• Gemma

    Summan av all glamour under solen OCH ovanför den - deluxe!

    När solen runnit ner bakom havslinjen, visst måste man väl befinna sig ovanför den, då? Och bara DET borde ju vara en anledning att fira med lite rosa Moët. Men kom ihåg - det går lika bra med San Pellegrino.

    Eder, G

  • Svar på tråden Summan av all glamour under solen OCH ovanför den - deluxe!
  • Gemma

    Hej vänner! Ljuvlig dag igen, varmt och soligt och pigg vind i platanerna. Snart ska jag knata bort till Ogilvy och få min lön i CASH (finns ingen datorbank här inte, rena stenåldern), plus göra ett FJÄRDE besök på tygmarknaden. Det blir helt enkelt aldrig riktigt rätt. Och i eftermiddag ska jag vaxa benen. Intressant hur det ska gå till eftersom jag A. inte kan ligga på mage längre (eller åtminstone vill jag inte, det känns så elakt) och B. min filipinska favvovaxerska lär ha tagit semester på obestämd tid.
    Mannen landar f.ö. om ett par timmar, han ringde igår från De Gaulle och frågade om jag ville att han skulle köpa nåt till mig, då har han typ redan shoppat konstant i en vecka så jag sa nej. Han åker självklart direkt till jobbet, men ikväll ska jag laga lyxmiddag, samma meny som på tjejmiddagen, dvs krönt av Lapinette's chokladdessert.

    Lapinette, jag håller tummarna så att de rödnar... hoppas hoppas att du fått nog av besvikelser nu.

    Izunia: Jag skulle typ... hellre köra in trästickor under naglarna än att kolla på Natural Air disasters, jag är ju redan jätteflygrädd ju. På lördag ska vi flyga med Malaysian, är de säkra tror du..? (säg ja, säg ja!)

    förhoppningsis: Jag tecknar mina julkalendrar med en kombination av det mesta, pastell, färgblyerts och akvarell, och sen gör jag "snö" med vit penna (fast tippex funkar också). Jag gick ju på bildestetiskt gymnasium och konstskola ett år, men detta är typ ENDA gången jag använder mina blygsamma färdigheter... och med tanke på att det var åtskilliga år sedan det kom någon kalender, och troligtvis inte blir nån i år heller, så var det ju kul medan det varade fast en del av mig önskar att jag lagt tiden på att utbilda mig till något tråkigare. Eller... kanske inte ändå.

    Stålis: Jul-i-juli, då förstår jag! I min familj har man firat jul lite här och lite där för det har varit svårt att samla familjen, men alltid inom en vecka efter jul. Att fira INNAN jul hade kännts lite märkligt, om det inte är typ... en dag innan. Min födelsedag infaller ju den 24 så den har vi däremot ofta firat den 23 för att jag ska få en "egen" dag. Känns mindre skumt eftersom man inte så markant skiljer sig från omvärlden, som när man firar jul i, säg, juli ;)

    Margaux: Choklad! Jag och min man snöade in på lyxchoklad för åtta år sedan, vi höll små provningar hemma med bland annat bassortimentet från M Cluizel, Valrhona, Godiva (bläh) och vad annat man kunde hitta i konässörskapets gryningsålder. Malmö är en finfin chokladstad, inte minst sedan en venezuelsk dam öppnade en rad butiker där hon bland annat höll provningar och sålde de ljuvligaste ganacher med finstämda smaker som lavendel och bergshonung.
    Jag skrev också en hel del om choklad för olika tidningar och blev bland annat polare med malmöiten och konditormästaren Jan Hedh (som bl a vunnit VM och skrivit chokladbibeln Chokladpassion), han hävdade att Valrhona Manjari slog allt annat! Tyckte själv att den var lite för syrlig; däremot älskade jag guanaia. Men de senaste två åren har M Cluizel utvecklats enormt, stor skillnad på de nya plantagernas choklad (Amelle, kolla efter de som vunnit pris vid Salon du Chocolat, dvs Mangaro och Concepcion).
    Michel cluizel-kuriosa: Svenska importören, som håller till söder om Malmö, lärde mig stolt att det är en av få choklader som garanterat är fri från genmanipulerade ingredienser eftersom den inte innehåller några konsistensgivare typ sojalecitin, utan bara kakaoråvaror, socker och vanilj. Till skillnad från t ex Valrhona som har en sju mil lång ingredienslista med allt mellan himmel och jord...
    Fråga: Har du testat Amadei då? En svindyr toscansk choklad som vann alla de finaste utmärkelserna för två-tre år sedan och snabbt blev trendig; själv blev jag mycket besviken, tycker att tobakskaraktären är spännande men konsistensen på tok för grynig. Smaken är uppenbarligen som baken...
    Trist nog är Kina ett lite fattigt chokladland, utöver standardmärkena finns inte särskilt mycket kul. Mina föräldrars pyttelilla hemstad är däremot helt enastående, där finns hela två chocolaterier där de säljer små franska, italienska och belgiska märken, parallellt med de stora franska, till superbra priser!

    Nu blev jag sugen på choklad också.

  • förhoppningsis

    God morgon!
    Första gången den här veckan jag är uppe innan 9. Detta trots att jag satt uppe till halv ett i natt...

    Känns som om jag har missat massor i chokladväg, har hört talas om flera av märkena men inte smakat dem. Uppenbarligen ligger jag efter!

    Idag har jag en lätt hektiskt dag, ska träna, sola och försöka hinna handla, tvätta och äta frukost + lunch innan jag måste ut till universitetet och vara där kl 14.
    Det blir inte bättre av att de släpper Cavalli för H&M idag heller så hela stan kommer vara full med folk redan tidigt.
    Allt detta och samtidigt hålla tummarna för Lappis.
    Ikväll ska jag på nån sorts musikspelning, den ska bli kul. Problemet är att det är någon sorts mimföreställning också och jag har lite svårt för den konstformen.

    Gemma dina adventskalendrar låter ju jättefina! Får jordnöten en egen nästa år?

  • Amelle

    Hej hopp i tråden,

    ständigt tillbaka till denna choklad! Ska prova de där två från M.C som Gemma tipsade om. Som sagt är jag ingen chokladconnaisseur så det var mycket intressant med lektion! Kanske är det just denna choklad som kan få mig att falla på riktigt.

    Men jag älskar iofs praliner. På mitt kaffeställe har de både Amedei i smårutor (helt okej, men jag är som sagt mer en pralintjej. Älskar mörka chokladpraliner med chili, det är verkligen mums).
    Där har de i alla fall också ett ganska nytt pralinmärke som det talats en del om, men till min stora olycka så kommer jag inte på vad det heter. Det är en svensk kock som gör dem och de ser ut som små konstverk, eller som såna här små färglada och glansiga studbollar man hade när man var liten, ni vet?

    Har inte provat än, men jag ska!

  • Amelle

    Margaux: för attvara uppriktigt ärligt och brutal (för jag antar att det är ett sånt svar du vill ha) så är gåsjackorna hopplöst ute sen ett par år. Nu bärs de mest av små brats och wannabebrats. Det sjuka är att de börjar redan när det är plusgrader, vi brukar ha en tävling i kompisgänget där det gäller att spotta årets första gåsjacka. De senaste åren har de alltid setts runt Stureplan redan i september, hehe.

    Men till min stora sorg så har även fjällrävenjackorna börjat gå samma väg, och jag har ju en sådan, men skiter fullständigt i att de också är ute - den är ju varm ju!

    Min kompis köpte precis en Montclair som såg fanatstiskt varm och skön ut ( alltså inte den här gamla, korta bollmodellen utan deras nya). Den är tunn, fast supervarm och går ner skönt över rumpan.

  • förhoppningsis

    Amelle
    vist är det kul att se dessa jackor när man själv bara har en extra tröja

  • Amelle

    Exakt, det är faktiskt helt sjukt! Jag som ändå är jäkligt frusen kan liksom inte ha min fjällis förrän det är rejält kallt, annars svettas man ju ihjäl.

  • förhoppningsis

    för att inte prata om vad man skulle ha resten av vintern när det faktiskt är kallt.

  • Stålhandske

    Jag känner likadant för min Gåsjacka som Amelle känner för sin Fjällräven; Jag struntar fullständigt i om de är ute eller inne! Jag köpte för typ fyra år sedan, vilket är bra lång tid EFTER peak-tiden då den var inne, så jag har liksom aldrig varit inne. . Den är så himla varm och härlig, men jag förstår inte hur man kan ha på sig dem när det är höst/vår. Det lustiga var i somras då jag såg en kille som hade på sig den korta modellen- i augusti!
    Kunde bara inte hålla mig för skratt!

    När jag kommer tillbaks till Sverige ska jag moffa choklad som en tok, måste komma ihåg alla bra chokladtips som ni kommer med här!

  • Lapinette

    Själv köpte jag en täckjackskappa med luva pälskrage på i fjol. Min make tycker jag ser ut som en italienska när jag har den på mig. Superskön! Annars glider jag omkring i 3/4 jackor/kappor i olika modeller. En använder jag vid slaskväder då den har huva och klarar väta, en är en mörkbrun skinnkappa och en annan är en rock med skinnkrage som används när jag vill vara fin.

    Gällande ämnet choklad så är jag en nybörjare. Har inte alls varit förtjust förrän jag började med riktigt mörk choklad som jag numera är beroende av. Har testat Gemmas Valhrona och har den i små bitar hemma. Perfekt att ta en på kvällen framför tvn.

  • Amelle

    Förresten tjejer, behöver lite hjälp med härlig inspiration på rätter jag kan laga när min älskling kommer hem nästa lördag :)

    Tänkte bjuda på en riktigt härlig hemlagad middag (han har inte ätit hemlagat på 10 veckor). Han äter allt och dricker allt. Men han brukar alltid köpa med sig skumpa hem, så det blir nog skumpa i alla fall till förrätten.

    Lite lösa förslag och idéer kanske?
    Helst inte rätter som lagas i ugn då jag inte är kompis med vår gasugn.

Svar på tråden Summan av all glamour under solen OCH ovanför den - deluxe!