• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1123780 visningar
    8486 svar
    8486
    1123780

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Telis
    Äldre 29 Jul 16:15

    Åh, Ore, precis en sån tapet har en kompis till mig! Jag tror att hon sa att hon hade varit på Måleributiken i Alvik och köpt den. Kanske liiiite långt för dig att åka men dom ska ju ha en bra hemsida vad jag minns.

  • Ore
    Äldre 29 Jul 16:25

    Tack för tips, Telis. Ska googla!

  • Äldre 29 Jul 16:44

    Telis - japp del av KUB gör jag imorgon.

    Ore - rivning tar mer tid än vad man tror.. rörigt är det!

    Tapeter - en lagom omöjlig värld... huga!

    Spottar - vi har köpt våra infällda på Bauhaus och de var billiga och snygga. De som sitter i köket som bänkbelysning är från IKEA - lättmonterade.

  • Äldre 29 Jul 17:22

    ore - www.maleributiken.se
    Ofta omnämnd i tråden.

    Nu måste jag svoscha hem, får försöka kika in en sväng ikväll!

  • Lapine­tte
    Äldre 29 Jul 18:27

    Oj, vad det har tagit fart i tråden. Har inte läst allt utan skummat lite här och där. Vaknade tidigt och sen legat och slöat i sängen och nu måste vi istället skynda oss ned innan de stänger frukosten på det lilla b&b som vi bor på i Carmel.

    Muggles - grattis på bröllopsdagen och vad härligt med solsemester i höst. Kan maken inte ta mer semester eftersom han inte kan följa med?

    Vickan - lycka till på KUB!

    Jag mår nu mycket bättre. Det var i princip de tre timmar vi skulle ha ägnat åt oss vinprovning som jag mådde skit. Vet inte om det har blivit värre sen min utomkveds men mängden blod och klumpar fanns inte där tidigare. Att få mensen i sig gjorde mig inte ledsen men varför ska det göra så jäkla ont?

    Nå väl, sånt är livet! Vi har det bra här borta men resan närmar sig med snabba steg mot sitt slut . Ha det så bra allihop!

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Jul 18:32

    Muggles, grattis på bröllopsdagen!

    Ore, det var modigt att gå ensam på KUB, det var tur att jag lyckades undvika det. Nu gick det ju visserligen bra men om man får ett sämre resultat än man tänkt sig så är det ju inte roligt att vara där själv för då kan man ge sig på att man missar att ställa alla viktiga frågor.

    Telis, jag struntade fullständigt i att man inte fick ta nässpray mer än tio dagar, det gick ju inte att överleva annars. Jag minns i och för sig inte hur tidigt jag var tvungen att börja med den. Den här gången har jag inte behövt börja än. Sedan tog det ett par veckor efter förlossningen innan det gick att helt sluta med den men sedan var det bara att sluta som tur var.

  • Ore
    Äldre 29 Jul 19:08

    BS: Ja, hade det inte gått bra så hade muggles och Kängu fått ta den värsta smällen, eftersom jag träffade dem för att äta lunch strax efter testet...

    Jag tror dock att jag var ganska mentalt inställd på att dåliga siffror skulle leda till FVP, för ett mer exakt besked - varken mer eller mindre... Maken fanns tillgänglig i telefon också, så jag hade möjlighet att ringa honom om det var så.

    Tack för länken, koko... Nu ska jag bara se om jag hittar något som motsvarar beskrivningen också Inget av filtreringarna jag provade verkade funka något vidare...

    Telis: Nässköljning på kvällen kanske funkar? Jag har bara haft nästäppa på nätterna vid enstaka tillfällen, och då har det blivit otrivin på kvällen. Men det har varit kanske 1-2 gånger i veckan...

  • Äldre 29 Jul 19:31

    Telis - det finns sån där renässans nässpray som ska funka för nästäppa a la graviditet - har du testat den?

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Jul 19:45

    Jag provade sådan där renässans nässpray förra gången men koksaltlösning fungerade varken när jag var gravid eller när Iris var bebis och jag provade det igen innan hon var gammal nog för att kunna få riktigt nässpray. Fast det är ju värt att prova.

    Iris har varit så trotsig och hysterisk idag så vi funderar på att inte lämna huset resten av semestern, ja helst inte på flera månader om det ska fortsätta så här.

  • Ore
    Äldre 29 Jul 20:37

    BS: Låter jobbbigt med en trotsig Iris, men i längden är det nog bäst att vara "orubbligt hård" (men ändå snäll, så klart...)

    Styrkekram till dig så att du orkar!!!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor