• muggle­s
    Äldre 27 Jul 19:16
    1087929 visningar
    8486 svar
    8486
    1087929

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Telis: bra initiativ! Då fattar du kanske vad jag menar med att man blir trött i huvudet av ett ständigt snattrande...

    HALLÅ - tråden fyller 3 år på fredag!!!!!

    Kängu: ja det här är verkligen deprimerande. Jag tror jag går in och jobbar lite nästa vecka för att spara semesterdagar.

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 10:22
    #24

    Ore: en kommentar om att köpa kläder till bebisen. Kläder är det ni kommer få i överflöd av folk som vill komma och hälsa på underverket, så om du köper så köp i större storlekar (många köper de minsta strl så som 56/68 för att det är så gulligt tror jag). Moa sov ju ofta ute mitt i vintern. Vi hade en fleeceoverall från Polarn och pyret, mössa, fleeceåkpåse. Om det var väldigt kallt så hade jag även ett yttre överdrag som hörde till vagnen, över hårdliften. Bebisar ska inte ha det för varmt när de sover (PSD)

    Jag tyckte det var bra att avvakta med sådant som amningskudde mm tills man såg att man verkligen behövde det. Babysitter är bra att ha - om det finns i Ullared så rekommenderar jag det. Hoppgunga är lite överskattat men gåstol är bra (vi hade aldrig det och det ångrar jag)! Det är ju saker som du inte använder förrän bebisen har växt lite men om det är billigt i Ullareda så... (El så önskar du dig det av släkten.)

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 10:24
    #25

    Ps. om man vill veta om bebisen har lagom temperatur så känner man bak i nacken på dem. Det vanligaste är att folk byltar på dem för mycket. Jag har sett många bebisar som måste förgås - när det är 17 gr och sol ute så har de duntäcke och överdrag över vagnen förutom overall. Puh!

    Lappis: näh, vilken osis med vinprovningen! Verkligen orättvist! Stackars dig.

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 22:37
    #73
    Ore skrev 2009-07-28 18:05:36 följande:
    Vi har ännu inte kommit överens om huruvida han ska följa med på föräldrakurs eller inte...
    WHAT?! Varför ska INTE följa med?
  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 22:42
    #74

    Snaily: men du har säkert inte ÄL än! Det kanske kommer imorgon. ÄL-testet visar ju bara att din ÄL är på ingående om 12-24h (el ngt sådant, kommer inte ihåg exakt antal timmar). Så pöka imorgon med!!! *sagt med sträng röst*

  • muggle­s
    Äldre 28 Jul 22:44
    #75

    Telis: för jäkligt att du inte hinner in här helt enkelt!

    Själv övar jag på att sluta svära - svårt då det är en mångårig vana. Moa härmar ju allt. Tappade en potatis härom dagen och utbrast "jävlar!" och gissa vad som kom ur Moas mun flera ggr sedan? Jävar jävar jävar. Oooooooooooooops!

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 10:57
    #88

    Vickan: nej jag blev inte erbjuden så jag gick inte på det. Jag läste istället Mammapraktikan som är en jättebra uppslagsbok över alla krämpor man kan råka ut för. Första grav springer man på så mkt...

    Passion: stort grattis till husköp!!!

    Lappis: gött att du verkar ha landat i detta med ivf och adoption. Du ska ju inte göra ngt du mår dåligt av. Vad bra att ni ställde er i adoptionskö när ni gjorde så ni inte behöver börja på 0 nu.

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 11:00
    #89

    Ore: den föräldrakursen vi gick på tyckte jag inte var så jättebra men det är klart, lite lärde man sig väl. Profylaxkursen var bättre tyckte jag men så kostade den också sina tusenlappar. Men du kommer nog att känna dig lite udda om inte din make är med (om det inte är annorlunda där du bor) för det är nog väldigt vanligt att maken följer med. Man anses ju göra detta tillsammans Och båda ska väl vara föräldrar? Är det bara du som går så ska du ju sedan se till att din make får höra allt som du tycker är viktigt. Ni gör självklart som ni tycker är bäst men jag hade aldrig accepterat att han inte hade följt med. Man är ju två om att skaffa barn...

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 11:03
    #92

    Stor dag igår - Moa kissade på pottan för första ggn! Efter typ 15 försök (hon vill väldigt gärna själv gå på pottan) när det inte kommit en droppe fick hon till slut till det igår.

    Annars trotsar hon som bara den, suck. Det har inte varit så värst farligt innan men så fort vi kom hem igår så började hon och det har fortsatt idag. Kanske för att hon är som tryggast hemma(?). Har läst att de trotsar mest mot den som de är tryggast med, så hon kanske passar på nu när vi är hemma. Jaja, det är ngt vi måste igenom... Men det är mkt "dumma mamma" "sluta mamma sa jag" osv just nu

  • muggle­s
    Äldre 29 Jul 11:08
    #93

    Jag har annars bestämt mig för hus, känner att det faktiskt kan vara en ny fas i livet. Igår när vi kom hem gick jag ut en sväng med Moa på gården. Hade hoppats att grannen skulle komma ut med sin pojk men det gjorde de inte tyvärr. Fick då engagera Moa själv; gräva, ta emot stenar, gunga osv. Kände just då att gå och skrota på egen tomt med lite fix medan Moa tex leker med vatten i en hink inte hade varit så dumt (så som hon gjorde hos svärisarna). Men tyvärr tror jag att det kommer att saknas ett par hundratusen för att vi ska få ihop kontantinsatsen. Har pratat med banken så vi vet hur mkt de vill ha. Tror tyvärr inte att lgh går för tillräckligt mkt. Och några större summor har vi inte sparade heller eftersom vi är duktiga på att konsumera. I-landsproblem???

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor