• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1114394 visningar
    8486 svar
    8486
    1114394

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Ore
    Äldre 29 Jul 14:32

    Kängu: Vad har du haft för sele/sjal till Ru såhär i början? (I min träningsabstinens har jag långt gående planer på att så snart det överhuvudtaget går så ska jag och bebisen i sele ge oss på stavgång uppför slalombacken - ett av mina favoritpass )

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 14:47

    Ore: är det höger sida du har ont på?

    Ja föräldrakursen var väldigt "grund" tycker jag men det verkar väldigt olika på olika ställen. Svårt att välja bort ngt man inte har prövat tror jag. Ni kan ju gå en gång åtminstone och sedan skippa resten om det är för jäkla dåligt.

    Profylaxen däremot är väldigt bra förlossningsförberedande. Den lär dock inte ut hur man ska agera som förälder... Den koncentrerar sig liksom på allt fram tills man blir förälder.

    I mitt tycke vore en bra förälderkurs en genomgång av amning och matning i största allmänhet, några olika sömnmetoder (hur många föräldrar har inte problem med detta?!), lite om allmän skötsel, kanske de vanligaste sjukdomarna första året. El typ hur man agerar när barnet får ont i magen (händer de flesta) el om den lilla bebisen får hög feber och mkt snuva. Men i princip ingenting av detta fick vi veta (jo hur man ammar, men det utgicks ifrån att amningen skulle fungera) utan det har vi lärt oss utefter vägen. Första gången man står där mitt i natten med ett hysteriskt skrikande barn så är man inte tuff...

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 14:49

    Jag fattar inte varför ngn inte gör sig pengar på att erbjuda en kurs i sömnmetoder (utom Anna W då). Jag tror det hade varit superlätt att tjäna pengar på desperata föräldrar... Hade jag inte redan haft ett grymmejobb skulle jag skapa en kurs med praktiska övningar i vagning mm hehe.

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 14:51

    Vi har förresten bröllopsdag idag! Jag fick 3 långskaftade rosor

    Nennelainen: hohooo...?

    Har Liten också lämnat tråden? Var länge sedan hon var inne nu (före mitt plus tror jag...).

    Jag tror jag har världens bästa man - han tycker jag ska åka på solsemester i höst med en tjejkompis för att kompensera för den usla sommaren och ladda inför nästa bebbe! Han är guld.

  • Äldre 29 Jul 15:20

    Milde himmel! Jag och sonen fick alldeles nu se en HAVSÖRN precis utanför! Den var så nära att jag såg exakt hur den såg ut! Och ovanför svävade den andra i paret, högt högt så det nästan såg ut som ett flygplan.
    Det var ett gäng andra fåglar som försökte köra bort den, men VILKEN luftakrobat alltså! Bar aliten vinkling på ena vingen och så gled den bara vidare. Den flög verkligen jättelågt härutanför, så jag rusade ut och tänkte att nu jäklar tar den en kattunge! Men jag kan säga att det bra rasslade till härute så försvann alla kissar in under huset i trygghet.

    Så HÄFTIGT att få se ett så mäktigt djur så nära!

  • Ore
    Äldre 29 Jul 15:21

    Muggles: Japp, på min högra sida. Ungefär mitt över nedersta revbenet. Inte konstant ont, men ofta återkommande...

    Grattis på bröllopsdagen, vi har våran till helgen, jag är så oromantisk att jag åker bort då Men å andra sidan tänkte jag överraska med supergod frukost innan jag åker... Så jag hoppas att bli förlåten. Solsemester låter suveränt!!!

    Det låter som att ni tycker som jag angående föräldrakurs, vi är två om detta och maken borde inse detta och komma med. Nu ska jag bara få honom att förstå detta Men hur är det, en kvinnas list övergår alltid mannens förstånd? Nä, så illa ska det inte bli. Jag är mer rakt på sak än så.

  • Telis
    Äldre 29 Jul 15:28

    Jag har inte heller fått något erbjudande om möte med sjukgymnast men jag hade nog gått eftersom jag har problem med ryggen. Annars hade det nog berott på om jag hade haft tid osv. Jag förstår inte hur gravida ska hinna jobba sina 40 timmar i veckan med alla besök överallt.

    Om den där föräldrautbildningen är som den BS var på så har jag all förståelse för om inte Ores man vill gå. Då vill inte jag heller gå. Dessutom, vad kan man lära sig på en föräldrakurs som man inte kan lära sig här i tråden?!

    Är det någon som har tips på vad man kan göra mot nästäppa på natten? Man kan ju inte ta Otrivin för ofta så jag vet inte vad jag ska göra.

    Grattis Muggles på bröllopsdagen! Och vilken bra man du har! (Fast världens bästa är jag inte riktigt säker på att han är, för det är ju MIN.

    Jag hoppas att Liten bara är på semester och att hon inte försvunnit för evigt?!

    Grattis PB till huset!

  • Äldre 29 Jul 16:01

    Telis - ja men jag tänker att om jag får ont i ryggen/foglossning/annat krångel så måste jag ju ändå dit för personlig coachning... allmän info känns så där... med det där som BS berättade om lät ju rätt bra.. så jag blev velig..

    Inskrivning hos BM, KUB-test och den där sjukgymnastikinfon infaller samma vecka - min sista semestervecka. Min plan är att inte vara hemma i början av veckan.. men jag vet inte.. det hänger på en del annat...

    ...framförallt på vårt MEGArenoveringsprojekt. Hittills har jag varit förskonad från det pga illamåendet. Men idag fick jag som sagt rycka in. Läget är att en bärande vägg ska ner, fem fönster ska bytas, en ytterdörr byggas igen, 17 kvm golv ska byggas om från grunden, taket över samma golv fixas och sedan ska ett rum på 40 kvm kläs reparationsgips innan det får nya tapeter. Och helst ska detta ske innan det blir kallt ute... ehum....

  • Ore
    Äldre 29 Jul 16:11

    Vickan: Låter som ett jobbigt projekt... Har insett att det finns många fördelar med att bygga nytt - inget rivningsarbete är en av de största! Men ALLT med husbygge tar längre tid än man tror.

    Apropå bygge letar jag spotlights till köket för fullt, och tapeter. Mina fina "vita med glansigt mönster" tokdissades av maken "vi kan inte ha hela huset vitt heller!" (Ok, han har en poäng där, vi har mycket vitt). Eftersom han inte kunde klämma ur sig vilken färg han föredrog så letar jag nu efter en tapet i vitt, brun-beige och turkos Allra helst vill jag ha en med vit botten, slingrande brunt grenmönster och turkost mönster. Hur lätt på en skala är det att hitta något man bara sett som en bild i huvudet???

  • Telis
    Äldre 29 Jul 16:13

    KUB-testet består ju dessutom av två besök (även om inget av dom tar särskilt lång tid).

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor