• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Finally!

  • muggles

    Imorgon blir det Käringön och Petersons Krog (www.petersonskrog.se/_index.html). Äntligen efter 15 års väntan. Seglade mkt där i min ungdom och har alltid drömt om att käka där (de är berömda). Tidigare i somras hade vi bestämt med ett annat par att vi skulle dit (de hade också drömt om att få äta där) - men tror ni inte att det ösregnade den dagen. Nähe? Så den gången blev det plan B (en värdelös dyr lunch i Lysekil...)

  • muggles

    Läggdags! Lyxigt att kunna sova till 8-8.30 nu för tiden - är helt tillbaka i mina gamla nattugglevanor Måste börja styra upp mig/oss om vi ska jobba nästa vecka.

  • muggles

    Koko: förresten, ang svininfluensan. De vet ju inte förrän efter epidemin om vaccinet har verkar el ej... Det är nog bara att hoppas på det bästa. Jag försöker att inte oroa mig för mkt (men det är ju inte så lätt).

    Vi ska förresten till BM och diskutera KUB/Fvp på måndag. Jag förstår inte varför det är så hög felprocent på det fortfarande - borde de inte ha trimmat in undersökningen nu? Och så många som jag känner som gjort KUB och ingen har fått ett felaktigt resultat. Låter konstigt med 10%...
    Vill absolut inte ha ett "skadat" barn. Men tänk om man gör Fvp, får missfall, och sedan får besked att barnet var friskt. GAH!

  • muggles

    Och jag vet att man kan få ett "skadat" barn även om Fvp inte visar på ngt fel, så klart... men ni vet vad jag menar tror jag. Dvs att barnet har ngt annat fel som inte Fvp testar.

  • muggles

    Ang amning vs ersättning så måste jag bara korrigera Sweets inlägg om att om man har massor av mjölk så är det lika mättande som bröstmjölk. Bröstmjölken är som mest gräddig och mättande på morgonen (efter att mamman fått vila mkt under natten) och som vattnigast på kvällen och därför mättar den inte alls lika bra på kvällen/förnatten. Det kan därför vara idé att ge ersättning runt 23-tiden och få sova ett längre pass, innan amningen kör igång igen framåt morgonen. Det här ser man väldigt tydligt om man pumpar ut...

    Kängu: vad bra att det känns bättre igen! Det blir nog fler toppar och dalar... Så var det iaf för mig. Det kan ha varit så att Ru hade en tillväxtperiod och det därför inte kändes som om det räckte(?).

    Koko: jobbigt att må så när man ska jobba!

    BS: vi gör nog inget speciellt. Men det som Vänner skrev stämmer in rätt bra på Moa - hon sover längre när vi inte måste gå upp tidigt och börjar stöka. Sedan har vi upptäckt att hon ofta sitter tyst i sin säng när vi går in (idag tex kvart över 8) så vem vet när hon vaknar??

  • muggles

    Nenne: just nu känns det som att det saknas 100 000 för att det ska kännas helt bra. Vi har visserligen drygt det sparat men det är till för föräldraledigheten, vi såg förra gången att det gick rätt mkt pengar. Tar man bara ut 3-4 dgr i veckan som vi gjorde så blir det ett jätteavbräck mot vanliga lönen, så då behövs lite extra buffert. Mardrömsscenario: räntan går upp till 5-7% under föräldraledigheten och vi sitter där med ett hus vi inte har råd med...

    Vad kul att ni fått så mkt gjort i huset!!! Duktig flicka (hissgardinerna).

    Lunchen på Petersons var supergod och satt ute i solen och värmen medan Moa sov i vagnen - aaaahh, gött liv! Idag samma sak fast på en annan ö här i Gbgs skärgård. Inte dumt alls.

  • muggles
    Ore skrev 2009-08-03 10:46:24 följande:
    Hmm, verkar inte som jag kan samtidigt som Piggelin... För mig skulle söndag dag eller möjligtvis lördag kväll passa bäst. Lördagskvällen förutsätter dock att någon av mina gbg-kompisar kan tänka sig att få mig som övernattande gäst då, så det måste jag kolla upp först.
    Du kan få låna vårt gästrum om du vill...
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor