• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Tack igen allihop, att ni orkar läsa!

    ore - Nä, ambulansen lät ju värre än det var i verkligheten, men jag är glad att det blev så, för hade vi tagit vår bil hade den ju förstörts (vi har "mocka" på sittdelarna), och betala för taxisanering hade inte heller känts kul...

    muggles - Ja, jag hade en snabb och enkel förlossning sist som började med värkar. Och nä, man vet fortfarande inte varför, men man antar (enligt journalen) att det var moderkakan eftersom man inte kunde hitta något annat.
    Vi hade inte någon plast i sängen, men däremot sväljer vår nya tvättmaskin hela bäddmadrasskyddet (180*200) och min goa mamma tvättade allt samma dag, så det löste sig ändå.
    Lite traumatiskt för dem att torka en massa blod i vårt sovrum och badrum och inte veta hur det gick för oss...

    Nu piper lillebror (som förresten fått AMs storsons namn ), så jag får återkomma igen! Förlåt om jag glömmer svara på några frågor, och kommentarer får komma framöver när amningen börjar stabilisera sig. Kramar till alla!

  • _koko_

    God morgon!

    Passar på medan lillebror fortfarande sover. Amningen verkar börja fungera bra nu, han ammar inte riktigt lika ofta som de första dagarna. Det hade jag glömt lite, hur de bokstavligt talat konstant hänger vid bröstet i början...

    muggles - Skickar en kram och hoppas verkligen allt kommer ut nu så du får njuta av resan så mycket det bara går!

    mrs b - Intressant att de sa att blödningar kunde bero på snabb förlossning! Och att du trodde det var vattnet du med!

    ore - Plastad frotté är helt klart en bra idé (oavsett hur dyr säng man har vill man ju inte få den förstörd)! Jag hade det de sista veckorna med conny, men eftersom vattnet inte gick då (och jag verkligen inte trodde att det var på g) struntade jag dumt nog i det den här gången. Nu gick det ju som sagt bra ändå, tack vare bäddmadrasskyddet och min mamma.

    pb - inboxar dig namnet. Kul att ni tycker det är fint (det är ju topp 10, så rätt många verkar ju gilla det )

    start - Vi har slutat med grobag nu i sommar eftersom det blev för varmt. Vi tänkte dessutom att han snart kommer behöva vanlig säng, och då känns det lite farligt med sovpåse, så nu har vi pyjamas och när det blir kallare blir det täcke.
    Men jag ser fram emot att lillebror ska växa i första storleken! Det är så enormt skönt när man ammar på natten att bara kunna lägga ner honom utan temperaturförändring. Liggamning fungerar nämligen verkligen inte för mig.

    telis - Ååååh, vad glad jag blir, nu har du fått din semester, det låter så härligt!!

    Och där vaknade lillebror... Så, en amning senare:

    bs - Ang sövning vid snitt så gör man bara det om det är fara för bebisens och eller mammans liv (sk urakuta snitt). Lägga ryggbedövning tar ju en stund, men söva gör man på sekunder.

    tinga - Vilka goda nyheter!!! Låter som jätteskillnad ju, håller tummarna stenhårt för att det håller i sig!

    Varma kramar till alla medspottare, det är en elak åkomma och jag förvånas över hur många som ändå är drabbade! Att känna sig ofräsch i så många dagar varje månad (som värst för mig var det nästan 2 veckor..) är hemskt!

    lappis - Hoppas även jag på snar kursstart, vilken tur att inte din urringning satte käppar i hjulet. Nästa gång kan du väl tänka till lite och komma med högt knäppt blus med spetskant och stickad kofta?

    AM - Hahaha, ja, det ska bli spännande att se hur det ser ut när magen daagit ihop sig, får se om jag vågar jämföra med dig då. Skrev så pass detaljerat eftersom det är flera i tråden som ev har snitt framför sig och jag tänkte att det kanske var intressant att läsa för dem?

    Nu är det bäst jag postar, det börjar bli långt igen...

  • _koko_

    PB - Du får iaf räkna bort mäklaravgift (helt säker) och pantbrev (nästan säker), samt ev andra omkostnader, från det du betalar skatt på, och så kan man fortfarande skjuta upp den som muggles säger, tror det är 0,5% per år man betalar i "avgift". Håller oavsett tummarna för fortsatt budgivning!

    cicci - hjärtat, vad hemskt!! Men ändå bra att det hände på bvc så du direkt kunde få hjälp. Säger som de andra, ge det en chans, får du tag i rätt person att prata med tror jag det kan göra underverk. Jag är ju också rätt mycket så att jag tänker på andra tills jag utplånat mig själv och jobbar en hel del med det, ingen tjänar ju på att man är sån (eftersom man själv mår dåligt av det för att man inte får lika mycket tillbaka).

    sweetan - Har glömt säga det tidigare, men i mars var ju sambon och conny bortresta en vecka, och när jag kom hem efter att ha skjutsat dem till arlanda började jag nästan gråta för att det var så tomt hemma, så jag vet precis vad du pratar om. Sen åkte jag och shoppade och fikade, helt själv, och bestämde mig för att jag skulle njuta av veckan, och när jag kom hem efter det var inte alls lika ödsligt hemma. Att jag sen blev skitförkyld såpass att jag knappt kunde stå upp och min mamma fick komma med mat, det är en helt annan historia...

    BS - Hjälp, vilken trots! Jag köpte barnaboken av ren nyfikenhet förut och måste nog läsa lite nu i förebyggande syfte. Conny har ju inte nått dit ännu (fast han är rätt bra på att slänga saker när han inte får som han vill), men jag kan tänka mig att man plötsligt är mitt uppe i det utan att ha fattat vad som hände. Sen är ju alla barn olika förstås.

    Conny har, såklart, blivit lite snuvig och jag funderar nu på hur man jonglerar det tilsammans med en nyföding. Mycket handtvätt blir det iaf.
    Dagen innan lillebror föddes var jag och köpte bärsjal (det är det som fruLlan har så dåligt samvete för, men det var ju JAG som ville till butiken, älskling!), känns himla bra att ha den nu kan jag säga, dels är han skyddad i den, och dels är han (som jag nog redan nämnt) en riktig närhetstörstande kille.

    Sambon är just nu och provkör en bil. Volvoköpet blev inte av pga en idiot till säljare som ljög om skicket, men däremot sålde vi vår bil, så nu står vi utan (har fått låna min mammas bil så länge)! Inte jättebra, hahaha...
    Ajdå, nu vaknade conny, och jag får inte lyfta honom... Får se om han kan klättra ur själv om jag sänker ner sidan på spjälsängen, spännande!

  • _koko_

    Som jag skrev (scrollade ni förbi hela mitt inlägg? ), får man fortfarande skjuta upp skatten, men i gengäld betala 0,5 procent på vinstbeloppet i skatt varje år. Och sen ska man inte glömma att man får dra av de kostnader man haft, tex mäklararvode, renoveringar och utbyggnader, från vinsten, bara man har kvitton på det!

    Nu ska jag 'sova'!

  • _koko_

    pb - Jag har ingen aning om ifall de kollar kvitton, ring anonymt och fråga.

    am / mrs b - Jag var inställd på att det skulle bli såhär den här gången så jag tar det med hyfsad ro än så länge.

    mrs b - Kul med bowling! Räkningarna måste jag också lägga in, tack för påminnelsen!

    sweet - Fänkål är gott i gratäng också, men jag har inte gjort det själv, så jag har inget recept tyvärr.

    kängu - Ja, conny protesterade inte alls mot att ligga själv, så med honom behövdes ingen sjal. Undrar om jag kände på mig att lillebror skulle bli annorlunda?
    Nu ska jag se om han ger mig 10 minuter så jag kan äta lite lunch...

  • _koko_

    tinga - Ja, jättetur att vi kan låna mammas bil, men vi kan ju inte ha den hur länge som helst.. förhoppningsvis har vi dock en annan bil på g nu, lite dyrare och lite mindre svensson. Som om man nu kan bli mindre svensson med förortsvilla och två barn, hahaha!

    muggles - Det var nog precis så jag tänkte ang sjalen, att jag kommer behöva ha händerna fria för

  • _koko_

    tinga - Ja, jättetur att vi kan låna mammas bil, men vi kan ju inte ha den hur länge som helst.. förhoppningsvis har vi dock en annan bil på g nu, lite dyrare och lite mindre svensson. Som om man nu kan bli mindre svensson med förortsvilla och två barn, hahaha!

    muggles - Det var nog precis så jag tänkte ang sjalen, att jag kommer behöva ha händerna fria för conny. läskigt att vakna av kanonskott, förstår att hon blir rädd! Tur att det bara är en gång om året.

  • _koko_

    tjoho, nu är vi bilägare igen!! sambon skjutsar just nu hem säljaren och sen tror jag vi ska fira med pizza (blir väl sallad för mig).

  • _koko_

    PB - Shit, vad läskigt, jag hade skitit på mig!!

    snaily - Grattis till trevlig utflykt och rosetter till korven!

    snorkis - Jag tror alla klarar mer än de tror när det kommer till kritan. Man har inget val, liksom, och inte heller tid att fundera över det.

    Ang bilen åker vi numera ståndsmässigt i bmw. 530 touring från 06. I morgon ska vi ut och leta ny bilstol. Dels sover conny så dåligt i den vi har och dels så verkar det inte finnas någonstans att fästa förankringsbanden i på nya bilen?!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor