• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSommar2006

    Min mamma påstår att när jag var liten så kunde jag slänga mig på golvet och skrika i en halvtimme i sträck och jag tror att vi är på väg dit med Iris...

    Vem pratade om sömn tidigare. Iris sov förmiddag och eftermiddag fortfarande när hon började på dagis vid 14 månader och då var det jättetufft för henne att börja vänja sig vid att sova en gång, det var lite tidigt för henne. Visserligen sade de att hon kunde sova en stund på förmiddagen om hon behövde men det fungerade ju inte med deras rutiner så det blev ju ingenting av med det. I början fick de ge henne mat lite tidigare så att hon fick sova sedan, det verkar vara rätt vanligt att de får göra så med de små när de skolas in på dagis.

  • Telis

    Vickan, jag kan inte heller stänga gylfen men det löser jag med lite längre blusar som går ner en bit. Mycket smidigt när man ska gå på toaletten.

  • Mrs  B

    Hej hopp!!!!

    Är hemma igen efter vår Sverige-tur.
    Läser ikapp......

    Telis
    Bra start förresten!

    Cicci
    Jag röstar på Louise.
    Och håller med om att rutiner är det som gör att man orkar med att vara två barns-mamma....

    koko
    Vi var 25 år när vi köpte vårt hus!

  • Mrs  B

    BS
    Var på Liseberg igår och det var ca 1h kö till ALLA karuseller. HELA dagen (11-22) dessutom.
    Körde förbi där idag också och där var ännu fler som köade utanför än det var igår....

  • Mrs  B

    Ore
    Min man var med på de viktigaste gångerna på föräldraträffen. Det räckte tyckte han. Dessutom var de flesta träffarna på onsdagar då han hade match.

    Muggles
    Grattis på bröllopsdagen!!!!!!!!!!!!
    Och till en solsemester i höst.

    BS
    Trots, usch och fy......
    Been there, done that!!!!!
    Många kramar

  • _koko_

    Gaaa, glömde ställa ut soptunnan igårkväll, det problemet har man ju inte i lägenhet! Hörde sopbilen och sprang ut nyvaken i bara morgonrock med håret på ända, men det var alldeles för sent.

    ore - jag tycket sökningen funkar bäst om man bara fyller i ett fält, typ turkos. sen kanske man får många sidor att bläddra, men man missar inget för att de klassat en tapet annorlunda än man själv skulle göra.

    Välkommen hem mrs b! Så det finns fler än vi alltså.

    bs - Låter helt sjukt jobbigt faktiskt, hoppas det går över snart, eller att ni iaf hittar något bra sätt att hantera det på.

    lappis - Skönt att det värsta var kortvarigt, hoppas att resten av resan blir mysig.

    Nu börjar conny vakna så jag ska nog kliva upp och fixa välling. Kram på er!

  • MSW

    Godmorgon!

    Det var längesedan det var så många sidor att läsa ikapp!

    Kommer inte ihåg ngt jag tänkte kommentera.. *suck*

    Undrar också var liten är..

    Nahe, nu ska vi göra oss iordning för en "mamma-träff"!

    Ev är maken ledig redan från i morgon! Så Vi får se hur mycket jag är inne framöver!

    Stora kramar till alla och lycka till med allt som ska hända!

    Här kommer:
    BF-lista
    Koko 30/8 2009
    Frejis 8/10 2009
    Ore 15/11 2009
    BS 16/1 2010
    Telis 23/1 2010
    Vickan 22/2 2010
    Liten
    Mugglan 13/3 2010

    Max: 041225
    Livia: 061116
    Prinsen: 070509
    Iris: 070605
    Mugglans Goa Moa: 070826
    Piggelin:s A 071116
    Matilda: 071231
    Malte: 080105
    Mindre: 080105
    Conny: 080116
    MSW:s A 080827

  • _koko_

    Vet ni, det är en månad kvar idag, ser jag just!
    Jisses vad tiden går!! Får lite panik när jag inser att vi snart har två barn och jag inte har en aning om hur man beter sig, men det kommer nog lösa sig, precis som det gjorde när conny kom.

    Vi hade förresten 1½ års-kontroll igår. Blev först full i skratt men sen lite fundersam eftersom sköterskan betedde sig jättekonstigt mot conny (hon hade inte träffat honom förut). Insåg att conny verkligen inte är som andra barn... Han fick ju mpr-vaccinet, och det skulle först ges till en pippi-docka, och sen skulle pappa ge till pippidockan, innan conny skulle få det i armen. Conny bara stirrade på dockan och sköterskan och fattade ingenting... Han hade ju en bil i varje hand och var nöjd med det, det han inte var nöjd med var att behöva sitta stilla i någons knä... Bort med dockan, i med sprutan (som han knappt verkade märka), och sen var det klart.
    Innan dess skulle sköterskan kolla utvecklingen, hon frågade var magen var och näsan osv. Magen och fötterna kan conny, men näsan, näää... Han har ju liksom inte tid att vara stilla länge nog för att bry sig om sånt. Bygga klossar däremot är han grym på, men det fick han inte visa, det frågade hon bara om han kunde... Som tur är "underkänner" de inga barn, men hon sa att vi skulle kolla talet vid 2 år också för säkerhets skull.
    Håhåjaja, jag som inte var ett dugg orolig innan får nu jobba lite med att skaka av mig "är det något fel på honom?"... Jag tror ju verkligen inte det egentligen, men helt klart är ju att han inte passar in i standardmallen...

    muggles - Hur gick det till när du kollade födelsemärken? Fick du remiss för att ta bort dem och sen togs det prover på det som tagits bort? Nyfiken för att sambon ska ta bort två stycken.

    telis - Har inte haft nästäppa så jag har tyvärr inga råd att komma med.

    Ore - När jag var gravid med conny köpte jag ingen speciell jacka att ha utan jag körde med min skal/skid-jacka och lager-på-lager-principen. Kom ihåg att man är extra varm på slutet också, så man behöver inte riktigt lika mycket kläder som vanligt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor