• Godisråttan

    Fixa vikten till bröllopet!

    En tråd för alla som vill komma i form till bröllopet
    Vår gamla tråd är avstängd.

  • Svar på tråden Fixa vikten till bröllopet!
  • Godisråttan

    Thailand 08 skrev 2008-01-13 11:30:59 följande:


    Slänger snart ut min j***a våg!! Händer ju inget *snyft*
    Ge inte upp!Det kan vara så ibland att man står still ett tag och sedan rasar man helt plötsligt!
  • misstrixie

    Thailand 08,

    Ge inte upp! Precis så kände jag förra veckan när det stod still, men det börjar alltid ticka neråt igen om man bara fortsätter kämpa!

  • Thailand 08

    Bara ynka 2 kilo som måste bort inom 3 veckor.Men jag är envis och har bestämt målvikt innan resan!

  • Nusse

    Okej, lite pyssligt med surdegsbröd men som sagt väldigt gott. Allra bäst blir det som man använder ekologiskt och stenmalt mjöl. Jag använder helst mjöl från Saltå kvarn (brukar finnas på större Coop, hemköp och hälsokostaffärer), suveräna bakegenskaper. Här är receptet på själva surdegen, om man inte ska använda den direkt håller den sig hur länge som helst i kylskåpet.

    Dag 1 kväll
    1 1/2 dl ljummet vatten
    1 tsk flytande honung
    80 gr (1 1/2 dl) rågmjöl
    Rör ut honungen i vattnet. Blanda sedan i mjölet tills alla klumpar har löst sig. Täck med plast och låt skålen (ej plastskål) stå på ett varmt ställe. Jag brukar ställa surdegen i skåpet ovanför kylskåpet.

    Dag 2 morgon
    1 dl ljummet vatten
    50 gr (1 dl) rågmjöl
    Blanda ljummet vatten och rågmjöl i skålen med degen från kvällen innan. Täck med plast och låt skålen stå varmt.

    Dag 2 kväll
    1 dl ljummet vatten
    50 gr rågmjöl
    Upprepa samma procedur som innan.

    Dag 3 morgon
    1 dl ljummet vatten
    50 gr rågmjöl
    Upprepa samma procedur som innan.

    Dag 3 kväll
    Nu bör surdegen vara klar. Den färdiga grunden ska bubbla lite och lukta lite syrligt.

    Om man har haft surdegen i kylen måste man väcka den först. Har den stått ett tag kan den skikta sig och se lite läskig ut men det är helt ok, bara att röra om. Ställ den önskade mängden i en skål täckt med plast varmt, låt den stå över natten eller ett par timmar, tills den börjar att bubbla lite.

  • Nusse

    Här är receptet på valnötsbrödet, ibland byter jag ut valnötterna mot solrosfrön, eller blandar, också gott. Har man inte en hushållassistent blir det väldigt jobbigt. Degen ska arbetas länge.

    7 dl ljummet vatten
    40 gr jäst
    18 dl rågsikt
    2 msk olivolja
    2 dl surdeg
    250 gr valnötter
    1 msk salt

    Lös jästen i vattnet, hacka nötterna i stora bitar.
    Tillsätt alla ingredienser. Arbeta degen i 5 - 10 min. Låt degen jäsa övertäckt i 60 min. Dela degen i 30 - 60 bitar forma till runda bitar. Låt jäsa övertäckt i 25 min. Baka i 250 grader i ca 15 min. Om man slänger in lite vatten i botten på ugnen så får man en kraftigare skorpa.

    Jag brukar frysa frallorna direkt när de har svalnat och ta fram vid behov (de tinar på mindre än en timme). De smakar inte gott om de har liggat framme i en plastpåse.

  • Nusse

    Jag hittade ett dinkelrecept i Jan hedhs bok Bröd, hinner inte skriva av det just nu, det får bli vid ett annat tillfälle. Hans bok är väldigt bra. Gillar även en bok som heter Riddarbageriets bröd.

  • nilia

    Oj va duktiga alla har varit men sina tappade kilon. Vad äter ni för att lyckas? Eller vad äter ni inte kanske man ska fråga istället?=)
    För mig tar det sån tid att tappa vikt! denna veckan har jag verkligen ätit nyttig mat och tränat 4 ggr och varit ute och gått långpromenader 3 ggr. Igår gick jag 9.4km=) Ska snart ge mig ut och gå en sväng. Hur länge/långt brukar ni gå?

  • tobiasochlinda

    gjorde mig illa idag och hamnade på akuten, utan att få med mig mat och det enda som fanns där va kex choklad!!! efter 4 tim slank en dån ner :( så nu sitter jag i soffan med ett kross skadat finger och känner mig deppig, somdet bultar nu trots smärtlindring kliver jag helst inte ur soffan ens :(

Svar på tråden Fixa vikten till bröllopet!