Du är här Startsida / Festen / Experten svarar: Budget och prioriteringar på bröllopet
Bröllopsbudget

Experten svarar: Budget och prioriteringar på bröllopet

Publicerad den augusti 28, 2018

Fotograf huvudbild: Malin Norlén

Bröllopstorgets expert och blivande bröllopskoordinator Jaqcueline Rova svarar på hur ni ska tänka kring bröllopsbudgeten och prioriteringar på bröllopet:

När det kommer till budget är det otroligt olika från par till par vad man vill lägga sina pengar på. Ett bröllop går att göra billigare om man väljer att göra mycket själv, samt beroende på hur många gäster som bjuds.

Jag tycker först och främst att man ska utgå ifrån sin prioriteringslista. Är till exempel blommor viktigast på listan – ja, då är det där ni ska lägga pengarna! Ett tips är dock att i ett tidigt stadium sätta en budgetlista på vad allt ”får” kosta för att det inte ska springa iväg.

Se även till vad ni kan göra själva och vilka egna kontakter ni har. Känner ni någon som är duktig på att dekorera så varför inte fråga om hen kan ställa upp? (tänk dock på att genom att anställa ett företag ger det en trygghet vid till exempel sjukdom, då det finns flera personer som kan täcka upp).

Lägg tid på vigselakten

Personligen tycker jag även att det är viktigt att tänka på ”vad kommer vi att minnas mest med denna dag? ”. Själva vigselakten är en stor del fast den oftast är det som går snabbast och fokuseras minst på att planera. Men det är faktiskt där man säger ”Ja” till varandra!

Det är är värt att välja en plats och en vigselförrättare som ni verkligen känner att ni vill ha.

Bröllopskoordinator Jacqueline Rova
Bröllopskoordinator Jacqueline Rova. Fotograf: Tanja Metelitsa – Klänning, hår och makeup: The wow closet – Florist: Melody flowers – Tårtdesigner: The craving solution – Handgjorda blommor i papper: giantflowersinstockholm – Alkoholfritt vin: Richard Juhlin

 

Fotograf är A och O

Sen är oftast ”minnet kort men gott”, så att anställa en professionell fotograf/filmare som förevigar dagen så att ni har riktigt fina bilder och/eller en video att titta tillbaka på tycker jag är viktigt. Man kan tyvärr inte förlita sig helt på att gästerna tar fina bilder, utan en fotograf vet vilken plats som ni ska stå på vid rätt tillfälle samt i vilket ljus, och så vidare. Dessutom tenderar gästernas bilder att bli suddigare ju längre kvällen går…

Att även ha en duktig toastmaster/toastmadamme som håller i alla detaljerna kan vara skönt, samt att anställa personal som sköter servering och liknande. Ni som brudpar ska kunna njuta av er dag och inte behöva tänka på om det saknas toalettpapper på toaletten!

Följ Jacquelines instagram för mer bröllopsinspiration!