Bröllop

Bröllop i lada – tips och fix till en sommardröm

Drömmen du om ett bröllop i lada? Här är tips, fix och inspirationen du behöver!

Bröllop i lada är en sommardröm.

Eftersom en lada är opretentiös och avslappnad passar det perfekt att dekorera med fina och enkla detaljer. Här har vi samlat våra bästa DIY-tips för ett ladubröllop. Men kom ihåg, många av tipsen kan du använda trots att bröllopet ska vara på en annan plats!

1. Använd fiberduk till bröllop i taket

Foto: Pexels

Det behöver inte vara svårt att inreda en lada för ett bröllop. Använd dig av fiberdukar eller tunna, vita tyger.

En lada brukar ofta ha mycket akustik. Tygerna dämpar ljudnivån. Istället för att köpa metervis med tyg ni inte kommer använda efter bröllopet, kan vi tipsa om något så simpelt som: fiberduk! Detta säljs på rulle hos till exempel Biltema eller Plantagen, till väldigt fördelaktiga priser. Eftersom materialet är genombrutet blir effekten lik tyll, men till minst hälften av kostnaden.

Fördelar med tygerna:

  • Dämpar ljudnivån
  • Billigt
  • Enkelt att få till snyggt

2. Rama in citat eller bilder

Gamla ramar i guld eller trä brukar gå lätt att få tag på vid loppisbesök till billigt pris. Här kan ni rama in fina citat, rolig fakta om er, bilder eller varför inte göra om till små speglar? Passar även perfekt att använda till bordsplaceringen, antingen som översiktstavla över gästernas placering eller på borden med bordsnummer eller namn inramat.

3. Använd lakan till stolar och bord

Om det är något vi älskar så är det saker som kan ha flera användningsområden. IKEA:s lakan faller absolut inom den kategorin. Förutom att vara riktigt prisvärda, kan dessa användas till servetter, dukar, stolsöverdrag, takdekoration, bakgrundsdekor… Ja, i princip det mesta! Klipp till och sy upp, eller låt kanterna vara råa i sann rustik anda.

4. Nyttja glasflaskor och syltburkar

Foto: Pexels

Börja i tid med att spara på glasburkar, vinflaskor och vaser du fyndar på vintage. Dessa passar perfekt som små vaser, ljushållare, dricksglas. Diska ur ordentligt och ta bort etiketten (finns speciella medel som underlättar detta). Vill man piffa lite extra kan man knyta fast spetstyg eller liknande med jutesnöre, eller varför inte måla era initialer och datum på burken?

Använd exempelvis en glasflaska som en stilren och enkel vas!

5. Ta in naturmaterial i dukningen

Foto: Pexels

Att plocka från naturen är väl egentligen det mest hållbara man kan göra. Passande nog är det väldigt trendigt att dekorera med träiga inslag av olika typer. Såga till träskivor av björk eller annat träslag, ca 2-5 centimer tjocka beroende på hur och var de används. Placera ut på borden och ställ ljus och blommor på, använd som tårtfat, bygg upp stilleben med ljushållare på, servera snittar på… Ja, även här är användningsområdena oändliga!

6. Låt naturen prägla allt!

Låt naturen, höet och gärdsgårdarna var ett genomgående tema som syns även i era bröllopsfoton.

Powered by Labrador CMS