• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSommar2006

    Vi måste ju ha ny vagn för våra bekanta fick ju ett till barn nu i juni och vi gav tillbaka den gamla till dem eftersom vi fått den av dem, de kommer väl ha den som sittvagn fortfarande när det är dags för oss. Jag gillade den aldrig så det är egentligen bra att vi får något annat nu, jag klämde mig varje gång jag skulle fälla ihop den så jag fick ha handskar på mig, tung var den också. Däremot tror jag inte att det blir någon syskonvagn utan det får bli ståbräda till Iris till och från dagis om hon inte vill gå själv.

  • BrudSommar2006

    Vi är väl de enda som inte fick särskilt mycket kläder när Iris var nyfödd så det var egentligen tur att vi skaffat rätt mycket själva. Sedan gick det ju inte att ha med sig Iris ut och handla, hon bara skrek ju, så jag fick skicka maken att handla mer vartefter. Nu har vi ju det mesta i början, sedan beror det ju på om det blir en kille eller tjej, men just de första kläderna är i rätt så neutrala färger vad jag minns.

    Annars är nog bärsele och babysitter det vi inte hade klarat oss utan i början.

    Spjälskydd var vi däremot tvugna att ha, Iris fastnade med foten eller armen annars och vaknade och var ledsen, eller så ramlade nappen ut eller något gosedjur, det hade varit helt hopplöst att vara utan faktiskt.

  • MSW

    BS: A har nästan också blivit för stor innan han hade någon nytta av sakerna, fast han har använt det en del iaf.. Ang gåstolarna har jag gissat att de kan välta dem åt sidan eller något om de är för tunga, tror inte att de går sönder.. Fast välter dom så slår dom juh sig iaf!

    Ore: finns säkert lakan mm till vagn på Gekås, jag har för mig jag sett det, även om inte vi har behövt/använt det!

    Förkylningen förresten, tackar som frågar, är inte borta, men bra mycket bättre.. Var något bättre redan igår, men idag är det stor skillnad!

    Vill också till Gekås, men jag handlar alltid så mycket så det blir så mycket pengar.... Jag och syrran pratade dock om att åka i höst..

  • Piggelin1

    Ore - nu var jag nog lite otydlig - jag menar inte att du ska skippa skydd till spjälsängen (vi använder det fortfarande), utan just att de som säljs i Ullared inte var ngt att ha! Mao, köp det, fast inte på GeKås!

    BS, ok, jag visste inte att Iris inte sover i vagnen, då kanske det ställer till det lite. Om ni kommer senare på em, så är det nog inte lika mkt köer för att komma in, jag tror att det är när de öppnar & strax efter det. Fast förstås, köer därinne lär det ju vara, misstänker jag...

  • _koko_

    BS - Tänk vad perplex du kommer att bli om denna bebis blir low maintenance, hur ska du hantera det??
    Ang spjälskydd var det väl just från ullared man inte skulle köpa, eller? Jag skulle iaf inte heller vilja vara utan ett sånt i spjälsängen. Vi hade (ärvd) vagga de första månaderna, vilket var väldigt skönt, för då kunde jag bara sticka ner foten och vagga lite när conny vaknade så somnade han (oftast) om igen - om det inte var matskrik förstås.

    ore - Hoppas det löser sig med bilplatsen, trist när man ställt in sig på något om det inte blir av!

    Är väldigt chokladsugen just nu, någon som har något att dela med sig av?

  • Piggelin1

    Koko - alldeles rätt

    Japp, lät jättekonstigt när de först nämnde det, men sen berättade de igår hur mkt de tjänar på det & det är inga småpengar Tydligen är just denna VW-modellen väldigt poppis i Tyskland, så förutom valutaskillnader, så lär säkert efterfrågan driva upp priset på denna modellen nere i Tyskland. Här i Sverige vet jag nog ingen som kör runt i denna modell (behöver jag säga att den ät STOR, min kompis sa själv att nu när de skaffat den så är de verkligen "riktiga tyskar" & får plats med "allt" i bilen när de ska på semester )

  • BrudSommar2006

    Jag vet inte hur vi ska få plats med allt i bilen nu med två barn och två katter. Som det är nu så sitter Iris fram och en av oss sitter bak och så kattburarna bredvid. Bagaget är alltid smockfullt och när vi ska till tex Öland så får mina föräldrar ta med sig det ner som vi inte får plats med. Dessutom så får ingen plats att sitta bakom maken när det är han som kör. Men, men det får väl ordna sig på något sätt.

    Koko, ja jag har hört talas om sådana där lätta barn à la AMs lille som man tydligen kan ta med sig på restaurang och allt, tänk om det blir så!

    Våra bekanta som just fick sin trea verkar däremot ha råkat ut för en Iris men det är lite mindre kris för dem eftersom de andra barnen är större och i alla fall lite mer självgående, de är fyra och sju.

  • BrudSommar2006

    Apropå chokladsug, jag åt smågodis för första gången sedan jag blev gravid igår, det var riktigt gott faktiskt. Inte så att jag är sugen på mer men det gick bra att äta i alla fall. Jag vet inte om jag törs skriva det men jag undrar om inte illamåendet är på väg att lätta lite nu, jag mår fortfarande illa men jag har inte kräkts på två dagar nu.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor