Historiska bröllop: De mest omtalade bröllopen genom tiderna

Är du nyfiken på hur några av de största namnen gifte sig? Då har du kommit rätt. Här är de mest omtalade bröllopen genom tiderna.

Stjärnorna vet verkligen hur man fixar fest.

Jacqueline Bouvier och John F. Kennedy

Jacqueline Bouvier och John F. Kennedy vigdes den 12 september 1953 i Newport, Rhode Island, inför 800 gäster. Efter ceremonin anslöt sig ytterligare 1300 nära vänner och familjemedlemmar till mottagningen utomhus vid Auchincloss residens, Hammersmith Farm. Paret stod i tre timmar för att hälsa på sina gäster.

John F. Kennedy och Jacqueline Bouvier

Audrey Hepburn och Mel Ferrer

Stilikonen Audrey Hepburn gifte sig med Mel Ferrer i en hemlig ceremoni i Burgenstock, Schweiz. Hepburn bar en te-längd klänning designad av Pierre-Balmain, med bollklänningsärmar och en hög hals, kompletterat med armbågslånga handskar.

Audrey Hepburn och Mel Ferrer

Grace Kelly och Prins Rainier

Grace Kellys bröllop med Prins Rainier av Monaco ägde rum i Saint Nicholas-katedralen och betraktades som ett sagobröllop. Kelly bar en ikonisk brudklänning med antik belgisk spets och silke, taft och tyll, designad av Helen Rose.

Grace Kelly och Prins Rainier

Bianca Macias och Mick Jagger

Bianca Perez Mora-Macias och Mick Jagger vigdes i St. Tropez och firades av kända rockstjärnor som Ringo Starr och Eric Clapton. Bianca bar en Yves Saint Laurent-vit jacka över en utsvängd kjol och en stor slöja.

Bianca Macias och Mick Jagger

Lady Diana Spencer och Prins Charles

Lady Diana Spencer och Prins Charles bröllop, kallat århundradets bröllop, sågs av 750 miljoner människor globalt. Prinsessan Diana bar en klänning i elfenbensfärgad siden taffeta med spets, paljetter och över 10 000 pärlor, designad av Elizabeth och David Emanuel.

Lady Diana Spencer

Kate Middleton och Prins William

I ett sagolikt bröllop i Westminster Abbey, London, 2011, gifte sig Prins William, hertigen av Cambridge, med Catherine Middleton. Middleton bar en vacker elfenbensfärgad satin klänning med en satinlivstycke och blommotiv skurna från spets. En diamanttiara, lånad av drottningen, höll slöjan på plats.

Kate Middleton med sin far.

Victoria Adams och David Beckham

Victoria och David Beckham hade ett bröllop som chockade många, med Victoria i en siden axelbandslös klänning designad av Vera Wang och en diamantbesatt tiara. Paret bytte till matchande lila outfit för mottagningen.

Kate Moss och Jamie Hince

Supermodellen Kate Moss gifte sig med rockidolen Jamie Hince i Little Farringdon, Cotswolds. Moss bar en genomskinlig klänning designad av John Galliano, utsmyckad med guld paljetter och pärlbroderi.

Kate Moss och Jamie Hince

Amal Alamuddin och George Clooney

George Clooney, tidigare evig ungkarl, gifte sig med människorättsadvokaten Amal Alamuddin i en privat och magisk ceremoni i Venedig. Amal bar en specialdesignad axelbandslös klänning med handbroderade pärlor och diamantdetaljer av Oscar De la Renta.

Amal Alamuddin och George Clooney

Kim Kardashian och Kanye West

Kim Kardashian och Kanye West hade en extravagant veckolång bröllopsfirande, inklusive en förfest vid Versaillespalatset och en överdådig ceremoni på Forte di Belvedere i Florens. Kims klänning hade långa spetsärmar och en sjöjungfrusilhuett, designad av Ricardo Tisci.

Svenska kändisbröllop

  • Prins Carl Philip och prinsessan Sofia vigdes den 13 juni 2015, med Sofia i en klänning designad av svenska Ida Sjöstedt.
  • Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso skapade uppmärksamhet när de gifte sig den 26 maj 1993 i Laholm.
  • Carola och Runar Søgaard hade sitt bröllop 1990 i Uppsala, inför 4 000 gäster.
  • Björn Borg och Patricia Östfeldt vigdes den 8 juni 2002, med Patricia i en klänning av Lars Wallin.
  • Mats Sundin och Josephine Johansson gifte sig i S:ta Maria Magdalena Kyrka den 29 augusti 2009.
  • Per Gessle och Åsa Nordin vigdes den 21 augusti 1993 i Västra Strö kyrka, Eslöv.

Läs mer:

Powered by Labrador CMS