• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Tack för besked tjejer. Är i v10. HAr inte kommit så mkt som för dig Telis men 3 rejäla skvättar och mer på papperet när jag gick på toa. Det är precis det jag är rädd för, att smärtan kommer ikväll. Ringde MVC och de kommer att ringa upp mig i morgon förm kl 11 Hade hoppats få en ul-tid till imorgon...

    Vi har hoppat av huset idag så ingen bra dag.

    Lunchade med Kängu och vi hade massor att prata om (amning, sovning mm). Vilken söt bebis, väldigt rena drag!!! (Jag tillhör inte dem som tycker att alla bebisar är söta...)

    Har apmkt att göra på jobbet också, kunderna ringer som tokiga, mejlen trillar in. Och kundmöte om en kvart och ett till imorgon förm. Vill helst bara gå hem och lägga mig under täcket...

  • muggles

    Tack för alla kramar tjejer. Sitter i möte, skulle annars ha ringt gynakuten.

  • muggles

    Hej hej, här är allt bra. Har inte kommit ngt mer sedan igår, så jag hoppas på det bästa. Skulle eg vilja ha ett UL för att se att fostret inte dött men vi får se om jag får det el ej.

  • muggles
    passionsblomman skrev 2009-08-13 11:39:29 följande:
    Ja och sedan föds de små liven och vips innan man vet ordet av är de åtta år och ligger och sover med sommarbruna fräknar och solblekt hår. Då försöker man fortfarande fatta. Att den där personen bott i min kropp, att han är mitt kött och blod. Att han blir stor alldeles strax och snart inte längre säger som häromdagen"det bästa jag vet är att vara med pappa och dig mamma"Man fattar helt enkelt aldrig. Så är det med den saken.
    Åh, vad fint skrivet! Och jag känner igen det...
  • muggles
    FruCicci skrev 2009-08-13 09:48:59 följande:
    Då funderade jag på att säga tvärt om och göra det... sagt och gjort.DU FÅR INTE ha några kläder på dig, kom så går vi nakna till dagis...Öppnade dörren och gav honom nycklarna...Sen började jag gapskratt och skoja med honom och sa, men du, så kan vi ju inte gå till dagis, det blir ju kallt. Vi skrattade och jag kittlade honom, så sen fick jag på honom kläderna...Sen fick han välja skor, de andra la jag i en påse som han själv fick bära...(eftersom jag tyckte han skulle ha foppatofflor).
    Genialt Cicci! Ett av Anna Ws tips faktiskt (men du kom ju på det själv). Tips 1: låt dem välja mellan två val (tex två par skor). Säg vilka skor vill du ha på dig - de röda el de blå? (för så små barn kan tydligen inte välja mellan fler alt än två så då väljer de ett av skoparen).
    Tips 2: förbjud precis det som de inte vill. Men då får du inte ta på dig skor.


    PB: skönt med huset!

    Snaily: trist med tantfan!
  • muggles

    Grattis Vickan!!

    AM: Livia är cool som vanligt. Hoppas att tanten/monstret var lite dövt...

  • muggles
    sweetstreet skrev 2009-08-11 16:17:52 följande:
    AM,ja så tycker jag också!!! 'Jag har så svårt att förstå logiken med att "bara för att man skaffat barn ska man vilja leva i symbios med dem".Jag menar, jag älskar min make och har valt att leva med honom men för den delen vill jag inte ALLTID vara BARA med honom. Och detta gäller även min dotter.Självklart är det en anna kärlek man har till sitt barn såklart, men jag ahr fortfarande ett behov att att ha ett "eget" liv också.
    Jag håller med till 100%!
  • muggles
    Piggelin1 skrev 2009-08-11 16:59:02 följande:
    Tänkte just på det där igen att det finns så himla många saker kring barn som det TYCKS så mkt om! Detta att vi valt dagmamma till Amanda - väldigt många påpekar att det är bra nu när hon är liten, men sen måste man ju ha dem på dagis så att det får rätt stimulans osv. Min ena brors alla barn har gått alla år hos dagmamma & de är högst normala & väldigt harmoniska barn med massor av kompisar Min svägerska berättade just att de fick många kommentarer också i början & en som gjorde henne extra arg & irriterad var den där om att det är bra att dagmamma finns för barn med "särskilda behov". Vaddå särskilda behov?? De behöver väl inte ha det för att trivas bra hos en dagmamma?!
    Otroligt korkat! Varför skulle dagis automatiskt vara mer stimulans än dagmamma? För att det är fler barn? Det beror väl helt på hur bra dagiset vs dagmamman är säger jag.

    Apropå dagisstängning så stängde "vårt" i 4v vilket jag tycker är ok. Vi fick såklart ha Moa på dagis de 4v också men då på ett annat dagis i stadsdelen. Jag tycker annars också att det är väl nästan ingen som har ledigt under industrisemestern längre (utom alla som har dagisbarn haha) så skippa det. Låt personalen ta semester som de vill och gå omlott så att det alltid är tex 2 (av 3 el 4) där. Och så är det konstant några barn där men färre under juni-aug. El nåt. Dagispersonalen kanske också vill ha semester lite mer flexibelt???
  • muggles
    viktualia skrev 2009-08-12 12:56:03 följande:
    Koko - hm.. näe jag kommer inte kunnat jobba heltid om jag ska passa dagistider, det funkar inte. Maken och jag håller på att grubbla fram nån slags lösning på det där, även om det ligger låååååångt fram i tiden...
    Det är ju rätt vanligt (iaf i min värld) att "saxa" så att en lämnar och den andra hämtar samma dag. På så vis kan man få ihop sina dagar rätt bra faktiskt.
  • muggles

    Piggelin och Lappis: men ni ÄR ju rätt konstiga också höhö!

    Jag har också tänkt på att Nenne är frånvarande. Har hon tillåtelse till det egentligen? Jag har inte sett ngn ansökan om det...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor