• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Lappis: tja min beslutsprocess är sådan: tänka efter före men sedan när jag har bestämt mig så är det (nästan) kört hehe. Maken har stört sig på detta några ggr för han tycker jag har för svårt att ändra mig när jag väl bestämt mig (fast jag har tydligen blivit bättre på det med åren enl honom). Och jag tycker att han är velig som bestämmer sig snabbt, sedan ändrar sig, och sedan ändrar sig tillbaka till det första valet. Suck.

  • muggles

    Imorse när vi gick till dagis jag och Moa så gick vi under den vanliga viadukten och då sa hon "det är lite mörkt" och när vi kom ut ur tunneln igen så sa hon "det är ljust" och sedan "det är tänt" Har försökt lära henne att det blir mörkt när lampan är SLÄCKT och ljust när lampan är TÄND. Men imorse var det ju solen som var "tänd". Det är så roligt hur de tänker de små liven!

  • muggles

    AM: done!

    Är det bara jag som stör mig på hur krångligt det är att inboxa ngn här? EL har jag inte upptäckt alla finesser som kanske finns?
    Jag går först in på "Min sida" och väljer skicka meddelande (i menyn till vänster, det valet finns ju inte när man är i en tråd) och sedan ska man komma ihåg folks nick exakt (jag skrev tex AM och det var ju fel...).
    Finns det ngt enklare sätt????

  • muggles

    Koko: jag tycker du ska höra dig för med de andra storbankerna vad ni kan få för ränta och sedan går du tillbaka till din bank och förhandlar med dem. Hota att byta bank om de inte kontrar. Det är ju bla det som är fördelen med bara rörligt!

  • muggles

    fru AM skrev 2009-08-05 15:25:47 följande:


    Muggles: hur är det med huset - har ni möjlighet att flytta väggar lite som ni vill?
    Jag tror faktiskt det.
  • muggles
    kängu skrev 2009-08-06 11:05:32 följande:
    Ore, ja så sa BVC-sköterskan också Jag vet ju att det är så, måste bara bearbeta mina känslor av misslyckande kring amningen...Förresten, såg du att det har lite rea nu på My Pram? För visst pratade du om att beställa vagn därifrån?
    Det intressanta är varför man känner det som ett misslyckande att amningen inte funkade "perfekt"? För precis så kände jag med. Men om en förlossning är jobbig och strulig - inte känner man sig misslyckad då - eller???
  • muggles

    Såg att Lappis efterfrågade mig. Så om du ser det här : vad sägs om 17:30 på Barken Viking vid Operan? Det går att gena förbi Trädgårdsföreningen sedan så det är inte så blodigt långt att gå. Vore trevligt med en drink ute när det är så fint väder. Alla andra som har vägarna förbi välkomna! Ni som vill ha mitt mobilnr (ifall ni inte hittar) inboxa mig.

    Vi tog tillbaka vår semester i torsdags och igår och åkte ut till stranden. Vi skulle ju ändå inte ha jobbat denna veckan (och det var superlugnt på mitt jobb tex). Gött liv!!!

    Tinga: vad bra det låter med sonden ändå. Bra att han får fortsätta äta via flaskan först så han inte glömmer bort "hur man gör"! Så skönt att kräkningarna har nästan upphört!!!! Nu är ni värda lite "flow".

    Vänner: åh nej! Har du redan fått foglossning. Stackare!

    För mig kändes foglossning precis som ischias - ett plötsligt hugg i ena bäckenfogen när jag var ute och gick. Men för mig gick det ju över när jag slutade träna gympa (som jag gjorde tills jag var i 4:e mån) och åka skidor (som jag gjorde senast i v17 - inte bra för bäckenet ).

    BS: härligt med ny vagn. Jag är så glad att jag slipper ha ångest över vagnsbeslut denna gång - vi kör på med den vi har. Ligginsatsen från vår Brio passar i Crescenten (det är ju en sittvagn utan ligginsats). Och så lite bärsele på det - det blir görbra.

    Frejis: låter som att du får bebis snart då - spännande!

    Själv börjar magen puta - redan!!! Förra gången skedde det väl i v12-13 ngnting, nu är jag bara i v9, snart 10. Vill helst vänta till efter KUB innan jag säger ngt på jobbet men frågan är om det kommer att gå...

  • muggles

    Vänner: du kan också göra en vanlig rätt (tex pasta) med kött som du brukar men servera köttet bredvid. Tex gjorde vi en jättegod potatissallad med marinerad stekt kyckling. I potatissalladen (färsk potatis) hade vi fetaost, ugnsrostad paprika och så ajvar som finns färdig på burk. Kycklingen kan man ju servera bredvid till dem som vill ha. Kanske lite röda kidneybönor till veggon ist f kyckling? Många rätter tror jag går att göra såhär med...

    Clownis: jag fick en klump i halsen när jag läste ditt inlägg. Det är så svårt att skriva ngt vettigt här om det - men det var väldigt roligt att få en update ifrån dig!

  • muggles

    Lappis: jag tänkte nog drink idag så mig har du inte missat Har fått ditt nr av Piggelin så vi hörs! Nu verkar ju inte vädret lika fint som igår tyvärr...

    Ore: ska kolla min inbox!

    Sweet/Vänner: men jag tror lite även att fosterdiagnostik har blivit mer aktuellt nu än för 30 år sedan iom att många kvinnor är så mkt äldre när de blir med barn än våra föräldrar var. Så liite mer relevant är det ju? Men visst, jag är medveten om att man inte testar allt (tex kan barnet bli autistiskt och det ser man ju inte på några tester) och att det ställer stora krav på "omöjliga" beslut.

    Kramp beror förmodligen på brist på kalcium.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor