• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • kängu

    Jag håller med Mugglan om att ni båda borde gå på föräldrakursen!!

  • muggles

    Stor dag igår - Moa kissade på pottan för första ggn! Efter typ 15 försök (hon vill väldigt gärna själv gå på pottan) när det inte kommit en droppe fick hon till slut till det igår.

    Annars trotsar hon som bara den, suck. Det har inte varit så värst farligt innan men så fort vi kom hem igår så började hon och det har fortsatt idag. Kanske för att hon är som tryggast hemma(?). Har läst att de trotsar mest mot den som de är tryggast med, så hon kanske passar på nu när vi är hemma. Jaja, det är ngt vi måste igenom... Men det är mkt "dumma mamma" "sluta mamma sa jag" osv just nu

  • muggles

    Jag har annars bestämt mig för hus, känner att det faktiskt kan vara en ny fas i livet. Igår när vi kom hem gick jag ut en sväng med Moa på gården. Hade hoppats att grannen skulle komma ut med sin pojk men det gjorde de inte tyvärr. Fick då engagera Moa själv; gräva, ta emot stenar, gunga osv. Kände just då att gå och skrota på egen tomt med lite fix medan Moa tex leker med vatten i en hink inte hade varit så dumt (så som hon gjorde hos svärisarna). Men tyvärr tror jag att det kommer att saknas ett par hundratusen för att vi ska få ihop kontantinsatsen. Har pratat med banken så vi vet hur mkt de vill ha. Tror tyvärr inte att lgh går för tillräckligt mkt. Och några större summor har vi inte sparade heller eftersom vi är duktiga på att konsumera. I-landsproblem???

  • _koko_

    Jobbar som tusan den här veckan, fast jag har ju redan haft två veckors semester så jag kan inte klaga. Dessutom är det roligt! Lider i stället med dig, telis.

    Ore - Tycker även jag att båda självklart ska gå föräldrakursen. Vår var helt ok, men håller med mugglan om att (annas) profylax is the shit. Inte bara för att lära sig andas, utan för att ens partner verkligen får känna sig delaktig och behövd. Han kan ju lätt bli lite utanför annars.

    PB - Kanske hade i stället husinnehavarna läst och inspirerats av inredningstidningar? Har kåken varit med i något reportage brukar det ju inte smygas med direkt.

    muggles - Grattis till beslutet, skönt att ha kommit så långt. Då får vi väl se om det blir detta hus eller något annat... Har ju förresten inte sett det kom jag på, inboxa mig en länk?

    Nu är det lunchdags, får försöka skriva lite mer i eftermiddag.

  • viktualia
    muggles skrev 2009-07-29 10:57:04 följande:
    Vickan: nej jag blev inte erbjuden så jag gick inte på det. Jag läste istället Mammapraktikan som är en jättebra uppslagsbok över alla krämpor man kan råka ut för. Första grav springer man på så mkt...
    tack! Japp... fem besök på tre veckor.. blärk! varav två i grannstaden...
  • BrudSommar2006

    Jag gick på sådan där sjukgymnastinformation, det var som ett lättare träningspass där vi gick igenom en massa övningar som är bra att göra när man är gravid och fick med oss ett träningsprogram hem, jag tyckte att det var jättebra.

    Föräldrakursen däremot minns jag som 70-talshemsk och maken höll på att gå hem. Säkert lärde vi oss en del nyttigt också men upplägget där man skulle välja bilder och berätta om varför man valt dem och hur de relaterade till en själv var fruktansvärt, också att papporna skulle gå iväg och diskutera en sak medan mammorna skulle sitta kvar och diskutera något annat vad det nu var. Däremot var jag på amningsinfo som var jättebra men inget slår ju profylaxen som några här redan påpekat, den var fantastiskt bra!

  • BrudSommar2006

    Muggles, kul att ni lyckats komma någonvart med att sitta på pottan, här går det inte bra på den fronten.

    Passionsblomman, kul att det verkar som att det här med hus kommer att bli av nu då!

  • viktualia

    Brudsommar - asch... jag som tänkte komma undan.. jaja.. jag får väl rota i vilken typ av info det handlar om.

    Ego - osmartaste insatsen hittills: Maken och jag har just kört ett fullt släp till sopstationen... men bland annat fem säckar med halvruttna rester av häckklippning. fy fnnnnnnnnnnn vad illa jag mår nu... gaaa det luktade SÅÅÅ illa!

  • passionsblomman
    _koko_ skrev 2009-07-29 11:57:08 följande:
    PB - Kanske hade i stället husinnehavarna läst och inspirerats av inredningstidningar? Har kåken varit med i något reportage brukar det ju inte smygas med direkt.
    Ja, han i familjen är Dansk och de har bott tio år i Danmark, så jag tror de är rätt influerade av den i Sverige så omåttligt populära Danska inredningsstilen.
  • Ore

    muggles: Grattis till att ha bestämt er i husväg... Hoppas det löser sig med det ekonomiska. Och så bra att Moa börjar vänja sig vid pottan, bra att bara ha ETT blöjbarn åt gången (inte minst när man ska ha hem blöjorna från affären, kan jag tänka mig...)

    Boken mammapraktikan får jag nog kolla in, jag har ett bra tag haft litet småont vid ena sidan/ovankanten av magen, ungefär mitt på det nedersta revbenet... Glömde fråga BM vad det kunde vara senast.

    Och angående föräldrakurs så är det som sagt maken som är litet motsträvig, av någon underlig anledning. Men jag har inte tagit tag i att ställa krav på honom heller - än... Så det enda han har varit med på är RUL, det var meningen att han skulle varit med på KUB-testet men han blandade ihop dagarna (annars hade han planerat in massa jobbmöten i Gbg, med lucka för testet, men dagen innan testet var...) Jag ska kolla med BM nästa gång litet hur föräldrakursen är upplagd, vilka tider det är och vad de kommer gå igenom vid olika tillfällen för att ha litet mer argument att komma med, har jag tänkt mig. Som sagt så tror jag att motståndet kommer av att folk han känner (hans bror och hans kollegor) har uttalat sig negativt om föräldrakursen. Men å andra sidan har ingen av dem gått i den kommun där vi bor... Och här har jag inte hört någon klaga, utan de flesta har tyckt att den varit väldigt bra. Vet att BM nämnt att man får en kurs i babymassage bl.a, vilket tydligen är jätteuppskattat. Jaja, det ger sig. Min utgångspunkt är att han ska med på föräldrakurs, och jag har därför låtit honom "slippa" följa med på mycket annat. Delvis för att han inte hunnit pga jobbet och husbygget, och delvis för att jag sparar att spela ut mina kort

    Profylaxkurs verkar som att många tycker är givande, ska kanske kolla litet mer på det...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor