Bröllop

Vem betalar brudtärnans klänning? Här svarar bröllopsplaneraren

Vem betalar för brudtärnornas klänning? Det är en väldigt vanlig - och känslig - fråga i bröllopssammanhang. Bröllopsplaneraren Elin Bäck ger tips om hur man kan resonera.

Vem som betalar brudtärningens klänning är en känslig fråga, menar bröllopsplaneraren Elin Bäck.

Bröllopsplaneringen är i full gång och nu har checklistan landat på brudtärnorna – och brudtärnornas klänningar. Det är inte ett måste att brudtärnorna bär exakt likadana klänningar, men ibland kan bruden vilja att det ska vara enhetligt.

Men hur ser det egentligen ut, vem betalar för brudtärnornas klänningar? Det reder vi ut tillsammans med bröllopsplaneraren Elin Bäck!

Läs också: Skor till bröllopet – inspireras av de senaste trenderna!

Bröllopsplaneraren: Då bör det landa på brudparet

Bröllopsplaneraren Elin Bäck får också ofta frågan om vem som egentligen ska stå för kostnaden av brudtärnornas klänningar.

– Om brudparet vill att tärnorna ska ha en viss klädsel så bör de stå för kostnaderna. Samma sak gäller hår och smink. Om det är ett måste att en professionell stylist hjälper er så borde också brudparet stå för de kostnaderna, säger hon.

Hon upplever att det oftast i slutändan är brudparet som tar på sig att betala – just för att brudparet önskar att brudtärnorna har en viss typ av klädsel.

– Självklart skiljer det sig från bröllop till bröllop, men det brukar alltid bli bra oavsett vad man väljer.

Powered by Labrador CMS