• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Good morning!

    Vi valde bort fun just för att barnet hamnar så långt ner och att man inte kan vända styret. Men, mistral s är betydligt tyngre, det ska man veta. Lambda fanns nog inte när vi köpte.

    muggles - Tack för tipset att köra med sjal/sele isf syskonvagn (det var ju inget tips riktat till mig eg, men jag hade trots att flera nämnt det nyligen i tråden har jag inte tänkt på det som alternativ till syskonvagn).

    Jag är skitirriterad på vår bank. Vi har helt rörligt, vilket de inte vill att kunderna ska ha längre, så vår ränta är inte alls lika bra som 3-månaders...

    snaily - blä för uvi, hoppas det går över snabbt!

    Pratade med min mamma om allt som hänt de senaste två åren, och vi kom in på endo. Hon har ju aldrig fått någon diagnos, men hade antagligen endo hon med. De var gifta i 8 år innan jag kom (ett missfall året innan)... De började inte försöka direkt efter bröllopet men skyddade sig inte så mycket heller. Mellan mig och min lillebror är det ca 1 år och 8 månader, precis som det blir mellan conny och hans lillebror.
    Apropå infertilitet och ärftlighet kan det definitivt vara det om det beror på endo...

  • _koko_

    ore - Vi använde vår liggdel jättemycket, tog in den som säng till conny om vi skulle sova borta osv. Det fick mig att tänka på en till dålig grej med fun (då iaf), infästningen. Det var två långa medar på fun som man var tvungen att vika in under ligg/sittdelen om man ville ställa ner den på golvet.
    Även vi har en mclaren för kortturer, men tycker man har användning för en stor vagn så länge barnet sover på dagtid (om man inte får en iris förstås).

    Oj, nu måste jag sätta mobilen på laddning!

  • _koko_

    (jag surfade från mobilen alltså)

    Nu har jag min bärbara, som också måste sättas på laddning snart.

    Sambon och conny är på väg ut på en långpromenad. Jag har visst överansträngt mig de senaste dagarna och kan knappt gå idag, jag som tyckte min foglossning hade lagt sig! Skitläskigt på nätterna när jag vänder på mig, måste komma ihåg att hålla ihop benen, annars känns det som att jag ska gå av i grenen, och det knakar som tusan...
    I stället för promenad blir det ikeasurfning för mig, måste kolla så alla skåp vi ska ha till tvättstugan finns i lager, sambon och en kompis ska dit efter lunch idag. Åh, det kommer bli så bra!!

    lappis - Tråkigt att så många restauranger har sommarstängt, men det verkar ju som att det löser sig bra nu ändå. Är SÅ avis på er som ska träffas i gbg i helgen, vill också!

    Håller även jag tummarna för att piff får sond nu och att det om ett tag kan ta bort pressen från både er och honom ang matningen. Kram igen!

    muggles - Det låter som att det är stor chans att det blir av med huset nu, vad roligt! Skönt att kunna luta sig mot någon på ens sida med lite erfarenhet, det är så lätt att förhasta sig och man kan inte tänka på allt i samband med ett husköp, det är så mycket!! Vi missade t ex att radonprotkollet mäklaren presenterade var alldeles för gammalt för att ha någon relevans (en radonmätning "gäller" bara i ca 5 år)...

  • _koko_

    VAFAN?!! Nu funkar inte ikeas hemsida?!!! Får upp deras egen "sidan kan inte hittas" nästan vad jag än klickar på...

  • _koko_

    Härlig tajming, sajten fungerar inte, men jag hade precis fått tag i en "kökschattare" när de stängde den tjänsten också...

  • _koko_

    lappis - Kan inte vara kul att vara dem just nu...

    ore - Går det att köpa med fotbroms skulle jag rekommendera det, vår handbroms är inte bra tyvärr (fast jag har sett andra mistral s från samma år med en annan handbroms, som sitter mitt på styret, som ska fungera bra, vår sitter på sidan ála bugaboo). Babyskydd har vi från maxi cosi, den är dock lite meckig att passa in i/få loss ur basen ibland, och DYR. Vi köpte dock den också från mypram.

    SUCK, fick tag i tjejen på chatten igen, och tydligen har strykbrädan utgått ur sortimentet, jag som gjort hela möbleringen utifrån den och var så NÖJD!!

  • _koko_

    Just det, vi har precis en sån skjutdörrslösning i vårt sovrum, gömmer både byråer, galgar, hyllor, tv och dvd och sovrummet behöver aldrig kännas stökigt! Supernöjd! Vi valde Inaria-dörrar (www.inaria.se, som jag tjatat om tidigare i tråden ), billigare än elfa och rullar fint.

  • _koko_

    ore - Sånt solskydd har flera babyskydd (bla maxicosi), men det syns inte, så fråga i butik! Men jag har för mig att min kusin har britax römer och den är jättesmidig och lätt att fästa i basen!
    Vi köpte förresten delvis också från tyskland pga att färgen vi ville ha på vagnen inte gick att få tag i i Sverige.
    Undrar om de förbättrat handbromsen på senaste modellen, för den som vi har är som sagt inte bra. Om man spänner den med jämna mellanrum håller den hyfsat, men den låser inte helt mekaniskt, så jag har varit med om att vagnen kasat på bussen t ex (då knäpper det i bromsen).

    Nu är sambon på ikea med en helt ny handlingslapp. Tror det blir bra, blir någon av de vägghängda strykbrädorna härifrån i stället: www.smarthem.se

    muggles - Ska vi starta systertrådar för allt OT vi snackar här skulle det ju myllra!! Undrar vad BT skulle gilla det också, inte riktigt deras tema kanske... Men vi får väl se om folk får spatt på allt hussnack.

    Har redan kollat runt på de andra bankerna och vi kan få bättre villkor, men ingen erbjuder ju helt rörligt längre, så vi måste bestämma oss för om det är värt att tappa det...

  • _koko_

    AM - Letar snygga förvaringsboxar till tvättmedlet, har Mrs Google något tips? Gärna liite barnsäkra, dvs med något slags lås på alternativt skruvlock.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor