Daniella om frieriet: "Jag var inte beredd alls!"

Något som verkligen önskats av lyssnarna till podcasten Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster, är att en vanlig gäst ska berätta om sitt bröllop i podden. Veckans avsnitt innehåller just bröllopssnack och inspiration med inte mindre än TVÅ ”vanliga” brudar. Först ut är Daniella, en 30-årig småbarnsmamma bosatt i Göteborg som gifte sig med sin ungdomskärlek 2019.

Daniella Bt 3
Daniella Bt 3

Johanna Kajson inleder med att berätta om Daniellas bröllopsbilder som hon blev helt blown away av och också var det som gjorde att hon valde ut Daniella som gäst i veckans poddavsnitt.

– Jättekul att få gästa och att få prata om sitt eget bröllop, säger Daniella i podden och berättar att hon älskar event och fester och att hon drömmer om att någon gång i framtiden få jobba med att planera bröllop.

– Jag är lite avundsjuk på ditt jobb, säger hon till Johanna i podden.

Tips! Lyssna på hela säsong 4 av podden Drömbröllop här!

Frieri i luftballong

Daniella och hennes ungdomskärlek Pierre gifte sig i augusti 2019, då hade de varit tillsammans i drygt 11 år.

– På 10-årsdagen trodde alla att “då händer det”,  berättar Daniella i podden och fortsätter.

– Då bokades det en SPA-helg och Pierre tog på sig att planera söndagen. Det tisslades en del innan och förväntningarna var höga.

Men, överraskningen som Pierre hade planerat gick inte riktigt enligt plan då störtregn satte stop för det mesta den dagen.

– I efterhand har jag fått reda på att Pierre faktiskt tänkte fria den dagen, i en luftballong, säger Daniella.

Gick ner på knä i solnedgången på stranden

Det blev inget frieri i luftballong och det kom att dröja ett halvår till innan Pierre hittade rätt tillfälle att fria till Daniella. Rätt tillfälle blev på en resa i Aruba, vid nyår. Efter en promenad på stranden så satte de sig ner i sanden, i solnedgången med några medköpta öl.

– Och då hände det, säger Daniella i podden, skrattar och berättar vidare:

– Det blev det här riktigt magiska med att han gick ner på knä i solnedgången, helt otroligt – magsikt. Och jag var inte beredd alls!

Bröllopsplaneringen började redan nere på Aruba direkt efter frieriet. Daniella funderade på om det var möjligt att hinna få till ett bröllop redan samma sommar.

– Svärmor kom med en idé att gifta sig Hällekis Säteri som ligger nära Kinnekulle, ett av få ställen som hade lediga tider kvar. Dit åkte vi när vi kom hem från Aruba och tittade, berättar Daniella och fortsätter:

– Det var så fint där och i området runt omkring. Som en svensk sommaridyll. När vi sedan såg växthuset kände vi båda att HÄR måste vi vara!

I podden berättar Daniella också om budgeten inför bröllopet, hur de höll den och om gästlistan på 120 gäster. Hon delar med sig av hur de fixade växthuset pampigt och mysigt med hjälp av tyger, lakan och björkar. Mycket småfix gjorde de helt själva med hjälp av vänner och familj. Ni får också höra om vigseln, minglet och den storslagna entrén på flakmoppen som Daniella körde. Det är späckat med många supertips i detta avsnitt – lyssna på hela avsnittet nedan och inspireras!

Fotograf: Linn Carlson

Powered by Labrador CMS