• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Kängu: denna vecka kan jag ons-tors. Vilken tid passar dig? 11.30?

    Snaily: blä och fy för tant.

    Ang att känna sig som dålig mamma efter amning/förlossning. Ngt som jag verkligen tycker är skönt är att jag inte har minsta revanschlusta efter min förra amning. Typ att "denna gången ska jag verkligen få det att funka". Snarare känner jag så att jag provar igen (och nu kan jag ju alla tricks ) och funkar det inte el funkar för dåligt, då lägger jag ner. Sedan vill jag gärna åtminstone delamma men vi får se hur det går. Det beror ju så mkt på barnet också, om barnet vill så går det. Vill inte barnet (som i Moas fall) så är det ju kört och bara att acceptera. Jag känner också att jag har ett ansvar mot Moa och maken att inte bara amma sönder mig hela nätterna och sedan inte orka med dem, el att maken får allt ansvar för Moa. Det skulle vara jättemysigt om jag kunde delamma åtminstone 4 mån men funkar det bara i 3v så får det väl vara så då...

    Ngt jag verkligen stör mig på när det gäller förlossningar är det här upphaussade att det är bättre ju mindre smärtlindring man har tagit. Och speciellt är det karlarna som framhäver det. Jag har hört så många män säga om sin fru "ja hon behövde ju ingen annan smärtlindring än lustgas" ung som att det vore en bedrift, och underförstått så är det sämre om man har tagit mer smärtlindring. Den tanken förstår jag inte alls. Det kan ju bero på så mkt hur ont det gör; hur smärttålig man är, hur barnet väljer att komma ut (tex med en arm före som i Piggelins fall el huvudet snett som i Vänners fall), och 100 andra parametrar som man ändå inte kan styra över.

  • muggles

    Snaily: äsch minus menar jag ju. Knöligt ollon!!!

    AM: nja inte riktigt så Men jag trivs väldigt bra med mitt jobb och tycker det är stimulerande och kul. Faktum är att jag inte ser fram emot en mammaledighet till... (jag går nog emot strömmen i den här tråden).

  • muggles

    EA: bra med äggledarna. Jag tycker ni ska köra en insemination snart. Ni har ju försökt själva i ett år nu va(?) och ni sexar ju ofta. Prova insemination iaf, det kan ju inte skada?

  • muggles

    Hussnack: vad tycker ni om centraldammsugare? Vi kan välja till det men det kostar 14000kr extra... Och då är det ju billigare att köpa en dammsugare till, till övervåningen Input ngn?

  • muggles
    Telis skrev 2009-08-11 10:44:43 följande:
    Muggles igen, du är inte ensam i tråden om att inte vilja vara hemma. Sweet och Piggelin är ju också kanonnöjda med att jobba.
    Glömde det... känns ibland som om "alla" i den här tråden älskar att vara hemma med bebis och gärna i 2-3 år...(min mardröm)
  • muggles

    Ore: då är vi på samma bana ang mammaledighet!

    Gah, nu är jag inte mer klok ang centraldammsugare än innan. Men det lutar åt att jag tycker det är för mkt pengar. Man ska tydligen inte ha för många uttag heller, för varje uttag läcker lite luft och då blir det dåligt sug om man har för många (enl en kollega). En hel vetenskap... Men tack för er input!

    EA: fatta att jag känner igen mig i ditt nojande! Ok, vi lyckades efter 5 försök båda ggr så det är ju ingenting jämfört med många andra här, men tankarna känner jag igen för det. Dels är jag också lite av en kontrollmänniska (men jag har blivit slappare med åren ), dels vet man ju inte när det pågår att det kommer att ordna sig den femte gången. Så fjärde gången tantjäveln kommer är man ju lika ledsen som om det var 9:e gången (ung iaf).

    Piggelin: jag tycker att det funkar bättre och bättre att fixa och trixa lite med mat- och sovtider ju äldre Moa blir. Normalt får hon lunch ca 11.30 - 12.00 men ibland har hon fått 12.30 och det har gått bra det också. Samma med sovning.

    BS: om Iris var mitt barn skulle jag ha tagit i med lite mer hårdhandskar. Min åsikt är att så små barn inte ska få bestämmas huruvida en blöja ska bytas, när de ska lägga sig, vart man ska gå mm. De är för små för att få bestämma sådant. Jag tycker föräldern ska vara en guide och med praktiska handlingar visa hur "man gör". Man byter blöja när det behövs ung som man går på toaletten när man behöver. Man borstar tänderna - punkt.
    Men jag vet också att jag anses lite "hård" och sträng många ggr...

  • muggles

    Lappis: men självklart att du gör! Var jättetrevligt att träffa dig och din supertrevliga make i söndags förresten även om det blev kort!

    Ang mammaledighet så kommer jag förmodligen vara hemma 8 mån denna gång (mars-dec), sedan tar maken över och kör tom inskolning i aug så det blir väldigt 50/50. OM nu allt går bra ska jag kanske tillägga.

    Innan jag var mammaledig var jag faktiskt sugen på det och det var ett skönt brejk från jobbet (som jag just då var rätt trött på och vissa kollegor med). Men min sista månad kunde jag knappt vänta till att börja igen och var supersugen på att jobba. Denna gång är jag inte alls trött på jobbet för jag får hela tiden nya spännande uppgifter/projekt att jobba med. Eg skulle jag nog kunna tänka mig 6 mån mammaledighet (som din syrra Piggelin) men det tror jag inte maken går med på...

  • muggles

    USch jag skulle bli hur uttråkad som helst av att bara gå hemma! Har funderat på vad man gör om man vinner några mille (ingen risk då jag aldrig spelar men iaf) och jag skulle helt klart fortsätta jobba (kanske inte 100% dock).

  • muggles

    Lappis/Vickan: hur snabbt vet man om man har fått mf? Jag blöder och det kommer rött på papperet men har inte ont (än).
    Telis: hur mkt kom det för dig när du blödde?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor