• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1115110 visningar
    8486 svar
    8486
    1115110

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Äldre 27 Jul 20:14
    #11

    just nu tampas maken med konsten att få tag i flygbiljetter... ehum... jag återkommer nog med frågor...

  • Telis
    Äldre 27 Jul 21:23
    #12
    muggles skrev 2009-07-27 19:16:15 följande:
    Telis: bra initiativ! Då fattar du kanske vad jag menar med att man blir trött i huvudet av ett ständigt snattrande... HALLÅ - tråden fyller 3 år på fredag!!!!!Kängu: ja det här är verkligen deprimerande. Jag tror jag går in och jobbar lite nästa vecka för att spara semesterdagar.
    Muggles, om jag förstår vad du menar! Vilket kackel.

    Tre år på fredag! På blir det ordentligt fredagsparty.
  • Telis
    Äldre 27 Jul 21:31
    #13

    Lappis, vad skönt att ni är så överens om adoption och att det känns som ett bra alternativ. Jag förstår verkligen känslan av att det räcker med behandlingar, hormoner, ovisshet, anspänning och annat. Och vad skönt att ni verkar ha det så bra på semestern!

    Cicci, vad roligt att höra av dig! Vilken härlig semester ni verkar ha haft. Jag röstar också på Emelie, även om Louise är också fint.

    Vickan, jag har också åkt nattåg till Narvik och håller med dom andra om att det är en fantastisk tågsträcka från Kiruna. Och miljövänlig.

    Sweet, usch vad jobbigt med din kompis mamma.

  • Äldre 27 Jul 21:55
    #14

    Cicci förresten - jag röstar också på Emelie!

    Jag VET att det är mer miljövänligt osv att åka tåg från Narvik men vi har fått en idé om en rundtur och då blev det bil... *suckar Vickan som blivit bilist på gamla dar*

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 27 Jul 22:12
    #15

    Jag tycker att både Emelie och Louise är fina namn men de tär ju det att Louise så lätt blir Lollo. Det hade jag en gång en klasskompis som hette som inte var riktigt som hon skulle, stackarn.

    Idag har vi varit på Ölands djurpark med Iris, det var trevligt men Iris blir ju så trött eftersom hon är van att sova eftermiddag så vi fick ge upp innan vi hade hunnit med riktigt allt vi tänkt oss. Sedan sov hon i bilen på väg hem och fortsatte sova i sin säng en stund när vi kom hem också. Nästa vecka tänkte vi ta oss till Liseberg men det är så dumt att de inte öppnar förrän 11, då hinner vi knappt dit innan Iris blir trött, redan vid halv tolv måste vi ju äta lunch. Väntar vi till hon ha sovit eftermiddag så vet man inte om vi hinner dit alls eftersom hon brukar sova till någon gång efter två, ibland till framåt halv tre och vi ju kommer att ha 45 minuters resväg minst från Alingsås.

    Telis, vad bra med ny tråd, hurra!

  • Ore
    Äldre 27 Jul 22:42
    #16

    En kanonbra trådstart igen, Telis!!!

    Vickan: Kul att veckan blev lyckad, trots regn. Härligt att illamåendet höll sig i schack. Lofoten är jättehärlig (min presentationsbild är därifrån), men till skillnad från många andra här var vi där några år innan bröllopet - inte som bröllopsresa Men jag vet inte om jag har några direkta tips, tyvärr. Vi var mest där och njöt av naturen, stannade massvis med gånger och tog mängder med kort. Det var medan vi pluggade, så det var budgetsemester med tält och trangiakök som gällde också...

    Lappis: Vad skönt att du och maken verkar vara överens om att lägga ner ivf-behandlingar och satsa på adoption. Hoppas semestern fortsätter vara superbra!

    Sweet: Jobbigt med dödsfall...

    3-årsjubileum, det är inte dåligt det

    Snaily: Hoppas första dagen på jobbet har varit hyfsat lugn...

    Själv tycker jag det är jätteskönt med semester, och har inte alls lust att jobba... Oavsett väder. Å andra sidan så har jag inte så mycket väderberoende aktiviteter planerade... Idag fixade jag litet ärenden på stan, hälsade på mormor, träffade svågern och hans dotter litet som hastigast samt tittade in hos mina föräldrar. Imorgon ska jag kolla på tapeter, spotlights, hantlanga litet när maken jobbar på taket och gå på fest hos lillebror (festkväll på stans största uteställe i början på veckan är väl inarbetat här sommartid, av någon underlig anledning). Så jag njuter av semestern ändå...

    Ska nog till Ullared på torsdag, verkar det som... Så nu måste jag dessutom fundera ut vad jag ev ska köpa för bebisrelaterade grejer

  • Äldre 27 Jul 23:29
    #17

    Nu har även jag hittat hit.

    Skönt att vara tillbaka från total radioskugga, men vi har haft det väldigt bra på våra utflykter! Har hunnit med både östkust och västkust och både sol och regn. Conny har skött sig utmärkt, trots att vi sovit rätt dåligt på nätterna (ovana att sova i samma rum alla 3).

    Kom på ikväll att vi bara var 26 när vi köpte hus, lite ovanligt kanske. Men eftersom vi båda är uppvuxna i hus och en lägenhet i samma storlek här i sthlm hade kostat betydligt mer var valet enkelt för oss. Vi har också det långa perspektivet, mycket för att jag verkligen hatar att flytta.

    Sen har vi äntligen blivit med ny tvättmaskin! det blev en enklare modell än jag hade tänkt mig från början, men priset var så mycket lägre att det inte gick att bortse ifrån.
    En bosch blev det. Jag har tvättat första maskinen ikväll och är än så länge nöjd. 8kg kapacitet gillar en småbarnsfamilj.
    Har även lyckats få till en minirenovering av hela tvättstugan, så nu är alla gamla skåp urrivna och i morgon ska jag kika på färg.

    Nu sova! Kramar till alla, har saknat er!!

  • Äldre 27 Jul 23:32
    #18

    Förlåt mitt superego inlägg. Återkommer med kommentarer i morgon när jag sitter vid en dator!

  • Lapine­tte
    Äldre 28 Jul 03:56
    #19

    Bra initiativ med ny trådstart!

    Idag kom tanten med besked . Åter igen så där smygande med bara lite värk och lite blod men självfallet slog hon till på stort när vi anlände till dagens mål - Buellton/Los Olivos/Solvang. Hittade ett piller och la mig på sängen en stund för att sedan försöka ge mig ut för lite vinprovning. Det var ju det som var planerat denna eftermiddag. Kommer till första stället och hinner prova 2 vita viner innan jag blir alldeles kallsvettig, spyfärdig och får skitont i magen. Maken fick prova vidare medan jag går ut och sätter mig. Japp, sen var det bara att åka hem och lägga sig.

    Tycker det är så jäkla orättvist. Jag vill inte ha den där jäkla tanten och när hon kommer så gör hon livet så surt för mig.

    Kokisen - där slog jag dig allt i ego-inlägg . Skönt att du/ni fick en ny tvättmasking.

  • MSW
    Äldre 28 Jul 08:39
    #20

    Godmorgon!

    Oj A är visst inte på humör nu! Återkommer!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor