• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi köpte ett par glitterskor (ballerinatypen) och en liten handväska (innehållandes ett armband och några hårsnoddar) till Moa igår - hon föll som en fura!!! Hon gick omkring med skorna på och handväskan på armen (som en gammal tant) och med armbandet på och stoltserade som en drottning hemma igår! Det första hon sa imorse när hon vaknade var "armbanden" (hon har inte riktigt koll på en och ett ibland) och så åkte skorna på. Gulletjejen.

  • muggles

    Kängu: instämmer - supermysigt!

    Cicci: du är inboxad. Det är nog som sagt inte riktigt din stil (jag var också förvånad att BS tyckte det var fint - inte riktigt din stil heller BS?) men...

    Ore mfl: jag tycker genusperspektiv är jätteviktigt (är glad att de är medvetna om det på förskolan tex). Och jag tror att vi formar våra barn in i könsrollerna genom att visa dem uppskattning när de beter sig som en riktig "tjej" el "kille" - oavsett om vi egentligen tycker att man ska behandla dem jämlikt. Jag är en riktig rödstrumpa och vurmar för jämlikhet (och tuffa drakdödaren Livia är min idol!!!) men jag tycker också att det är kul att ha en liten TJEJ därhemma. Jag vill att hon ska bli tuff och modig och framåt - samtidigt som jag tycker att hon gärna kan få ha kjol/klänning/fina skor/halsband mm. Hon har x antal tuffa jeans och tröjor och om hon uppskattar fina glitterskor och plasthandväska så är det ok. Men jag tror att anledningen till att hon uppskattar det är just att hon får mkt kommentarer av oss av typen "vad FIN du är i dina nya skor". Så visst formar man dem omedvetet och medvetet. Förstår ni vad jag menar??

  • muggles

    Det här med att alla tjejer vill ha rosa nu för tiden - det kan inte ligga i generna. När vi var små hade man ju inte rosa och inte ville vi ha det heller (det fanns väl inte ens - kollar man på gamla kort var det ju helt andra färger på alla barnkläder). Men småtjejer ser och hör ju uppskattande kommentarer om andra småtjejer på tv, tidningar, på dagis mm som har rosa "åååååhhhh, vilken söt liten tjej" - klart de vill ha rosa då! Alla säger till mig (som undviker rosa så långt det går på Moas kläder) "vänta du bara, när hon blir större vill hon inte ha ngt annat". Tja, vi får väl se. Det kan mkt väl bli så men då är knappast för att det ligger i generna...

  • muggles
    Ore skrev 2009-10-23 14:29:58 följande:
    Varför ska man veta könet på barn som man inte ens känner? För att kunna behandla dem olika, eller?
    Exakt det där har jag också funderat på, jag har nog tom använt exakt de orden Kan nog hända att jag uppfattade det lite som att ni tyckte att vi försöker påverka henne att bli en liten tjej - och att jag som rödstrumpa uppfattade det som kritik Jag erkänner att det är en öm punkt. Men bra att du inte menade det så.

    AM: beroende på lite vad du har så kan jag tänka mig att ta över lite stl 98. Dock inte rosa/lila, mer rött, gult, grönt, blått.
  • muggles

    AM: köpa alltså...
    Förresten, vilken kul idé med typisk bild. Jag kan väl plocka en som fotografen tog nu då (fast vi bor ju inte så avskalat) Men en typisk bild från vårt hem skulle nog bli med "trädtyget" i fokus.

    AM igen: gillar du Lulu Carters stil? Hon brukar väl köra orientaliskt, lila och ganska "mkt"?

    BS: absolut kan man tycka att andra stilar är snyggt men att det ändå inte är det man själv skulle välja. Jag gillar tex amerikansk östkust (Lexington - även om det är ett svenskt märke, Ralph Lauren inredning mm) men jag skulle inte välja det själv. Men jag tycker det är snyggt hos andra (kanske lite väl vanligt nu för tiden). Det jag är allra svagast för är den avskalade danska inredningsstilen (i vissa fall modern italiensk också). Sedan tycker jag det är skitfräckt när ngn stajlat sitt hem i tex retro-50-tal med stringhyllor (tex www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/537442) och hela kittet men själv skulle jag inte vilja ha det.

  • muggles

    Hattis: jobbigt, jag känner igen det! Men min mens nu i veckan var normal utan slemmiga rester så hoppas din kropp kommer igång snart! Har du varit på undersökning och kollat att "allt" är ute?

    Sept: jag har ju glömt gratta till VUL!

    Izzie: låter inte med med nya chefen... Själv jobbade jag övertid i onsdags för första gången på länge - satt till 20.30 - ingen Moa-tid den dagen...

    Ore: du kan väl skicka in en bild från huset sedan?

  • muggles

    Lät som en snygg kappa AM! Har tyvärr ingen användning för den Och så tror jag att du är för lång.

  • muggles

    Vickan: har inte vi lite lika kök? Iaf tyckte jag att ert var skitsnyggt! (Inte bara för att det är lika... )

    AM: assnyggt hemma hos er! Överkastet kände jag igen (Iems?), funderade på att köpa det till vårt gästrum ("rummet som inredaren glömde") men blev inte av.

    Hattis: oj fick du skrapa. Hoppas nu att det lugnar sig - vad härligt med minus!! Nu är det på rätt väg iaf.

    Telis: gött att profylaxkursen kändes bra! JAg tyckte man fick massor av bra info där. Lät ju väldigt bra med visningen, håller tummarna!

    Idag och imorgon har jag kurs - BOORING!

    Cicci och Frullan: lät som om ni tog det jag skrev som kritik, det var ju inte riktigt meningen... Jag saknade er i tråden bara...

  • muggles

    Läser ikapp, sid 832: men Cicci jag gillar visst Lexington och New Port (Ulrika Messings PortHouse har jättemkt snyggt)! Men inte hos oss...

  • muggles

    AM: ja visst ja så hette designern, kommer ihåg det nu. Men såg samma överkast på Iems. Ah, Thailand, GÖTT!

    Cicci: jag förstår mkt väl att du inte sitter framför datorn och häckar hela dagarna! Det gjorde inte jag heller när jag var mammaledig, man måste ju ut annars får man krupp. Men iaf, det var länge sedan ni var inne, härligt att se er här lite mer!

    Tinga: härligt med ostbågarna! Hoppas det fortsätter med ngt annat (det tror jag). Hur går det med frukt?

  • muggles

    Telis: jag har mejlat några bilder på vår lgh så snart är jag också med. Kan du skicka länken till galleriet till min hotmail också, jag har den bara på jobbdatorn.

    Men de flesta har väl sett våra bilder på hemnet så det är väl ingen nyhet... Dock bor vi ju inte så tokfixat utan tv mm, lite mysigare än så har vi det allt

  • muggles

    Är jag först idag?!

    Sweet: jag tror det är en till här i tråden som känner igen sig i din beskrivning (och då men jag inte mig själv). Ni är tydligen rätt lika i övrigt också...

    Hattis: otroligt att våra MA låg så lika - mitt upptäcktes 16/8.

    Tinga: roligt att pojkarna ändå utvecklas normalt och har börjat gå och prata - nu börjar den roligare perioden när man får mkt tillbaka!

    Ore: våga - vinn! (trådstarta)

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor