• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1117204 visningar
    8486 svar
    8486
    1117204

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • snaily
    Äldre 28 Jul 17:08
    #61

    Fredag som i nu på fredag som den 31 juli?? Ni kanske kan lifta?

  • Ore
    Äldre 28 Jul 17:10
    #62

    Snaily: Jag tror snarare att Pergon i så fall fått ordning på en annars litet småstrylig cykel...? ÄL på dag 16 låter väldigt "normalt", så hem och hoppa på maken så snart du kan

    Vickan: Tror inte heller att du hindrat maken från att läsa informationen... Och som med så mycket annat så ÄR det ju så att informationen inte hoppar på en hur som helst. Ungefär som när man ska fixa något med bilen, eller renovera hemma, eller köpa elektriska prylar, eller allt annat...

  • Äldre 28 Jul 17:18
    #63

    Ore - nä just det.. info kommer verkligen inte hoppandes.... gaaaaaaaaaaa blir så trött!!

  • Äldre 28 Jul 17:21
    #64
    snaily skrev 2009-07-28 17:08:19 följande:
    Fredag som i nu på fredag som den 31 juli?? Ni kanske kan lifta?
    japp nu på fredag 31:e. Nu har maken gett upp hoppet om hyrbil i Tromsö och filurar på annan lösning... att vi hamnar i T beror på att han håller på att knäcka sina SAS bonuspoäng... därav allt krångel... ehum... detta enligt lagen om att man antingen bestämmer allt själv och betalar därefter ELLER använder käcka poäng/rabatter och krånglar till livet för sig....

    .. men jag ska INTE klaga.. han driver hela letandet själv.. he he he.. jag sitter nämligen vid den andra datorn och fånsurfar... he he he..
  • Äldre 28 Jul 17:24
    #65

    antar att det där med infosökningen är en fas blivande pappor måste gå igenom......

  • Ore
    Äldre 28 Jul 18:05
    #66

    Hihi, kan nog vara så Vickan... Även om min man gjort det enkelt för sig och förklarat att han föredrar att hålla sig till husrelaterade sökningar just nu, och minsta möjliga inblandning i bebisväntandet. Eller ja, han frågar en del ibland och är intresserad. Men litar på att jag snabbt kan ge honom den viktigaste infon, och att den stämmer Vi har ännu inte kommit överens om huruvida han ska följa med på föräldrakurs eller inte... (Här poängterar han gärna att hans pappa aldrig gick en sådan kurs, och den barnmorskan sa att "ja de brukar komma ut ändå...") Suck...

  • Äldre 28 Jul 18:10
    #67

    Ore - men husbyggande (eller som i vårt fall renovering) eller inte.... en ny familjemedlem lär ju påverka tillvaron rätt rejält. Dra med dig honom på föräldrarkursen - annars riskerar väl du att vara mer indragen i husprojektet än han i barnprojektet... och det lät väl sådär?!? Visst, det är två megaprojekt samtidigt, men han är ju rätt medskyldig

  • FruCic­ci
    Äldre 28 Jul 18:54
    #68

    Hejsan!
    Nu har jag med hittat hit!

    Heja Telis, vilken bra inledning!
    Boris Beckers kaluffs på snoppen kan jag meddla til alla är ...... nej kanske inte ska säga.....

    Hur som helst så¨tycker jag Oskar verkar jätte gosig BS, herregud vad skönt med en sådan katt. Sen ska du inte ha dåligt samvete för att du gillar honom bättre än Elsa, man gillar olika saker hos olika individer vid olika tillfällen, en vacker dag är säkert Elsa favvon.
    Oskar (fast med c) är ett jätte fint namn!

    Koko, jaha en Bosch maskin, det får vi säga Hurra för

    Lappis, snappade upp tant fan, jag blir så ledsen varje gång. Jag vet inte vad jag ska säga längre mer än att jag tycker riktigt synd om dig, så förebannat orättvist!

    Ore, jag köpte inte så mycket till Victor. Men det jag förvånades över på BB denna gången var att de tyckte vi skulle sätta på henne en mössa, vilken TUR att jag hade packat ner det. Detta sa de när hon var 2 minuter gammal....Så helt klart en liten hjälm mössa i stl 38/40 är ett hett tips.
    Vi hade ganska mycket i stlk 50, men Victor var ju bara 47 cm när han kom och vi hade som Koko de kläderna i över en månad. Lillan har fortfarande 56, hon är ju 2 månader!
    Spjälskydd var ett MÅSTE för oss och rekommendation från BVC. Victor smällde i både fötter och armar när han rörde runt i spjälsängen och det vaknade han så klart av, vilket gjorde att jag vaknade. Konstigt att alla har olika åsikter
    Babygyn hade vi aldrig, vi körde filt på golvet och leksaker runt om kring.
    Mobil hade vi i badrummet så det kunde titta på ngt när man bytte blöja, men det är ju först vid 2 månader de bryr sig om det.
    HOPP GUNGA var vår räddning, den satt Victor i flera timmar om dagen!
    Pyjamas är annars ett mkt bra plagg, vi hade det på honom hela förmiddagen från 3-4 månaders ålder, sen bytte man till kläder ett par timmar om man skulle ut på stan eller så.
    Napp flaska hade vi för det är bra om man behöver ge vatten, det fick båda mina barn från 1 månads ålder.
    Babysitter är jätte bra, jag köpte min på blocket med en båge med 3 leksaker på, kostade 100 spänn.
    Mitt råd är att inte köpa för mycket innan, utan invänta och se vad man behöver.

    Vickan, hoppas din man har läst på nu när det gäller allt. Frågorna han ställer skulle jag vilja ta del av
    4 mil är väl inte så farligt långt? Det går jag om dagen! Nästan

    Här planeras dop, det ska vi ha den 26 september!
    MEN jag vet fortfarande inte vad hon ska heta!
    Jag tycker ibland att hon ser mer ut som en Louise, fast igentligen är favvon Emelie, men passor hon till det? Det känns som man inte kan ta det om hon inte passar till det....även om man tycker det är fint.
    Andra kruxet är ju att min brors dotter heter Emilia! Fasen med... mamma sa fel halva sommaren(när vi provade båda namnen) som jag säkert nämt tidigare, kände att det kanske är lite väl likt... men men det kanske blir Emelie iaf.

    Just det Sweetan, tråkigt med din kompis mammas bortgång

    Nu skriker Lillan, så jag får väl rycka in... Hon är mammig! Jätte mysigt, men jag tycker synd om maken, han har inte en chans när hon sätter den sidan tll, så liten hon är...

  • Telis
    Äldre 28 Jul 20:11
    #69

    Lappis, usch vad jag tycker synd om dig, att få mens och så ont på semestern och just när ni skulle på vinprovning. Hoppas att det har släppt nu och att ni hinner dricka en himla massa vin uppe i Napa istället.

    Hej koko! Jag har saknat dig. Hur mår du nu med illamåendet och så?

    Snaily, funkade Dalacinet? Är Korvens mage fortfarande lika pussvänlig?

    Hej Cicci!

    Själv blir jag galen på att det är så mycket att göra på jobbet att jag aldrig hinner in på BT. Ska det vara så va, va, va?!

  • snaily
    Äldre 28 Jul 20:35
    #70

    Kul med dop Cicci! 26 september, då hinner ni (du) ju fundera ett tag till! Själv tycker jag nog faktiskt bättre om Louise än Emelie... fast båda är fina.

    Hej Telis! Ja, det går fortfarande utmärkt att pussa korvmage, fast han börjar bli så stooooor så han får snart inte plats i knät! Och imorgon ska han börja jobba! Får se hur han sköter sig... antagligen inte så värstans bra eftersom jag inte kommer ha tid att underhålla honom. Håller med - ska det va så mycket att göra på jobbet på sommaren???! VA?? Tydligen ska det det... Men snart har ju du semeeesteeer!! Håll ut! Hoppas Dalacinet funkat, har rätt nyligen slutat med det så får se om det håller sig bra. Kladdigt var det iaf!

    Tjohoo, jag lyckades ta mig hem från jobbet så har laddat systemet med nya simmare nu (Är dock fortfarande skeptisk till det där jäkla ÄL-testet, det känns ingenting i kroppen som det brukar kring ÄL.)

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor