• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Nu har även jag hittat hit.

    Skönt att vara tillbaka från total radioskugga, men vi har haft det väldigt bra på våra utflykter! Har hunnit med både östkust och västkust och både sol och regn. Conny har skött sig utmärkt, trots att vi sovit rätt dåligt på nätterna (ovana att sova i samma rum alla 3).

    Kom på ikväll att vi bara var 26 när vi köpte hus, lite ovanligt kanske. Men eftersom vi båda är uppvuxna i hus och en lägenhet i samma storlek här i sthlm hade kostat betydligt mer var valet enkelt för oss. Vi har också det långa perspektivet, mycket för att jag verkligen hatar att flytta.

    Sen har vi äntligen blivit med ny tvättmaskin! det blev en enklare modell än jag hade tänkt mig från början, men priset var så mycket lägre att det inte gick att bortse ifrån.
    En bosch blev det. Jag har tvättat första maskinen ikväll och är än så länge nöjd. 8kg kapacitet gillar en småbarnsfamilj.
    Har även lyckats få till en minirenovering av hela tvättstugan, så nu är alla gamla skåp urrivna och i morgon ska jag kika på färg.

    Nu sova! Kramar till alla, har saknat er!!

  • _koko_

    Förlåt mitt superego inlägg. Återkommer med kommentarer i morgon när jag sitter vid en dator!

  • _koko_

    God morgon i tråden.

    Älskade lilla kaninen, vad jag lider med dig, inte hade du så här ont under mens förut?? Hoppas det går över fort så du får fortsätta njuta av resan iaf.

    Ore - FAN, vad jag hatar sånt!!! Man känner sig så jävla förminskad och obetydlig. Fast det gör man nog bara för att man är lite tekniskt lagd, skulle man inte vara det skulle man antagligen inte bry sig. Eller?
    Kul med Ullared! Ang bädda i vagnen har vi en fleeceåkpåse av samma märke som vagnen (just nu ser det förresten ut som att vi avvaktar med ev vagnköp tills vi rett ut vad vi har för behov, dvs efter bebisen är född), bra eftersom den har hål för selen. Sen har vi även en ärvd fårskinnsåkpåse (fårskinn i, grön manchester på utsidan) som är superbra. Den blir liksom aldrig för kall.

    MSW - Skönt att du fått sova! Undrar om det är något i luften, för Conny väckte oss först halv 9 i morse!! Gissa om jag blev sen till jobbet...
    Med Conny gick det så enkelt att börja sova bara en gång om dagen att jag inte riktigt har några bra tips att komma med, men försök skjuta på sömnen till efter lunch, planera in en förmiddagsaktivitet varje dag så hinner han förhoppningsvis inte känna att han är trött förrän det är dags.

    Telis - Sa till min bror senast häromdagen (conny har en rätt jobbig period just nu när han slänger saker omkring sig och skriker när han inte får som han vill, antagligen börjar han bli frustrerad över att vi inte förstår vad han säger...), att andras barn är det bästa preventivmedlet som finns. Fast för er är det ju för sent nu.

    sweet - Sorgligt med din kompis mamma, man blir ju såklart jätteledsen oavsett om det kommer oväntat eller om personen varit sjuk länge (även om man kanske hunnit bearbeta det en aning då).
    Låter som ni hade en härlig bröllopsdag iaf! Här i Sverige (läs på FL) skulle det dock vara big nono att ta ledigt från jobbet och ha barnet kvar på dagis, här får man visst inte ens åka och handla på vägen till hämtning...

    PB - JÄTTEGRATTIS till huset, är även jag jättenyfiken på det efter vad alla skrivit, finns bilderna kvar??

    nenne - i allmänhet.

  • _koko_

    I övrigt håller jag med muggles i allt. Fast vi fick faktiskt BE kompisar som skulle hälsa på att köpa lite kläder i 50 till conny just eftersom att alla kom med 56-68 och conny hade 50 länge (= över en månad). Vi hade ju knappt köpt något alls eftersom det kändes som en enorm jinxning efter alla komplikationer vi haft på vägen...

  • _koko_

    Hej piggis! Smart att byta storlek sådär, då behåller man ju kläderna man fått på något sätt ändå.

    Babysitter köpte vi annars billigt (200kr plus lekbåge för 100kr) på babyproffsen. Ovärderlig!

    Gåstol började conny använda vid 6-8 månader om jag minns rätt, så den kan du ju ev vänta med om du har fler chanser att åka till ullared.

    Babygym var också ovärderligt för oss (www.lekmer.se/leksaker/Babygym/Fisher-Price_Rainforest_%2C_Delux_babygym), conny ÄLSKADE det, men det vet jag andra som inte använt alls och inte saknat.

  • _koko_

    PB - Kan ju bara instämma med alla andra - WOW!!! Har huset varit med i någon inredningstidning? Tycker det ser så bekant ut...

  • _koko_

    piggis - Men oj, vad bakvänt, köpa bil i sverige?!! Vi får besök av en drygt tvåårig tvåspråkig kille i september, men han pratar inte så jättemycket ännu. De hade fått tid hos talpedagog när han vid ett års ålder inte hade börjat prata ännu (de bor i usa)?! Men hallå, det har ju inte ens många enspråkiga barn gjort vid den åldern!!!

  • _koko_

    BS - Tänk vad perplex du kommer att bli om denna bebis blir low maintenance, hur ska du hantera det??
    Ang spjälskydd var det väl just från ullared man inte skulle köpa, eller? Jag skulle iaf inte heller vilja vara utan ett sånt i spjälsängen. Vi hade (ärvd) vagga de första månaderna, vilket var väldigt skönt, för då kunde jag bara sticka ner foten och vagga lite när conny vaknade så somnade han (oftast) om igen - om det inte var matskrik förstås.

    ore - Hoppas det löser sig med bilplatsen, trist när man ställt in sig på något om det inte blir av!

    Är väldigt chokladsugen just nu, någon som har något att dela med sig av?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor