• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Lappis: vill ni ta en drink med oss före Madonna? Man skulle kunna gå till Heaven 23 tex...

  • muggles

    Ja La Cucina ska också vara jättebra! Tänkte inte på den...

    Vilken tid passar för drink? Kommer inte ihåg när insläpp är...

  • muggles

    Ja de fina restaurangerna har stängt på sommaren, det finns nog för dåligt underlag i stan för att de ska kunna ha öppet. Turisterna går väl bara på billigare ställen(?).

    28+ har också jättegod mat och även Basement ska vara bra.

    Själv har jag testat Thörnströms, Kock&Vin, Fond, 28+, Sjömagasinet, Heaven 23 (restaurangen).

  • muggles

    Lappis: ang barnvagnsguide - här finns en: barnvagnsguiden.se/index.php/Guiden.html

    Ore: om du vill ha en stabil vagn med 4 fasta hjul så rekommenderar jag dig att kolla Blocket - det finns massor för ca 1000 kr. Jag tycker du ska satsa på din Mistral S - du verkar ha fastnat! Köp i så fall en beg billig 4-hjulsvagn på Blocket som komplement - om det behövs.

    Apropå ngn som skrev om trots. Det är faktiskt inte så farligt, Moa trotsar inte speciellt mkt och definitivt inte varje dag. Det kom en släng när vi kom hem från Värmland men nu är det lugnt igen. Och det är ju ngt vi alla måste igenom så... Egentligen tycker jag att den här perioden är mkt roligare som förälder än bebisperioden, den kräver liksom lite mer intelligens. Att ta hand om en bebis kan ju vilket pucko som helst (mata, byta blöja etc) men att hantera en trotsig 2-åring... lite mer utmaning!
    Dessutom är hon mest rolig faktiskt, så det är inte alls så farligt som jag trodde - än.

    AM: jag gillar verkligen Livias personlighet när du beskriver henne! Hon verkar hur cool som helst! Delvis hund, delvis prinsessa som slåss med svärd - me like!!!

    Telis: jag vet inte om man kan göra Fvp privat om man får tveksamma siffror??? Måste googla på det. Just nu lutar det åt KUB bara. Man har ju RUL också för att upptäcka ev fel. Jag känner att jag har blivit lite beskyddande om det som finns i min mage... Maken är mer inne på Fvp men han har sagt nu att jag får bestämma eftersom det är min kropp.

    Nenne: jag hoppas också att du är med i barnvagnssnacket i höst!!!

    Kängu: www.amningshjalpen.se/radgivning/radgivning.htm
    Om du inte känner dig tillfreds med att amningen strular - kontakta dem! Oavsett vad du vill göra tror jag att de kan hjälpa dig.

    Lappis/Piggelin: jag kanske tittar förbi på den där lunchen på lördag? Beror lite på vädret - är det strandfint kanske vi sticker ut till havet. Men vill gärna ses! (Och kanske få höra hemlisen hmpf)

  • muggles

    Och så blir man äntligen inbjuden på kräftskiva - och så krockar det med Moas 2-årskalas!!!

    AM: mäh skit i Bvc. Herregud, du är 3-barnsmamma - du vet ju att han mår bra. De med sina kurvor - jag blir bara irriterad! Samma råd som de ger till oroliga föräldrar ang sjukdomar och feber borde gälla: är allmäntillståndet bra så är det lugnt.

  • muggles

    Lappis: nej vad tråkigt! Men pröva La Cucina då, de ska också vara bra!

  • muggles

    Lappis: en tanke - har de ingen väntlista - tänk om ngn avbokar? Ni är ju bara två st också, borde vara lättare att få bord.

  • muggles

    Lappis: det kan hända att de svarar på Kock&Vin för de har en bar i nedervåningen och jag kan tänka mig att den är öppen på sommaren (?). Ibland är det Björn själv som svarar (han som äger stället), han är himla trevlig! En bra sak med Kock&Vin tyckte jag var att de halverade sitt vinpaket utan krångel. Jag ammade ju fortfarande och ville bara ha halva glas (men ändå samma vin eftersom det var avpassat till maten) och det var inga som helst problem. Gillar när de är flexibla!

    Nu har vi varit hos husmäklaren så nu är man ju sugen som attan igen. Bra att man kan spara lite pengar på att söka lagfart på tomten ist f huset, iom att huset inte står där än. Sedan var det inga problem att skriva in en klausul att vi får hoppa av köpet om vi inte får vår lgh såld till ett visst pris (då förlorar vi 35 000 kr iofs men man förstår ju dem också).

  • muggles

    Lappis: restaurang Heaven 23 har också fått bra kritik i GP (har själv varit där på representationsmiddag men det var flera år sedan). Säg till om fönsterbord så får ni bra utsikt. Men jag skulle pröva La Cucina först, tror att det är mer speciellt.

    Var Basement, 28+ och Thörnströms stängda eller?

    Hos Pelle är en mysig restaurang som iofs kör mer ett "husmanskost-koncept" (dock finare variant av husman) - är inte säker på att det passar er. Men han är def en av Gbgs bästa kockar (och väldigt trevlig dessutom!).

  • muggles

    Lappis: problemet är att vid stora koncerter som den här så kommer det väldigt mkt folk till stan och alla restauranger har tydligen väldigt mkt bokningar (osmart av de andra att inte öppna lite tidigare när man tänker efter).

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor