• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Jag kan verkligen inte rekommendera Sjömagasinet tyvärr då miljön är extremt mysig och speciell. Men servitörerna upplever jag som lite snorkiga och maten har inte alltid varit perfekt (vilket jag ställer som krav på en såpass dyr restaurang). Sjömagasinet är så berömt även utanför stan så de får mkt folk även om de inte håller standarden längre.

    Sedan finns ju det här: www.pensionatskaret.se/
    Egentligen borde ni välja det för att på köpet få en skärgårdstur och lite sightseeing (till en billig penning!). Ni tar er enkelt dit ut med spårvagn från centrum (tar ca 40 min) och sedan skärgårdsbåt (samma biljett - billigt!). Båten stannar precis vid pensionatet. Restaurangen har jättegod mat med trevlig personal och är en jättefin glasverande med havsutsikt. Vad jag vet ska det även bli fint på fredag så det kan ju bli grymt bra! Pensionat Skäret är jätteromantiskt med massa ljusrosa pelargoner, fin dukning mm. TIPS!

  • muggles

    Lappis: jag kan ta reda på när båten går mm om ni vill åka ut dit. Jag kan verkligen rekommendera det - tror det skulle vara lite speciellt för din man också eftersom han är fransman (ja visst ni har varit i Sthlms skärgård också men...)

  • muggles

    Lappis: det är en ordinär finrestaurang skulle jag säga. Snäppet under Fond, 28+, Thörnströms, K&V skulle jag säga men absolut bra. Men inget ni kommer att komma ihåg (tror jag) om man jämför med alla andra restaurangen i Stockholm...

  • muggles

    Igår hade jag KUB/Fvp-ångest och idag har jag husångest. Vi ska beställa ny bil men det behöver jag inte ha ngn ångest för iaf (lätt val).

    Ett barn till, nytt hus(?), ny bil - mkt på en gång...

    Har så jäkla svårt att bita ihop om barnet inför jobbarkompisar - väldigt lätt att försäga sig. Speciellt när de tycker att vi ska hoppa på köpet - får hålla mig så att jag inte säger att det hänger lite på en föräldraledighet...

  • muggles

    Tinga: sorry jag glömde alldeles bort att kommentera Piff/Puff. Jag håller med Kängu, klokt sagt!

  • muggles

    Var tvungen att googla på Lambda - lite tråkig design va? Färger mm. Men det är ju inte det som är viktigt... Sedan tyckte jag att framhjulen såg lite små ut.

    Tinga: nä men det kändes så ego att bara tjata om lyxproblem som nytt hus mm när ni har det så tufft.
    Nästa steg i vårt husprojekt är att visa pappren som vi fick av mäklaren igår för min väninna som har köpt några hus i sitt liv. Hon har erbjudit sig att titta så att vi inte åker på några oväntade kostnader. Men vi frågade flera ggr om elinstallation, telefoninkoppling, byggel mm och allt ska ingå. Det enda som tillkommer är altanen, den får vi bygga själva (el anlita ngn). Vi kan säkert få den som tillval också iofs men den ingår inte i köpet. Däremot ingår grus och allt underarbete under altanen. Vi räknade på en kalkyl igår och det ska gå ihop sig.

  • muggles

    Koko: kul att kunna komma med tips! Det var min granne som gav mig inspiration. Hennes son (lika gammal som Moa) gillade inte att åka vagn så hon hade honom i bärsele (BB tror jag) rätt länge. Ofta såg man henne komma gående med honom på bröstet och vagnen framför sig (tom då). Sålänge bebben är liten så funkar det säkert inbillar jag mig, sedan kanske det blir lite tungt.

    Lappis: Magnus&Magnus är ju också bra!!! Att jag inte tänkte på dem... De har en mysig innergård med lite loungestuk (iaf hade de det förr när jag var ute i svängen haha). Och bra mat. Fast K&V smäller ju liiite högre
    Kan inte din man röja i adoptionsdjungeln - jag tycker du roddar så mkt redan.

  • muggles

    Lappis: tvärtemot oss då som funderat fram och tillbaka, räknat, funderat och räknat igen...

    Koko: aaah, garderobslösningar kommer jag också att komma in på så småningom - ska vi kanske starta en tråd (så slipper andra plågas här)?!

    Apropå skjutdörrar så tänker vi dela av rummet i nedervåningen med skjutdörrar (antingen kan man ha ett jättestort v-rum el ett mer normalt v-rum och ett sovrum enl planlösningen). Vi tänker oss två skjutdörrar så att öppningen blir större. Vill man öppna upp så kan det nästan kännas som ett stort v-rum iaf, om man just då inte behöver stänga om sig därinne. Husmäklaren trodde inte det skulle bli så väldigt mkt dyrare än att smälla upp en vanlig vägg med enkeldörr. Väljer man skjutdörrar ist f vanliga dörrar så får man ju ändå ganska mkt möblerbar yta. Jag är skitnöjd över den idén!

    I vårt sovrum kommer vi att ha en takhöjd på drygt 4m(!) och grannen har tydligen ställt två garderober på varandra (man får ha stege då ).

    AM (el andra kreativa människor): du får gärna ta dig en titt på övervåningen av huset och se om man kan göra om lite så man får mer förvaringsutrymme. Det finns en ganska liten klädkammare inplanerad och så ett (i mitt tycke onödigt) allrum. Jag funderade lite på om man kunde ta och lägga det minsta sovrummet lite annorlunda och öka upp klädkammaren i storlek. Säg till om du inte har kvar huslänken...

  • muggles

    Lappis: när det gäller mat och dryck har vi nog ganska samma smak jag och Piggelin!

    Apropå vin så är det nu bara 7 mån tills jag får dricka igen! Jag har några ggr tagit en bottenskyla i ett vinglas till maten - det blir ung 3 klunkar men man får känna smaken och det räcker gott. Och på vår bröllopsdag festade jag till på en lättöl (absolut förbjudet enl BM) Min nuvarande BM kunde inte riktigt avhålla sig ifrån en alkoholföreläsning ändå och konsumtionsenkäten fick jag också fylla i. Denna gång kunde jag dock vara mer ärlig när jag fyllde i den (vi drack inte lika mkt nu som vi gjorde innan vi fick barn), förra ggn var jag tvungen att mörka lite för att inte verka som värsta alkoholisten. Det blir ju jättemkt om man fyller i veckokonsumtionen av: 3 glas på tis med en tjejkompis, en öl + halvflaska vin på fre, dito på lör.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor