Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Jag tycker att både Emelie och Louise är fina namn men de tär ju det att Louise så lätt blir Lollo. Det hade jag en gång en klasskompis som hette som inte var riktigt som hon skulle, stackarn.

    Idag har vi varit på Ölands djurpark med Iris, det var trevligt men Iris blir ju så trött eftersom hon är van att sova eftermiddag så vi fick ge upp innan vi hade hunnit med riktigt allt vi tänkt oss. Sedan sov hon i bilen på väg hem och fortsatte sova i sin säng en stund när vi kom hem också. Nästa vecka tänkte vi ta oss till Liseberg men det är så dumt att de inte öppnar förrän 11, då hinner vi knappt dit innan Iris blir trött, redan vid halv tolv måste vi ju äta lunch. Väntar vi till hon ha sovit eftermiddag så vet man inte om vi hinner dit alls eftersom hon brukar sova till någon gång efter två, ibland till framåt halv tre och vi ju kommer att ha 45 minuters resväg minst från Alingsås.

    Telis, vad bra med ny tråd, hurra!

  • BrudSommar2006

    Piggelin, det var tur att du varnade oss, köa i en timme och så kö till allt därinne, nej, då får det vara! Iris klarar inte att köa i fem minuter. Iris har ju tyvärr aldrig velat sova i sin vagn och nu har vi i det närmaste slutat med vagn så den har vi inte ens med oss nu på semestern. Vi har en liten paraplysulky som vi tror att hon till nöds skulle kunna sitta i med oss i fall att, vi har i och för sig inte provat den i år, hon har inte suttit i den sedan förra sommaren så vi vet inte om hon fortfarande får plats i den! På djurparken, som lämpligt nog öppnade klockan tio vilket passade oss bra, så kunde man hyra skrindor, Iris älskar att åka skrinda.

    Blev lite sugen på en tur till Ullared nu bara för att ni pratar om det! Egentligen behöver vi nästan ingenting men vi får väl se...

  • BrudSommar2006

    Gåstol kunde vi inte ha till Iris för de har en viktgräns på om det nu var 12 kg eller vad det var, hursom så när det blev aktuellt så vägde hon redan för mycket och vi tordes inte chansa, vi tänkte att hon kunde göra illa sig om den brakade när hon satt i. Likadant med hoppgungan hon hade, när hon väl började tycka att det var roligt fick hon inte plats i den längre. Hennes lilla kusin som är betydligt mindre till växten har däremot haft mycket glädje av både den och en gåstol vet jag.

    Iris hade dessutom problem med magen så vi kunde inte köpa vilka nappflaskor som helst, vi har haft, och har fortfarande, Avents med backventil för problemmagar. Inte så billiga men märket finns ju på tex Babyland så det är lätt att åka och skaffa nya nappar till flaskorna vartefter de slits ut/går sönder.

    Visst finns det kuddar och täcken till vagn/vagga, det var ju smidigt när Iris var nyfödd för det var ju mitt i sommaren, visserligen en jäkligt kall och regnig sommar, men det hörde ju madrass till vagnen så det var bara att bädda med kudde, täcke och påslakan och om hon somnade inne (ja i och för sig var inte det så vanligt men i alla fall!) så behövde man inte väcka henne och klä på henne utan man kunde lägga över täcket bara och gå ut. De få dagar det var varmt kunde man lägga över en tunn filt istället.

  • BrudSommar2006

    Vi måste ju ha ny vagn för våra bekanta fick ju ett till barn nu i juni och vi gav tillbaka den gamla till dem eftersom vi fått den av dem, de kommer väl ha den som sittvagn fortfarande när det är dags för oss. Jag gillade den aldrig så det är egentligen bra att vi får något annat nu, jag klämde mig varje gång jag skulle fälla ihop den så jag fick ha handskar på mig, tung var den också. Däremot tror jag inte att det blir någon syskonvagn utan det får bli ståbräda till Iris till och från dagis om hon inte vill gå själv.

  • BrudSommar2006

    Vi är väl de enda som inte fick särskilt mycket kläder när Iris var nyfödd så det var egentligen tur att vi skaffat rätt mycket själva. Sedan gick det ju inte att ha med sig Iris ut och handla, hon bara skrek ju, så jag fick skicka maken att handla mer vartefter. Nu har vi ju det mesta i början, sedan beror det ju på om det blir en kille eller tjej, men just de första kläderna är i rätt så neutrala färger vad jag minns.

    Annars är nog bärsele och babysitter det vi inte hade klarat oss utan i början.

    Spjälskydd var vi däremot tvugna att ha, Iris fastnade med foten eller armen annars och vaknade och var ledsen, eller så ramlade nappen ut eller något gosedjur, det hade varit helt hopplöst att vara utan faktiskt.

  • BrudSommar2006

    Jag vet inte hur vi ska få plats med allt i bilen nu med två barn och två katter. Som det är nu så sitter Iris fram och en av oss sitter bak och så kattburarna bredvid. Bagaget är alltid smockfullt och när vi ska till tex Öland så får mina föräldrar ta med sig det ner som vi inte får plats med. Dessutom så får ingen plats att sitta bakom maken när det är han som kör. Men, men det får väl ordna sig på något sätt.

    Koko, ja jag har hört talas om sådana där lätta barn à la AMs lille som man tydligen kan ta med sig på restaurang och allt, tänk om det blir så!

    Våra bekanta som just fick sin trea verkar däremot ha råkat ut för en Iris men det är lite mindre kris för dem eftersom de andra barnen är större och i alla fall lite mer självgående, de är fyra och sju.

  • BrudSommar2006

    Apropå chokladsug, jag åt smågodis för första gången sedan jag blev gravid igår, det var riktigt gott faktiskt. Inte så att jag är sugen på mer men det gick bra att äta i alla fall. Jag vet inte om jag törs skriva det men jag undrar om inte illamåendet är på väg att lätta lite nu, jag mår fortfarande illa men jag har inte kräkts på två dagar nu.

  • BrudSommar2006

    Oskar är så mysig och jag har dåligt samvete för att jag tycker bättre om honom än om Elsa. Han är framåt och nyfiken, Iris kan bara gå fram och lyfta upp honom, Elsa kan inte ens en vuxen bara gå fram till för när hon ser någon komma gåendes mot sig blir hon rädd och springer. Oskar kan man locka till sig, Elsa låtsas att hon inte hör. Visst, på kvällarna när man sitter still i soffan kan hon komma gåendes och då kan man lyfta upp henne. Mina föräldrar hade besök av bekanta med hund härom dagen och Oskar och hunden nosade på varandra och gick runt på innergården tillsammans, de satt till och med i knät tillsammans. Elsa väste och fräste och sköt rygg och gick in igen och kom inte ut på hela dagen trots att ytterdörren stod öppen. Oskar är dessutom så vacker med sin mörkbruna mask, Elsa har en ljus, blå mask som inte ger lika stor kontrast. Vi kämpar och kämpar med att socialisera Elsa och det kommer väl men med Oskar var han liksom "klar" redan första dagen vi fick hem honom.

  • BrudSommar2006

    Piggelin, ja, tänk, både mina föräldrar och min bror med sambo har skaffat sig en sådan! Där ligger vår V70 liksom i lä...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor