Emilia de Poret listar: Bröllopsklänningar som trendar 2023

Stilgurun Emilia de Poret ger sina bäst tips på hur bröllopsklänningarna ska se ut 2023, enligt årets trender. Spana in Emilias tips här!

Emilia de Poret ger sina bästa tips på hur bröllopsklänningarna ska se 2023, enligt årets brudmodetrender.

Bröllopssäsongen är minst sagt igång: Bröllopsinbjudningarna skickades för länge sedan, vigselplatsen bokades för år och dar sen och dekorationerna är så gott som förberedda och klara.

Men det finns dock en puck som ofta har prioriteras ännu längre i förväg, innan allt det där praktiska. Vi pratar såklart om ens egen bröllopsklädsel.

Vad ska man ha på sig som brud och ska man gå efter vad som trender? Det är en fundering som kan kännas knepig att tänka ut på egen hand. Så vad sägs om att få några riktigt grymma expertråd från stilikonen och proffset Emilia de Poret?

Bröllopsklänningar – Emilia de Poret tipsar

De bröllopsklänningar som är trendiga 2023 är stilrena, korta eller visar lite hud, berättar Emilia de Poret. Att ha inslag av blommor i sin bröllopsklänning är även det en av årets trender inom brudmode.

– I år ser vi ett flertal trender i brudmodet som spänner från en mer avskalad och stilren look till mer vågade naken- och miniklänningar. En trend som kommer starkt i år är romantiska inslag som rosetter och blommor – något som var minst sagt synligt på årets Met-gala där kändisar som Rihanna och Alexa Chung visade upp starka bröllopslooks med blommiga inslag, säger Emilia de Poret, Fashion Director på Klarna i ett pressmeddelande.

Emilia de Poret listar: 5 stora trender inom brudmode 2023

  Den minimalistiska bröllopslooken

 • Vi ser att många brudar satsar på en stilstrategi som är ”less-is-more”. Det finns en trend mot att lämna tunga balklänningar och utsmyckade klänningar bakom sig till förmån för den rena 90-talssiluetten. Stilikonen Carolyn Bessette-Kennedy kommer alltid att förbli en referens för denna eleganta men enkla look. En bröllopsklänning med smalare passform, ren välskuren design, stylad med långa vita handskar. Klarnas Shoppingindex visar att onlineförsäljningen av bröllopshandskar ökat med 24 procent i mars i Sverige, jämfört med samma månad i fjol.

  Den nakna bröllopsklänningen

 • Den vågade, modeinriktade och avantgardistiska bruden bör spana in det nakna brudmodet. En kroppsnära och underklädesinspirerad estetik, klänningar i spets, mesh och annat skirt material tar plats vid altaret. Designern Nensi Dojaka, känd för att bemästra den nakna stilen, lanserade nyligen sin första brudkollektion och många fler etablerade bröllopsdesigners kommer säkert att följa efter. Hur bär man den skira brudklänningen? Titta på Kate Moss eller Camille Charriere för inspiration.

  Ett plagg som ofta kombineras med hudnära eller skira plagg är så kallade “shapewear”. Trenden visar sig tydligt i näthandeln där försäljningen av shapewear gått upp med 137 procent i mars i år jämfört med samma period förra året. Likväl har försäljningen av spetsklänningar ökat med 114 procent under samma period.

Två klänningar i en

 • Att bära mer än bara en bröllopsklänning under bröllopet är definitivt en trend som är här för att stanna. Med ett livstycke/body kan du enkelt uppnå två bröllopslooks i en bara genom att byta om till en annan kjol eller ett par snygga sidenbyxor till efterfesten. Livstycket kan vara elegant i vitt siden eller dekorerat med utsmyckningar som vita pärlor och kommer med största sannolikhet att bäras även efter bröllopet.

Miniklänningen

 • Om du letar efter något annat än traditionella golvlånga klänningar kommer du glädjas av att höra att korta klänningar kan vara ett minst lika chict alternativ som dessutom trendar just nu. Sidenvolanger, lager av spets, applikationer eller broderier – hämta inspiration från haute couture-scenen, ett exempel är den sista looken i Chanels SS2023 haute couture visning; en miniklänning i tyll med en matchande slöja.

Romantiska detaljer

 • Lekfulla detaljer som rosetter eller blommor ger en romantisk touch till din bröllopslook. Välj en dramatisk rosett i XL på baksidan av din klänning eller välj en mer subtil rosett runt midjan. Blommor kan bäras som en detalj, eller så kan du välja en helblommig look med ett tyg med romantiska blomapplikationer.
Powered by Labrador CMS