Boka DJ till bröllopet: 8 saker du måste tänka på

Funderar du på att boka en DJ till ditt bröllop? Kul idé! Här kommer en checklista med saker att tänka på innan du bokar.

Låt en proffsig DJ sätta stämningen på ert bröllop!
Låt en proffsig DJ sätta stämningen på ert bröllop!

Slipp tänka på att fixa rätt stämning på dansgolvet när det är dags för bröllopsfesten. Låt en DJ sätta stämningen istället! Men boka inte vem som helst – utgå från vår checklista så du får en DJ som verkligen matchar vad du vill ha.

Hyra DJ till bröllopet – checklista innan du bokar

1. Boka en DJ nära dig

Först av allt: se till att den DJ du bokar finns i närheten av dig. Annars kan du behöva stå för resekostnader och liknande.

2. Spana in erfarenheten på DJn

Alla kan vara DJ's, eller? Nja. Inte riktigt. Att DJa och bjuda på ett bra set kräver faktiskt att man kan en hel del. Både om hur man höjer stämningen i ett rum till hur ljudet funkar i lokalen! Det är bättre att boka en DJ som kan allt, än att boka en nybörjare som kanske inte är lika erfaren. En oerfaren DJ kanske inte ens lägger märke till att ingen dansar...

3. Fråga om du får gå på en bokning

Egentligen är det bästa sättet att ta reda på om det är en bra DJ helt enkelt att kolla om det blir bra stämning när hen spelar. Du kommer märka på en gång om det är en DJ som känner av "viben" i rummet eller inte.

4. Kolla om de har fått rekommendationer

Har de en sajt kan du enkelt kolla om de fått reviews. Kolla också hur uppbokade de är. En upptagen DJ är ju eftertraktad av en anledning.

5. Kolla om de har all utrustning

En DJ som kommer tomhänt med en USB-sticka där den har några mp3:or på lager, eller en som kommer med mixbord, högtalare och sladdar är det ljusår mellan. Kolla om den du bokar kan erbjuda ett helt paket. Kolla hur mycket utrustning som ingår i din lokal, kanske kan ni komplettera varandras utrustning.

6. Kolla om de erbjuder paketlösningar

En del DJ's brukar faktiskt även erbjuda hela paketlösningar, både inom ljus och ljud. En professionell DJ som är van att DJa på bröllop är till och med van vid upplägget och är bra på att göra mer än att bara titta ner i sitt bås.

7. Var noga att ange vad du vill

Föredrar du gamla kärleksklassiker, 90-talshits eller svensk pop? Oavsett vilken musikstil du gillar är det bra om du checkar av med DJn så att ni är ute efter samma känsla. Be om att få några förslag på låtar som DJ'n kommer spela.

8. Var noga med priset när ni signar

När du hittat den DJn som du känner kan klara uppdraget att göra din bröllopsfest till en oförglömlig natt för alla gäster – kolla då att priset är rimligt. Priset ska vägas med hur mycket paketlösning den erbjuder, men även erfarenhet. Om du bokar en relativt oerfaren DJ ska det vara billigare.

Lycka till!

Powered by Labrador CMS