• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • _koko_

    Nu går jag förresten och nojjar över de ev biverkningarna av vaccinet... Feberkramper vill jag INTE vara med om... Får väl se om en vecka eller så.

  • Mrs  B

    koko
    Tack tack!!!!
    Japp, det finns fler som ni.....
    När vi köpte vårt hus hade maken tjatat länge om att han ville ha hus och få slippa bo i lägenhet, men jag var student tills jag fyllde 25 och ville inte sitta med hus då. Men ett halvår senare hittade vi vårt hus efter att ha letat i 1 år.

    angående 2 barn
    Rutiner, rutiner, rutiner och sen går det bra....

    Malte kunde inte heller peka ut näsan, men väl det andra.
    Han satt också resten av tiden och byggde klossar. Doktorn fick slita klossarna från honom när vi skulle gå.

    Malte fick 1 1/2 års sprutan i november när vi skulle ut och resa och han reagerade redan dagen efter. (hög feber) Vi ska ta den nästa vecka igen då den andre bvc sköterskan missade det på vår 18 månaders koll.

  • snaily

    Koko, äsch, klart att det inte är något fel på Conny! Bara mer intresserad av klossar än näsor, och det verkar väl sunt!
    Ja det är verkligen bara en månad kvar! Spännande! En annan grej, har jag fått det helt om bakfoten eller stämmer det att du tog proggisar inför denna graviditet (eller var det bara med Conny?)? Har i så fall en massa frågor, se nedan!

    Passionsblomman, grattis till huset!

    Vickan, lycka till på KUB!

    Ore, hoppas du hittar nåt användbart i Ullared och att du får plats med alla fantastiska fynd i bilen hem!

    Ledig idag, skönt! Trött efter jobbig arbetsdag igår och Korven var inte värstans förtjust i att börja jobba heller, satt mest och ylade hela dagen.

    Om jag nu ska lita på mina ÄL-tester så var ÄL igår eller möjligtvis idag (även fast det inte känns riktigt så). Så - när tycker ni jag ska börja med mina (nja, Telis egentligen ) progvaggisar? Nu eller om några dagar? Försökt forska på FL men blir inte klokare - som vanligt... Vad händer om man råkar börja för tidigt (innan ÄL)? Nästa stora fråga - funderar på om jag ska ta en eller två per dag - har ju inte fått det ordinerat av läkare MEN misstänker att jag har lite prog.brist, eftersom jag har kort lutealfas men också extremt sparsam mens och vid VUL syntes en tunn livmoderslemhinna. Och sen, är det lagom att hålla på i 2 veckor, eller tills mensen kommer? Många frågor, jag vet

  • Telis

    Välkommen hem, Mrs B!

    Oj, bara en månad kvar, koko. Vad spännande!

    Undrar hur det går med Frejis, hon kan ju också få precis när som helst.

    Jag har förresten BF den 22/1, inte den 23/1.

    Snaily, jag röstar för att du tar två proggisar om dagen från och med idag eller imorgon och två veckor framåt (eller kanske några dagar extra för att vara på säkra sidan). Om du brukar ha en kort lutealfas så borde du ha en aning om vart det lutar om två veckor. Utgå ifrån att apparaten har rätt den här gången, kroppen kan man aldrig riktigt lita på. Du har inget VUL på jobbet så att du kan kolla själv om du haft ÄL?

  • snaily

    Telis, jo har faktiskt allvarligt funderat på det Fast vår ultraljudsprobe är tyvärr lite för grov för att föra upp där Man kan ju prova att kolla från utsidan av magen men då är det nog svårt att se några tydliga strukturer... Däremot gjorde en gravid kollega sitt första ul på sig själv på jobbet (bara för att se att det var något där, inte för att bedöma om det såg normalt ut - såå duktiga är vi inte )

    Ok, tror jag börjar imorgon då! Tack!

  • viktualia

    har varit och tagit blodprov för KUB. mina blodkärl på armarna är väl dolda så i vanlig ordning lyckades jag avverka mer än en sjuksyrra innan de hade fått sitt blod.... att jag lyckades köra bilen hemåt sisådär 3 km sedan är bara ett under...

    ...nu har jag nog samlat ihop mig och ska lyckas få nåt gjort idag... imorgon börjar Norrlandssemestern!

    Måste nog säga att illamåendet lugnat sig även om det inte är borta. Vore ju najs om det gick över ännu mer tills det är dags för jobbstart igen!

  • _koko_

    snaily - Kan bara skriva under på det telis föreslog. Och Ja, lillebror kom till tack vare (så känns det iaf, säkert kommer vi ju aldrig få veta), telis progg, så du har helt rätt för dig. Jag ville ju ha det för att jag började spotta en hel vecka före mens, men bara de månader vi försökte. Precis samma mönster som med conny... Jag tog dock bara en om dagen, men har du tillräckligt kan det ju inte skada med två. Vet inte om något kan hända om man börjar ta det för tidigt dock.

    Tänk vad mycket skattepengar som ev hade kunnat sparas (den mongodyra medicinen är ju subventionerad även om vi betalade själva ivfen privat) om jag hade fått prova progg först med conny också, det kanske hade räckt då med??

    Mrs B - Conny och sambon fick stanna kvar på bvc efter kontrollen eftersom conny vägrade gå från leksakerna i väntrummet. Konstigt att sköterskan kunde glömma sprutan, känns som att det borde vara rätt mycket rutin för dem! Hoppas det går bra nästa vecka.

    Är fö mycket avundsjuk på ore just nu, har ett uppdämt shoppingbehov känner jag... Lova att du berättar vad du köpt när du är tillbaka, så får jag gotta mig åt det iaf.

    vickan - Min sambo är också väldigt svårstucken (han kan gnälla i timmar efteråt, men det beror nog lite på att han är man också ), på mig är det hur lätt som helst och jag får heller aldrig blåmärken. Skönt.

  • _koko_

    Förresten, vad snälla ni är som säger att conny är normal.

    Och telis, undrar om televinken kommer födas den 17/1 då?

  • Telis

    koko, men tänk vad vi har sparat in skattepengar på att dela med oss av våra proggisar istället för att alla ska hämta ut egna recept!

    Ja, den 17:e är väl inte omöjlig? Ska jag försöka klämma lite extra den dagen tycker du?

  • viktualia
    _koko_ skrev 2009-07-30 12:43:07 följande:
    Förresten, vad snälla ni är som säger att conny är normal. Och telis, undrar om televinken kommer födas den 17/1 då?
    Det är klart att Conny är normal, ungen har ju helt klart en egen vilja och det är inte lätt för trångsynta bvc-tanter att få styr på alla coolingar!
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor