• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Just det, lycka till på RUL, vickan och BLÄ för EAs och Lappis mens!!!

  • _koko_

    Även bt kraschade visst...

    bs - Härligt att iris gillar bilen nu. Tänkte tipsa om www.sakerhetsbutiken.se förut. De ligger på kungsholmen och ska vara väldigt kunniga. Vi köpte vår nya stol där och fick bra hjälp.

    Just det igen - Ore - Jag testade med billiga stickor tills jag började få utslag på dem, då använde jag CB. Men det var inte jag som kollade strecken på CB-testen.

  • _koko_

    am - Tack för input om träningsvärk. Det var nog det, men jag visste inte ens om det var ok... Fick inte så mycket information direkt. vill också titta på film och få föreläsning... Är det förresten 6 veckor man ska undvika att lyfta tungt? Är det fritt fram efter det? När började du lyfta livia?

  • _koko_

    snorkis - Men vilket PRAKTARSEL!

    AM - 3 månader, hm, tror inte jag fixar att vänta så länge, längtar efter att få lyfta honom...

    Jag har varit på barnvagnspromenad idag, med lillebror I VAGNEN! Promenerade till och från bvc (45 minuter åt varje håll). Lillebror har gått upp 720g och vuxit 2,5cm på två veckor, hans kurva är helt galen. Jätteskönt såklart, ju mer han växer desto bättre rustad är han mot förkylningarna som såklart kommer förr eller senare.

    Nu skriker han dock för fulla muggar, så jag hinner inte skriva mer...

  • _koko_

    msw - gladiolus måste tas upp iaf, har jag lärt mig den hårda vägen. Även dahlior, men de liljor jag har är härdiga. Förvara knölarna svalt och mörkt som de är (eller kvar i krukan om man har dem i kruka). PB kan nog utveckla.

    Nu måste jag ta tag i middagen, bäst att passa på nu när jag fått lillebror att somna i soffan!

  • _koko_

    Middagen avklarad, sambo och conny på bilutflykt, lillebror i sjalen (fast han börjar gnälla nu så det blir nog ett kort inlägg).

    AM - Jag undviker att fråga bvc om sånt just för att de har så mycket åsikter som är just åsikter, och det har jag tillräckligt av själv... Conny låg på sidan nästan från början och han har rätt platt huvud ändå, så det kan nog vara genetiskt också. Jag rullade ihop en filt och la framför honom för säkerhets skull, då kan han inte rulla över på mage. Även lillebror ligger på sidan, de få gånger han inte ligger på mig eller i sjalen vill säga.

  • _koko_

    God morgon!

    telis - Jag som också gjort både och tycker såhär: Första 1½ dygnet efter snittet var vidrigt. Då tänkte jag mycket på dig och kände att det här måste jag verkligen förmedla till dig så du tänker dig för en extra gång. Men man återhämtar sig verkligen otroligt snabbt efter ett snitt! Redan andra dagen var jag uppe och gick relativt obehindrat (vi åkte ju hem då), och då hade jag dessutom kunnat be om starkare smärtlindring än jag hade! När det är första barnet har man ju dessutom inget syskon att ta hand om, det jobbigaste för mig har varit att inte få lyfta conny.
    Sen finns det ju en massa fördelar med vaginal förlossning för BARNET som man måste ta ställning till, men för MIG var båda alternativen rätt likvärdiga faktiskt (smärta, återhämtning, upplevelse osv).
    En vaginal (koplikationsfri) förlossning är som sagt bäst för barnet rent medicinskt, men om du efter aurorasamtal fortfarande känner panik inför tanken ska du såklart snittas! Och din mamma ska inte lägga sig i!

  • _koko_

    Kan bara skriva under på allt ni skriver!

    Men sen måste jag dra en sån historia också...
    Fick nyss höra om en familj i usa (kompis till en kompis), som fått barnbesked och blev gravida typ samtidigt. Där stoppas inte adoptionen och familjen har nu 4 månader mellan barnen... Smaka på den!

    Nu ska jag bege mig till de södra förorterna och reklamera ett par skor! Wish me luck.

  • _koko_

    muggles - Otroligt läckert med klippan, speciellt på sista bilden! Åh, vad kul att det blir av, grattis! Stilen på husen är väldigt lik den i ett mycket populärt område nära där jag bor, snyggt! Ser faktiskt helt perfekt ut om man som ni inte vill ha en stor trädgård att sköta!

    ore - Ska gå ner och mäta vagnen. Vi hade en passat förut och som sagt bmw 530 nu (båda kombi) och i dem går den in utan problem, men det är förstås bilar med stoora bagageutrymmen.

    frejis - Stort lycka till i morgon!!

    Blir inte klok på lillebror, han har varit supergnällig hela eftemiddagen och kvällen, ikväll ammade jag tills han kräktes, men han var ändå inte nöjd. Gick runt med honom (sjalen dög inte heller), sambon tog över en stund. Till slut kapitulerade jag och lät honom amma igen. han åt kanske 3 minuter och stensomnade sen. Premiärligger nu sedan 20 minuter i vaggan...

    Nu måste jag titta till conny, han hade 39.9 ikväll och gnäller lite nu. Vi märkte ingenting som vanligt, förrän han skulle gå och lägga sig och plötsligt kändes varm... Stackars liten kille med så ouppmärksamma föräldrar...

    Som vanligt hinner jag inte kommentera hälften av vad jag hade tänkt.

  • _koko_

    Jag har messat frejis, får se när hon orkar/vill svara. Förhoppningsvis är de fullt upptagna md att beundra lilla underverket just nu.

    PB - Oj, vilken dramatik! Jag gjorde som lappis och ignorerade, men fattade aldrig vidden av det hela...

    BS - HJÄLP! Vet inte vad jag ska säga mer om iris utbrott, men det verkar fruktansvärt jobbigt både för dig och för henne.

    Har inte hunnit in här tidigare idag, min pappa har varit här och hjälpt mig med pojkarna. Conny sov dåligt inatt och hade 39.8 i morse. Var rätt påverkad då också och satt och tittade på tv hela förmiddagen, somnade igen vid 10.30. Sov två timmar och var fortfarande rätt hängig när han vaknade. Drack lite välling och efter någon timme började vi märka att han var piggare. Tog tempen och tappade hakan - 37.2! Hade försökt ge honom febernedsättande men han vägrade så han var inte påverkad av det (sambon köpte stolpiller till nästa gång på vägen hem från jobbet). Det är andra gången han får sådär hög feber som sen försvinner snabbt, har han bra immunförsvar eller får han bara väldigt konstiga infektioner??
    Hur som helst känns det väldigt bra, hoppas det håller i sig.

    Lillebror och jag är dock tillbaka på äta-varje-timme sedan i går eftermiddag, plus att han är otroligt klängig. Kanske första utvecklingssteget?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor