• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1116553 visningar
    8486 svar
    8486
    1116553

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Äldre 28 Jul 11:08
    #31

    Hej piggis! Smart att byta storlek sådär, då behåller man ju kläderna man fått på något sätt ändå.

    Babysitter köpte vi annars billigt (200kr plus lekbåge för 100kr) på babyproffsen. Ovärderlig!

    Gåstol började conny använda vid 6-8 månader om jag minns rätt, så den kan du ju ev vänta med om du har fler chanser att åka till ullared.

    Babygym var också ovärderligt för oss (www.lekmer.se/leksaker/Babygym/Fisher-Price_Rainforest_%2C_Delux_babygym), conny ÄLSKADE det, men det vet jag andra som inte använt alls och inte saknat.

  • Äldre 28 Jul 11:08
    #32

    vickan - Åh, tack!! Ska genast kolla.

  • Piggel­in1
    Äldre 28 Jul 11:11
    #33

    Har precis vinkat av några kompisar från Tyskland som kom hit igår em. De var i Sverige för att köpa bil (billigare än i Tyskland pga växelkursen) & samtidigt hälsa på hennes föräldrar (hon är svensk, han är tysk). Det var verkligen fascinerande att se deras dotter (2½ år) kommunicera med sina förldrar. Hon pratar uteslutande svenska med sin mamma & tyska med sin pappa. Med Amanda pratade hon inledningsvis också bara tyska - hon är ju van vid att med "kompisar" pratar man på tyska - helt logiskt alltså! Sen efter en stund förstod hon att hon skulle prata svenska med A, så att hon förstod Häftigt detta med tvåspråkiga barn!

  • Äldre 28 Jul 11:12
    #34

    Lappis - *stackarskramar*

  • Äldre 28 Jul 11:18
    #35

    PB - Kan ju bara instämma med alla andra - WOW!!! Har huset varit med i någon inredningstidning? Tycker det ser så bekant ut...

  • Äldre 28 Jul 11:21
    #36

    piggis - Men oj, vad bakvänt, köpa bil i sverige?!! Vi får besök av en drygt tvåårig tvåspråkig kille i september, men han pratar inte så jättemycket ännu. De hade fått tid hos talpedagog när han vid ett års ålder inte hade börjat prata ännu (de bor i usa)?! Men hallå, det har ju inte ens många enspråkiga barn gjort vid den åldern!!!

  • Ore
    Äldre 28 Jul 11:45
    #37

    Piggelin: Kände också att det verkar litet bakvänt att komma till Sverige för att köpa bil... Men det är väl därför jag inte "fått" en ny bil än, det är inte så prisvärt att köpa från Tyskland just nu. Men den lilla BMW som jag ska ha är nog annars betydligt lättare att få tag på där...

    Tack för alla tips! Tror också att det här med kläder är något vi kommer få i mängd och parti när bebisen är född... Men några pyjamas, litet sockor och några bodies så att jag kan leka med tygtryck får det kanske bli då.

    Spjälskydd ska undvikas, tack för tipset. Fast vi har ju ingen spjälsäng än, så det kanske inte hade varit det första jag köpte ändå. Badbalja ska jag kolla på, om jag köper eller inte beror på vad det kostar gentemot Ikeas, och hur mycket plats jag uppskattar att det finns i bilen hem

    Babysitter har jag tänkt mig, men det får nog bli en sån grej som köps efter att bebisen är född. Såg en jättefin röd igår på Babyproffsen...

    Nappflaska står på inköpslistan. Hoppas att jag inte ska behöva den så jättetidigt, men förr eller senare så...

    Gåstol har jag nog inte på inköpslistan öht, får kolla litet mer på det. Alla syskonbarnen har nog haft lära gå-vagn, men ingen gåstol... Babygym kan bebisen få önska sig i julklapp

    Ska också kolla om det finns kudde och lakan till barnvagn, tror jag. Just för inomhussovande i vagn i början. Beror ju litet på när bebisen tänkt komma också...

    Återigen, tusen tack för tips!

    Och bara för det ringde syster och säger att hon inte vet förrän imorgon om det finns plats för mig i bilen... Jaja, det är väl ingen större fara för mig, jag kan åka någon annan gång. Men jag märkte att min syster var ganska irriterad på sin kompis som ska med och som krånglar en hel del, och som verkar ha tagit på sig att fylla min systers bil med folk alldeles på egen hand, men ingen kan lämna ett klart besked...

  • MSW
    Äldre 28 Jul 11:52
    #38

    Ojoj vilken fart här är idag!! Så roligt!

    Jag har roat mig en stund med att ändra om i köksskåpen! Mest med A's grejer,(tallrikar och flaskor) där det var en enda röra, men nu är jag ganska nöjd faktiskt! Se vad maken säger!

    Ore: I vagnen hade vi mjuklift som tillhörde vagnen (typ en sån här: babybee.se/product_info.php) i bottnen på den hade vi en ihopvikt handduk och en ihopvikt filt, för att det skulle kännas lite mjukare, sen hade vi en hemsydd åkpåse (med armar), mössa och ev en filt. När han växte ur den köpte vi en mjuk (typ fleece) overall som man kunde vika ner vid fötter och händer (så det blev som vantar)..
    När han sov i den inne hade han bara filt över sig..

    Var nog mer jag tänkt skriva, men nu är A vaken och hungrig!

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 12:42
    #39

    Piggelin, det var tur att du varnade oss, köa i en timme och så kö till allt därinne, nej, då får det vara! Iris klarar inte att köa i fem minuter. Iris har ju tyvärr aldrig velat sova i sin vagn och nu har vi i det närmaste slutat med vagn så den har vi inte ens med oss nu på semestern. Vi har en liten paraplysulky som vi tror att hon till nöds skulle kunna sitta i med oss i fall att, vi har i och för sig inte provat den i år, hon har inte suttit i den sedan förra sommaren så vi vet inte om hon fortfarande får plats i den! På djurparken, som lämpligt nog öppnade klockan tio vilket passade oss bra, så kunde man hyra skrindor, Iris älskar att åka skrinda.

    Blev lite sugen på en tur till Ullared nu bara för att ni pratar om det! Egentligen behöver vi nästan ingenting men vi får väl se...

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 28 Jul 12:47
    #40

    Gåstol kunde vi inte ha till Iris för de har en viktgräns på om det nu var 12 kg eller vad det var, hursom så när det blev aktuellt så vägde hon redan för mycket och vi tordes inte chansa, vi tänkte att hon kunde göra illa sig om den brakade när hon satt i. Likadant med hoppgungan hon hade, när hon väl började tycka att det var roligt fick hon inte plats i den längre. Hennes lilla kusin som är betydligt mindre till växten har däremot haft mycket glädje av både den och en gåstol vet jag.

    Iris hade dessutom problem med magen så vi kunde inte köpa vilka nappflaskor som helst, vi har haft, och har fortfarande, Avents med backventil för problemmagar. Inte så billiga men märket finns ju på tex Babyland så det är lätt att åka och skaffa nya nappar till flaskorna vartefter de slits ut/går sönder.

    Visst finns det kuddar och täcken till vagn/vagga, det var ju smidigt när Iris var nyfödd för det var ju mitt i sommaren, visserligen en jäkligt kall och regnig sommar, men det hörde ju madrass till vagnen så det var bara att bädda med kudde, täcke och påslakan och om hon somnade inne (ja i och för sig var inte det så vanligt men i alla fall!) så behövde man inte väcka henne och klä på henne utan man kunde lägga över täcket bara och gå ut. De få dagar det var varmt kunde man lägga över en tunn filt istället.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor