• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Sept: kul att höra ifrån dig. Du kan nog ha haft ÄL ändå även om cykeln var 23 dgr. Det är väl lutealfasen som (nästan) alltid är lika lång, sedan kan den andra fasen variera.

    Tinga: ja det har avstannat. Har haft lite ilningar i brösten (tycker de har växt lite oxå) och lite dragningar i livmoderligamenten, så eg är jag inte så orolig. Blev ju såklart chockad över att stirra ner i en blodig byxa bara sådär.

    Igår ringde MVC tillbaka till mig och jag pratade med en gullig BM och jag förstod ännu mer av hennes frågor att det här inte var ngn "farlig" blödning. Tydligen har de en riktlinje att om man blöder igenom 2 bindor på en timme ska man åka int akut till gyn. Dessutom har jag varken haft ont el feber. Men hon tyckte ändå att om jag var orolig kunde jag vända mig till gynakuten för att få ett ul (de gör tydligen inga tidiga ul på mitt MVC). Och jag vetifasen om jag har lust att sitta på gynakuten flera timmar. Känns också som att de kommer att skicka hem mig utan ul när jag förklarar hur lite jag har blött och att jag inte ens haft ont. KUB-ul har jag dagen innan min resa så mardrömmen är förstås att man då ser att fostret har dött, det är väl mest det. Både psykiskt och fysiskt (tänk om jag börjar störtblöda på Gran Canaria?). Men eg tror jag ju att allt är normalt. Så jag är väldigt kluven vad jag ska göra. Tror jag ska försöka ringa gynakuten och få lite råd - el nåt.

  • muggles

    Lappis: men ibland får man faktiskt ryta till också, "nu får du väl skärpa dig!". Inte för att de förstår orden kanske men de förstår nog andemeningen. Man är ju inte övermänsklig. Ibland tror jag det hela handlar om att de vill se hur långt de kan driva en innan man tappar behärskningen...

    Nenne: kul att du visade ditt gula tryne!!!

    Telis: vilken flax! Vi skulle inte alls fått så mkt mer för vår.

    Moa har inte varit speciellt besvärlig ännu men jag hör ju på Victor och Iris hur det kommer att bli. Har tex inte behövt "välja mellan två"-tricket ännu. Avledning funkar fortfarande. Tyvärr är hon väldigt trött på kvällarna (=grinig) nu när hon börjat på dagis igen. De andra barnen väcker henne för tidigt så hon får ofta bara ca 1h sömn efter lunch och hemma sover hon ofta 1,5-2,5h. Hela semestern var hon världens goaste även på kvällen - det märks stor skillnad. Men va fasen ska man göra

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2009-08-14 10:40:55 följande:
    Passionsblomman, jag har som svårast att inte förlora tålamodet när vi ska byta blöja och hon bara sparkar mig i magen och skriker och vrider sig så att jag omöjligt kan byta på henne!
    Vi byter byxblöjor på Moa stående. Är inte det lättare?
  • muggles

    Jättefint hus Lappis, fint badrum en värdelöst planerat kök: minimalt med avställningsyta runt spisen, lååångt från kyl till spis och bara halv kyl/frys.

  • muggles

    Nej inte bajsblöja bara kiss! det var väldigt smidigt när Moa bajsade på pottan, bara torka lite i baken och så klart! Men det har hon lyckats med en gång bara hittills. Kissa går dock bättre och bättre.

    Maken fick kalla fötter ang pengarna. Han var uppe på natten till kl 03 (jag märkte inget) och räknade ut att om räntan går upp till 7% (i höstas var den uppe i över 6%) så kostar huset 29 000 kr/mån. Och även om han kanske räknade lite pessimistiskt så är det ju liiite mkt pengar. Vi får ju bara ihop till en kontantinsats på ca 7% och även om många banker går med på det så blir amorteringen ganska hög då. Plus att man blir så jäkla räntekänslig.

    Men vi hade bestämt oss för att säga ja dagen innan och sedan på morgonen så ville han backa ur. Jag var inte glad för jag trodde han hade räknat överpessimistiskt och orealistiskt (dessutom: "kommer du med detta nu?!?!?!"). Men i efterhand har jag förstått att han inte tyckte huset var värt de pengarna så då är det ju inget snack. Och det visade sig också att vi nog har rätt olika tankar om vad vi vill ha. Nu är det bestämt att vi ska titta på hus; olika hus (radhus, fristående, gamla, nya) för att se vad vi verkligen vill ha och behöver. Det är inte ofta vi är oense

    Och så ska vi ta ett snack med vår bankman som är tillbaka från semestern på måndag för att se vad det verkligen blir för kostnad för tex ett 4-milj hus för oss. Nu vet vi ju vad vår lgh är värd mm (ca). Vi ska också räkna a la Piggelin&make eftersom de har ett hus i den prisklassen och de ser ju vad de har för kostnader.

    Vårt problem är att vi inte vill avstå allt annat för att bo; vi drömmer om resor (helikopterskidåkning till Riksgränsen när jag fyller 40 - jag hinner precis komma i form efter nr 2 ) och Västindien när barnen är stora nog för barnklubb. Men med ett nybyggt hus för 4+ mille lär vi inte kunna göra de grejerna... Inte ens om räntan är låg för då behöver vi buffra för en ev ränteuppgång.

    Men herregud, vilket lyxproblem att inte kunna köpa ett 4-milj hus!!! Ev får vi nöja oss med 3 milj för ett "tråk-radhus" från 70-talet som vi renoverar upp lite inuti... Vi ska kika på ett nästa vecka som ligger nära en favvobadplats (du vet vilken jag menar Piggelin ) mest för att kunna avskriva ett sådant om det är för hemskt. För det finns massor av den typen.

  • muggles

    Vi har räknat ut att vår andel av föreningens lån är 1 milj, och iom att vi har 1,9 milj i lån på vår lgh så kan vi klara ett 3milj-hus utan att höja våra boendekostnader (ev blir det ngt dyrare uppvärmning mm). Så maken lutar åt att köra på ett radhus med plätt bara för att kunna släppa ut Moa och kunna grilla medan jag lutar åt att om vi ändå måste flytta (jobbigt!) så vill jag ha ngt riktigt bra att flytta till. Orkar inte flytta nu och sedan igen om 3 år när vi iaf inser att vi vill ha ett fristående hus med större tomt och fler rum...

  • muggles

    Ang skaldjur så tycker jag att ju mindre de är desto godare! Därför är räkor godast, sedan kräftor (havs- självklart, de andra smakar bara dy), krabba och sist hummer som inte smakar mkt.

    Och JA jag har smakat riktiga svenska flodkräftor och det är ju just de som smakar dy (tror inte jag har vågat testa kinesiska paketkräftor, de verkar så läbbiga).

  • muggles

    Fick en artikel ur Die Zeit (väldigt seriös tysk tidning som min mamma läser regelbundet) av min mamma igår. Handlade om svininfluensan och graviditet - ingen rolig läsning. Helst hade man inte velat veta... Gravida drabbas sällan men när de gör det, så kan det vara dödlig utgång. De gravida som dött av svininfluensan var alla unga och friska, dvs inga svaga individer. Och deras symptom var mkt milda i början (hosta, feber, ont i halsen) vilket att de inte fick Tamiflu el det andra medlet i tid (ska ges senast 48h efter symptom uppträtt). De var också allihop i sin 3:e trisemester så det verkar vara farligast för höggravida... Läskigt!

  • muggles

    Ah 500-600 kvm tomt är max vad jag vill ha Det ska vara minst 30kvm altan också, bara lite gräs kvar

  • muggles

    Håller på och läser ikapp... (en bedrift då jag är ensam hemma med 2 st 2-åringar medan maken hämtar hämtmat).

    Piggelin/Vickan: själv uppmuntrar jag maken att öppna vin och dricka öl för då får jag smaka!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor