Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Åh, ny tråd!

    sweetstreet: Jag HAR inboxat dig länken...vad konstigt att det inte kom ngt felmeddelande om den inte gick fram...

    Koko: ingen aning om huset varit i ngn tidning, vet bara att när jag såg det på hemnet sa jag att detta hus måste jag se på riktigt. Vad glad jag är att ni tycker det är fint också!

    Lappis: Stackars dig! Jag vet så himla väl hur kass man mår de gånger det blir sådär! Helt sanslöst att man kan bli så dålig för något som är helt normalt för kroppen. Och orättvist, när vissa knappt behöver ett trosskydd och inte ens blir godissugna.

    Vickan: KLART du ska komma förbi om du är i krokarna framöver!

    Ore: Vi fixade vagga och bäddattiraljer, bilstol och vagn innan sonen föddes.

    Utöver det fick vi kassavis med ärvda kläder, vilket tillslut nästan kändes som ett problem, för allt var minsann inte så sorterat och i ordning, utan det blev ett väldans jobba tt tvätta och få koll på vad som var vad.
    Skulle jag handla kläder idag så vore det nästan bara basplagg som body och liten mössa.

    Bra att se till att ha rejält av för din egen del tycker jag är bindor-man blöder ju ett tag och även ngn kartong med amningsinlägg. Jag läckte som ett såll så de där inläggen var helt nödvändiga.
    Topz, tvättlappar och våtservetter borde väl vara köpläge för därborta, liksom soppåsar til blöjhinken och blöjhink också då. Badbalja kanske? och pyttesmå blöjor!

    Babysitter, babygym och sådant hade vi knappt något alls, då vi bor så himla trångt. Filt på golvet och spännande leksaker räckte bra.

    Det var något mer jag skulle kommentera men det har jag såklart glömt...

  • passionsblomman

    Hahahaaaaa! Jag fick just ett mail att mäklarfirman fått in det av säljarna nu påskrivna kontraktet!

    Det betyder att bara nu besiktningen går bra, så har vi köpt ett HUUUUUUS!!!!

  • passionsblomman

    Tack! Det känns som vi har haft vår beskärda del av olycka på det området, så nu får det LOV att vara bra allting med detta!


    Ore skrev 2009-07-29 09:44:30 följande:
    PB: Häftigt!!! Håller tummarna för att besiktningen går strålande!
  • passionsblomman
    _koko_ skrev 2009-07-29 11:57:08 följande:
    PB - Kanske hade i stället husinnehavarna läst och inspirerats av inredningstidningar? Har kåken varit med i något reportage brukar det ju inte smygas med direkt.
    Ja, han i familjen är Dansk och de har bott tio år i Danmark, så jag tror de är rätt influerade av den i Sverige så omåttligt populära Danska inredningsstilen.
  • passionsblomman

    Milde himmel! Jag och sonen fick alldeles nu se en HAVSÖRN precis utanför! Den var så nära att jag såg exakt hur den såg ut! Och ovanför svävade den andra i paret, högt högt så det nästan såg ut som ett flygplan.
    Det var ett gäng andra fåglar som försökte köra bort den, men VILKEN luftakrobat alltså! Bar aliten vinkling på ena vingen och så gled den bara vidare. Den flög verkligen jättelågt härutanför, så jag rusade ut och tänkte att nu jäklar tar den en kattunge! Men jag kan säga att det bra rasslade till härute så försvann alla kissar in under huset i trygghet.

    Så HÄFTIGT att få se ett så mäktigt djur så nära!

  • passionsblomman

    Åh Kängu lilla vännen! *kramar om med bamsekram*Vad skitjobbigt!
    Jag förstår verkligen vad du menar med alla de där tankarna. Som att en duktig och god mor-förutom att hon är vrålfertil, naturligtvis också ammar preciiis lagom länge för att inte vara dålig om hon sltar"för tidigt" eller ännu värre:pervers och äcklig om hon ammar länge.

    Det är så sjuuuukt mycket som har så snäva ramar för hur "man" ju gör med allt som har med barn och familj att göra.

    Det är KLART att det är bättre för er båda om ni kan slappna av och vara nöjda-och mätta båda två. Det är idiotiskt att det ska ligga någon jäkla duktighetsgrej över detta med amningen.

    Hur gammal har Ru hunnit bli nu?

  • passionsblomman

    Fru Cicci: tack för gratulationerna! Jag har inte alls fattat än att det här händer...men de har tagit bort huset från hemnet nu iaf och bara besiktningen går bra så är det ju faktiskt på riktigt det här.

  • passionsblomman

    Rent allmänt så tycker jag det är så underligt det där med amningen...det är ju liksom en så av naturen nödvändig sak, så det verkligen "bara borde" finnas där kan man ju tycka.

    Och så tyckte jag de tjatade på mig att "akta dig så du inte får mjölk för två när du pumpar ur"- det här var på bb, för min son fattade inte hur han skulle ta tag, utan sög in sin egen underläpp också, med följden att han ju inte fick i sig något alls. Men om det vore sant, så skulle det ju bli mer mjölk då, bara man pumpar fast det uppenbarligen inte verkar funka så?

    Han lärde sig tillslut, men jag fick såriga bröstvårtor så jag ammade och grät ibland. Jäklar vad ont det gjorde!

    Min syster har fyra barn. med de tre första har hon varit som en juverstinn kossa och det har bara sprutat ut mat så ungarna fått i sig för mycket för fort och DET var nästan ett problem, men så nu med senaste, så hade hon plötsligt inte tillräckligt för att göra honom nöjd. Hon fattde ingenting och blev jätteledsen.

    Tänk att man ALDRIG kan veta något om något i den här bernvärlden...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor