• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1087752 visningar
    8486 svar
    8486
    1087752

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • MSW
    Äldre 28 Jul 08:57
    #21

    Så ska vi se om det går bättre nu!

    Bs: Kul med Ölandsdjurpark, tråkigt att det inte funkar riktigt ihop med Iris sov tid!

    Lappis: Håller helt med att om tantjäveln envisas med att komma så kan hon väl åtminstone vara lite hövlig?! (om inte den sista blev rätt så är det en arg gubbe)

    Ore: På Gekås finns hur mycket som helst att köpa till bebis! Så roligt att gå och titta där.. (fast det blir dyrt tillslut, för man hittar så mycket) Vad är det du är ute efter?

    Koko: Grattis till ny tvättmaskin, och 8kg låter verkligen kalas bra.. Välkommen hem från radioskuggan med!

    Jag har sovit superbra i natt! SÅ jäkla skönt, tror inte att jag sovit så sedan innan A! Inte vad jag kommer ihåg iaf! Har sovit jättedåligt ett par nätter nu dessutom igår sov jag hyffsat, men då bestämde A sig för att vara vaken mellan 4.00-5.30!
    Förresten, det verkar som att A har tänkt börja sova bara en gång om dagen, så det blir lite rörigt här nu, då han inte riktigt klarar av att vara vaken till kvällen om han sover en gång när han nu vill somna, och sover han två gånger blir andra gången alldeles för sent så han hinner inte bli trött till kvällen.. Hur har ni gjort när era har börjat sova en gång? och när har de börjat med det?

  • Ore
    Äldre 28 Jul 09:29
    #22

    Koko: Grattis till ny tvättmaskin

    MSW: Har förkylningen gett med sig än?
    Angående Ullared så vet jag inte riktigt vad jag är ute efter... Satt häromdagen och försökte lista upp vad jag kunde behöva till bebisen, men på något sätt tar det emot att handla för mycket innan bebisen är född..? (Det är även makens önskemål att jag inte köper för mycket innan, så min plan är att ha en lista med vad jag vill ha ifall jag inte orkar/hinner handla det själv )

    Litet baskläder blir det nog, och kanske litet smågrejer i övrigt. Det jag funderar mest på är hur man bäddar i vagnen. Dels om man går ut under vinterhalvåret (åkpåse?) och dels om det blir så att bebisen får sova i vagnen i början. Kommer nog inte bemöda mig om att pussla in en spjälsäng i sovrummet i lägenheten, och än vågar jag inte ta det för givet att vi hunnit flytta in i huset. Det största problemet just nu är all fukt som är i de murade väggarna. Det behöver torka ett tag till innan vi kan börja sätta upp innertak, köksinredning, tapeter m.m.

  • Ore
    Äldre 28 Jul 09:38
    #23

    Sitter förresten och blir mer och mer irriterad över en grej. Vår dusch krånglade (vredet slitet, och själva greppet "slirade" när vi skulle stänga av vattnet). JAG ringde fastighetsskötaren igår och felanmälde på telefonsvararen, han ringde tillbaka till mig och sa att han skulle skicka hit någon under dagen idag, de skulle återkomma. Jag hade lämnat både vårt hemnummer och mitt mobilnummer, men ändå ringer personen som ska komma till makens mobil och säger att han kommer? Vi står båda i hallen när han kommer, men han vänder sig automatiskt till maken för att få reda på mer om felet, så maken måste säga att "ja, min fru får visa, jag har litet bråttom iväg..."

    Visst, situationer som detta händer litet titt som tätt både på jobbet och på husbygget, men där är jag mer van vid det, och kan undgå att bli irriterad. Nu var jag litet "off guard" för det, tydligen...

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 10:22
    #24

    Ore: en kommentar om att köpa kläder till bebisen. Kläder är det ni kommer få i överflöd av folk som vill komma och hälsa på underverket, så om du köper så köp i större storlekar (många köper de minsta strl så som 56/68 för att det är så gulligt tror jag). Moa sov ju ofta ute mitt i vintern. Vi hade en fleeceoverall från Polarn och pyret, mössa, fleeceåkpåse. Om det var väldigt kallt så hade jag även ett yttre överdrag som hörde till vagnen, över hårdliften. Bebisar ska inte ha det för varmt när de sover (PSD)

    Jag tyckte det var bra att avvakta med sådant som amningskudde mm tills man såg att man verkligen behövde det. Babysitter är bra att ha - om det finns i Ullared så rekommenderar jag det. Hoppgunga är lite överskattat men gåstol är bra (vi hade aldrig det och det ångrar jag)! Det är ju saker som du inte använder förrän bebisen har växt lite men om det är billigt i Ullareda så... (El så önskar du dig det av släkten.)

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 10:24
    #25

    Ps. om man vill veta om bebisen har lagom temperatur så känner man bak i nacken på dem. Det vanligaste är att folk byltar på dem för mycket. Jag har sett många bebisar som måste förgås - när det är 17 gr och sol ute så har de duntäcke och överdrag över vagnen förutom overall. Puh!

    Lappis: näh, vilken osis med vinprovningen! Verkligen orättvist! Stackars dig.

  • Äldre 28 Jul 10:40
    #26

    God morgon i tråden.

    Älskade lilla kaninen, vad jag lider med dig, inte hade du så här ont under mens förut?? Hoppas det går över fort så du får fortsätta njuta av resan iaf.

    Ore - FAN, vad jag hatar sånt!!! Man känner sig så jävla förminskad och obetydlig. Fast det gör man nog bara för att man är lite tekniskt lagd, skulle man inte vara det skulle man antagligen inte bry sig. Eller?
    Kul med Ullared! Ang bädda i vagnen har vi en fleeceåkpåse av samma märke som vagnen (just nu ser det förresten ut som att vi avvaktar med ev vagnköp tills vi rett ut vad vi har för behov, dvs efter bebisen är född), bra eftersom den har hål för selen. Sen har vi även en ärvd fårskinnsåkpåse (fårskinn i, grön manchester på utsidan) som är superbra. Den blir liksom aldrig för kall.

    MSW - Skönt att du fått sova! Undrar om det är något i luften, för Conny väckte oss först halv 9 i morse!! Gissa om jag blev sen till jobbet...
    Med Conny gick det så enkelt att börja sova bara en gång om dagen att jag inte riktigt har några bra tips att komma med, men försök skjuta på sömnen till efter lunch, planera in en förmiddagsaktivitet varje dag så hinner han förhoppningsvis inte känna att han är trött förrän det är dags.

    Telis - Sa till min bror senast häromdagen (conny har en rätt jobbig period just nu när han slänger saker omkring sig och skriker när han inte får som han vill, antagligen börjar han bli frustrerad över att vi inte förstår vad han säger...), att andras barn är det bästa preventivmedlet som finns. Fast för er är det ju för sent nu.

    sweet - Sorgligt med din kompis mamma, man blir ju såklart jätteledsen oavsett om det kommer oväntat eller om personen varit sjuk länge (även om man kanske hunnit bearbeta det en aning då).
    Låter som ni hade en härlig bröllopsdag iaf! Här i Sverige (läs på FL) skulle det dock vara big nono att ta ledigt från jobbet och ha barnet kvar på dagis, här får man visst inte ens åka och handla på vägen till hämtning...

    PB - JÄTTEGRATTIS till huset, är även jag jättenyfiken på det efter vad alla skrivit, finns bilderna kvar??

    nenne - i allmänhet.

  • Äldre 28 Jul 10:43
    #27

    I övrigt håller jag med muggles i allt. Fast vi fick faktiskt BE kompisar som skulle hälsa på att köpa lite kläder i 50 till conny just eftersom att alla kom med 56-68 och conny hade 50 länge (= över en månad). Vi hade ju knappt köpt något alls eftersom det kändes som en enorm jinxning efter alla komplikationer vi haft på vägen...

  • Piggel­in1
    Äldre 28 Jul 10:59
    #28

    Hej hej,
    nu har jag också hittat hit

    Ore - håller med både Muggles & koko angående detta med klädtipsen. Vi fick så himla mkt, så en del 68-kläder som tex var från H&M/Lindex/KappAhl, där gick jag faktist till affären & bytte till mig stl 74
    Minns att jag köpte badbalja &nappflaskor på Ullared, bra pyamasar finns för inga pengar alls, liksom små små sockar som INTE trillar av det första de gör. Fick tipset att INTE köpa spjälskydd, tror det var Vänner som svrådde från det. Just det, köpte en sån där insats till badbaljan med, men använde den typ två ggr, tyckte den var helt kass & bara gjorde badande svårare. Fast andra kanske tycker precis tvärtom, det är ju så olika!
    Minns inte att jag sett babysitters på Ullared, däremot köpte jag en billig sulky för 200 spänn nu när jag var där i maj. Bra att ha i bilen om man behöver fixa ngt ärende lite snabbt & inte vill strula med vanliga vagnen. Nackdelen med denna är att ryggstödet inte går att fälla, dvs det är bara ett enda läge (inte konstigt iofs, eftersom den var så billig).

  • Piggel­in1
    Äldre 28 Jul 11:06
    #29

    Lappis - kan bara hålla med föregående talare - sabla dålig tajming av kärringen att komma just när ni körde vinprovning

    Telis - kanonbra inledning - höll på att glömma det!

    BS - ang Liseberg, kan ni inte göra så att ni är där tills de öppnar, ev åka ngn grej, Iris käkar lunch & sen kan hon sova i vagnen & ni andra kan strosa runt & njuta av allt det fina på Liseberg/käka lunch/köpa en glass/kaffe i lugn & ro?
    Se till att vara där en stund innan de öppnar bara, förra veckan var det tydligen extremt långa köer för att komma in. Kompisarna vars hus i Sthlm vi lånade förra veckan, de köade närmare en timme för att komma in & sen hann de bara åka fem saker på lika många timmar. Fast jag tror att förra veckan tillsammans med veckan innan (Gothia Cup-veckan) är de mest extrema veckorna. Sen tror jag iofs att denna sommar så är det väldigt många svenska som stannar i Sverige & inte åker utomlands, så alla större turistattraktioner har väldigt mkt folk i år. Ha med det i beräkningen bara, så att ni inte blir alltför besvikna...

  • Äldre 28 Jul 11:07
    #30

    Koko - btmailen krånglade så jag skickade länken till PBs hus via fejjan!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor