• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Telis: det är helt sjukt att du ska känna press att klara av en vaginal förlossning! Varför skulle den prestationen vara större då? Men jag håller med om att attityden är den att det är en större prestation men jag förstår inte varför. Det är samma som att attityden att amma är bättre än flaska, vilken är allenarådande. Där känner man också en enorm press att prestera som en mjölkkossa. Är det för att det skulle vara "naturligare" med vaginal förlossning som det anses bättre? Är det inte också så att attityden ofta är att ju mindre smärtlindring du väljer - desto bättre "föderska" är du. Helt sjukt i min skalle...

  • muggles

    Jag känner att mitt humör stiger grad för grad. Känns gött (el göare iaf). Det är alltid bättre att ösa ur sig all giftig skit än att sitta på sin kammare och sura, märkligt att man aldrig lär sig.

  • muggles

    PB: bra gjort!

    kängu: ja du låter verkligen som en urdålig mamma - du borde nästan få pris! Vill du vara med i Imperfekta MammaKlubben (lite gbg-humor)? Piggelin är med bla.

    Nenne: *vickar på rumpan*

  • muggles

    Kängu: nu tycker jag du gick lite väl långt där. Ska var och en få göra det som är bäst för ens familj?! Det skulle ju kunna gå jätteilla! Folk har ju ingen koll!!!

    Ngt som verkligen får igång mig är debatten om huruvida ammande kvinnor ska få dricka ett glas el ej. Barnmorskor rekommenderar nolltolerans bla för att "mamman kan bli olämplig" (citerat ur artikel i GP härom veckan) om hon dricker. Jaha, så varför predikas ingen nolltolerans för nyblivna pappor - blir inte de "olämpliga"?! Så jävla ojämlikt så jag får spader.

  • muggles

    PB: ta dig en fet Martini också så är bilden av dekadent hemmafru total!

  • muggles

    Kängu: tur att jag sa ifrån på skarpen - sådär lössläppt kan vi vekrligen inte ha det. Komma här och uppmana folk att tänka själva - näe!

  • muggles

    AM: nu måste du tala om vad det kostade, jag blev supernyfiken!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor