilken spjälsäng det blir så kan jag lika gärna vänta litet med det. Måste nog planera in en ikea-tripp så småningom också

  • Äldre 28 Jul 16:47
    #58

    Dags för en on topic-inlägg:

    Utbrott i två delar....

    ... först:
    Maken och jag har varit iväg till grannstaden på ett TJUGO minuter långt infosamtal om fosterdiagnostik. SÅÅÅÅÅ onödigt eftersom det inte innehöll nån större som substans än att " först kan man göra KUB-test och sedan kan man gå vidare och göra FVP". Jopp, det visste jag...

    .... andra delen:
    Plötsligt (efter nyss nämnda meningslösa samtal) fick maken upp ögonen för att han är indragen i den här karusellen.... nähäääää?!?! Han tyckte att han minsann inte fått nån info. Jag höll på att säga att näeedu det har inte jag heller men jag har läst på/diskuterat med omgivningen. Istället svarade jag snällt att "det är lite svårt att veta vad han vet och inte vet, så han får nog läsa på lite och sedan fråga". Och då kommer jönsen till make och säger anklagande att "ja, för jag har bara sett att du fick en packe info när du var hos BM men jag har inte fått titta i den". ööööööööööööö VEM har hindrat honom?!?!? *suckar högljutt* Inte jag i alla fall.

    Slutkläm: Det blir KUB-test inom överskådlig tid, gratis sedan mitt landsting fixat detta. Och en ny, mindre meningslös, utflykt till staden 4 mil bort.

    Och maken fick pappershögen i sin hand när vi kom hem. Hoppas att han snart kommer ikapp...

    Under tiden pågår jakten på hyrbil till semestern. Det går just nu riktigt dåligt... tröttsamt nog... vaddå vara ute i god tid?!?! njaaaeääää

  • snaily
    Äldre 28 Jul 17:02
    #59

    Halloj

    BS, hoppas hoppas det inte är en tillfällighet att du mår aningens bättre! Nån gång ska det ju börja lätta.

    Det var nog nåt i luften imorse som ni sa för min kollega försov sig också, och Korven sov som en gris imorse när jag gick upp (men vaknade då raskt och ynkade för han verkar bli ledsen när matte går och han måste vara ensam med husse )

    Vickan, när är det alltså ni planerar turen norrut? Snart?
    Skönt att kub-test fixas och hoppas maken ser till att bli lite mer påläst snart

    Lappis, fy vilken taskig tant med dålig känsla för tajming... Hann du få användning för nya bikinin nånting innan?

    Igår var en normal jobbdag men idag var det lite värre tyvärr och sitter här fortfarande och väntar på en patient + har jour - vilket är HÖGST olämpligt just denna dag då jag fått böj på ÄL-test, redan dag 16! Stirrade klentroget på den lilla datorn imorse. Tror inte riktigt på det fortfarande, känns inte alls så i kroppen, men är ju dumt att chansa så vill heeeeem till maken nu!!! Men - kan det bli missvisande på ÄL-test för att jag ätit Pergo??

  • Äldre 28 Jul 17:03
    #60

    Vi drar på fredag... jag vet... rutten framförhållning....

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor