• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1127036 visningar
    8486 svar
    8486
    1127036

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Ore
    Äldre 29 Jul 20:49

    Det blir Ullared för mig imorgon förresten Så nu letar jag litet jämförelsepriser. Ska se om jag hittar någon billig och bra jacka som kan ta mig genom hösten på något sätt (gärna med litet stil...) Alternativet är makens stora regnjacka i gore-tex, med varm tröja under om det blir kallt... Men det är inte direkt stilfullt.

    Har annars sneglat litet på denna jackan www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx&productid=203309&articleid=394246&matchsetid=11405538&firstinset=394246&ST=Matcha+Med%5bPassar+till%5d%5b11405538%5d&pos=Matcha%20med%20-%20Pos%201, problemet är väl att det dröjer ett tag innan den kan användas (den verkar ganska varm), och då kanske magen är för stor i alla fall? Å andra sidan kanske den är bra att ha även efter att bebisen fötts. Såvida jag inte får Dolly Parton-boobs av bara farten...?

  • Äldre 29 Jul 21:02

    Ore - när är det dags i din värld? svårt att hålla reda på alla...

    För egen del är jackproblemet redan löst. jag har kvar mina jackor för livet för min tokbantning och jag hoppas att de ska vara tillräckliga för att klara vintern. Och eftersom jag före grav drar ca 40 i jackor och jag drog 46 före bantningen så finns det en del utrymme att ta av...

    Värre är det med brallor just nu. Magen har växt utan att jag gått upp speciellt mycket. Jag har inte nån direkt gravidmage utan snarare större bilring. Inser att jag borde köpa sådana där trikågrej som gör att man kan ha sina vanliga brallor... är dock pessimistisk till att det skulle finnas här i hålan.. får nog bli ett par vanliga brallor till istället.. rörigt detta..

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Jul 21:42

    Jag tycker inte att det fungerar speciellt bra att vara stenhård faktiskt, jag tycker att det känns som att man får vara lite lyhörd för att få det att fungera på bästa sätt, i och för sig fungerar det ju inte alls just nu. Allt slutar alltid med att vi får skrapa upp hysterisk Iris med våld från backen och baxa in henne i bilen/bära hem henne från promenaden/ner i badet/till blöjbytet osv. Få av/på henne kläder är nästan omöjligt och oftast får man vara två för att lyckas byta blöja. INTE och INTE pappa, bara mamma osv. Jag tror att hon har legat och skrikit och gråtit i princip hela dagen idag.

  • Telis
    Äldre 29 Jul 21:46

    BS, jag har hört att om man tar Otrivin för mycket så gör den att man blir täppt i näsan istället för tvärtom så jag törs aldrig ta mer än tio dagar i rad. Är Renässans som koksaltlösning? För det funkar tyvärr inte alls.

    Men jag fattar inte att jag glömde AMs generalknep med nässköljning! Fast jag är mycket skeptisk till om jag törs prova det.

    Inatt gick det hyfsat utan nåt så förhoppningsvis klarar jag mig som Ore, att det räcker med Otrivin en eller ett par gånger i veckan.

    BS och Muggles, hoppas att Iris och Moas trots ger sig snart, det låter jobbigt!

    Större bilring är det här också men än så länge funkar det bra med uppknäppta byxor och hårsnodd i linningen.

  • Ore
    Äldre 29 Jul 21:53

    BS: Hmm, märkligt... Barn (särskilt så små) brukar väl annars inte vara hysteriska någon längre tid? Men jag har ju inte så mycket egen erfarenhet, annat än hyfsat mycket barnpassning av syskonbarnen...

    Vickan: Jag har BF 13 november, hade tänkt jobba oktober ut ungefär och så långt är behovet av en hyfsat snygg jacka
    Trikågrejen, är det "belly belt" eller sån där "förlängare som man kan haka fast i knappar och knapphål? När det sista paret av mina byxor inte gick att använda tyckte jag att magen ändå var för stor för att byxorna skulle sitta uppe med förlängare, men belly belt har jag haft till en hel del tröjor. Köpte 2-pack (en svart och en vit) för 129 kr på H&M... Då kan man låta knappen vara oknäppt under om man vill. Men huvudanledningen var alltså att jag skulle kunna ha mina vanliga trikåtröjor, som annars blev vääääldigt korta. Det var ett tips från min kollega. Blir de gamla tröjorna uttänjda av gravidmagen så är det ju bättre att köpa nya efter graviditeten...

  • Äldre 29 Jul 21:54

    hm.. men jag kan inte ens stänga gylfen i brallorna och då blir det ju lite värre...

    och renässans är koksaltslösning... mig funkade den på nån gång när jag varit toksnuvig för länge för att använda vanlig...

  • Ore
    Äldre 29 Jul 21:57

    Jag har ju faktiskt inte gett mig in på att köpa en nässköljare än, men det låter bra. Fast sköljer man inte då med koksaltlösning? Jag har provat det några gånger (variant spola med pipett upp i näsan), när jag var småförkyld och skulle uppträda med kören jag var med i då... Funkade bra för att hålla nästäppan borta några timmar eller så.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Jul 21:59

    Telis, ja, det är som koksaltlösning och nej, du har rätt, det fungerar inte alls. Lite blir ju effekten när man tar vanlig nässpray att man får hålla på för när sprayeffekten börjar ta slut så svullnar blodkärlen igen och man behöver ta ny spray för att de ska dra ihop sig igen. Men saken är ju den att man ju redan är täppt så för min del väljer jag att hålla på när det blir dags igen för min del. Sedan tar det ett par veckor att vänja sig av med sprayen efter att hormonerna som gör att näsan täpper igen försvinner efter förlossningen men det är det värt för min del.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 29 Jul 22:02

    Jag är orolig att min jacka inte ska räcka den här graviditeten eftersom jag är ännu större från början den här gången än sist men vi får väl se. Finns knappt större att få tag på känns det som!

    Vad det gäller byxor så kan jag bara ha byxor med resår nu om jag inte har gravidbyxor. Så fort det blir lite svalare klarar jag mig för då har jag byxor sedan sist, nu har jag letat men inte hittat några bra shorts och trekvartsbyxor som passat. Långbyxor verkar det finnas hur mycket som helst av.

  • Telis
    Äldre 29 Jul 22:15

    Ore, jag kollade också på kokos länk men kunde inte hitta den som min kompis har.

    Det är ju omöjligt att avgöra efter en bild på nätet egentligen men den här tycker jag verkar fin: www.tapetorama.se/display.php&category=Wallpaper

    Är det nåt åt det hållet du tänkt dig? Det står att det är en silverfärgad bakgrund fast den ser ju onekligen ganska mörk ut på detaljbilden.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor