Bröllop

Brev till min framtida man eller hustru – 6 mallar

Ska du skriva ett brev till din framtida man eller fru? Då finns det några saker du kan tänka på som kommer få ditt brev att dofta av kärlek.

Skriv ett brev till din framtida man eller fru med dessa mallar!
Skriv ett brev till din framtida man eller fru med dessa mallar!

Var det längesen du faktiskt tog dig tid att sätta dig ner och författa ett brev till någon? Än mindre – ett fint kärleksbrev? Att sätta ord på sina känslor och få någon annans hjärta att bulta av kärlek är inte lätt. Här kommer några handfasta tips till dig som skriver brev till din framtida man eller hustru!

Så skriver då brevet till din framtida man eller hustru

Okej, dags att skissa fram det där perfekta brevet som du kan överlämna till din framtida livskamrat – kanske lagom till bröllopsmiddagen?

1. Bestäm dig för tema

Försök fundera ut ett sätt att utforma brevet på. Det kan göra det enklare och inte kännas lika stort och svårt att rama in! Ska det vara humoristiskt eller allvarligt – rakt inifrån själen? Är det ett brev du kan läsa upp inför en hel publik – eller ett kärleksbrev som du vill att din framtida man eller hustru ska läsa i lugn och ro?

2. Ta dig tid att fundera ut fina ord

Att komma på fina komplimanger och ord kan vara svårt, men det finns så mycket ord som beskriver människor på ett vackert sätt. Föreställ dig personen du har framför dig: försök fundera ut öppna sätt att beskriva en person.

3. Kärleksbrev – 6 fina mallar

Och så lite mallar att använda som “bas” till ditt brev!

10 saker jag älskar med dig

Skriv ett brev i punktform där du beskriver vad du älskar med personen, till exempel:

  1. Ditt mod
  2. Din energi
  3. Din passion
  4. Ditt sinne för humor
  5. Ditt utseende
  6. Din kreativitet
  7. Ditt lugn
  8. Din styrka
  9. Din förmåga att älska
  10. Ditt leende

Det här var jag då, det här är jag nu

Skriv ett brev med tydlig tidslinje: “För X år sedan trodde jag inte på kärlek…”

Skriv i verser/rim

Vågar du testa rim och vers?

Skriv med humor

“Kära framtida man! Jag vill härmed passa på att tacka dig för att du tog tvätten imorse…”

“Kära framtida hustru! Jag kommer

10 löften till min framtida man/hustru

Skriv ner 10 roliga, eller fina, löften till din framtida livskamrat. Exempel: “1. Jag lovar att vara lojal mot dig och vara din klippa i vått och torrt” eller på ett roligt sätt: “1. Jag lovar att hädanefter alltid plocka upp mina strumpor från golvet.”

Beskriv ett framtidsscenario

Kanske är det den framtida vardagen du beskriver? En helt vanlig dag med din framtida man eller fru – från morgon till kväll? Hur ni vaknar tillsammans, stressar genom morgonbestyren. Hur ni håller kontakten under dagen. Hur vardagen kanske är grå, men ändå så meningsfull när ni lever er igenom den tillsammans.

4. Välj ett fint papper

Ibland gör det visuella mycket! Varför inte välja ett fint papper? Är du osäker på din handstil är det förresten helt okej att skriva ut det med en printer. Men det finns också något fint och sårbart i ett handskrivet brev. Och det gör faktiskt inget att din handstil är “ful” – din framtida man eller fru kommer älska dig ändå <3

5. Skriv först ett utkast

För att inte slösa på ditt fina papper kan du börja med att skriva ner brevet som “skiss” eller utkast. Då finns det utrymme för misstag!

6. Ha med en liten present

Varför inte smyga ner ett fint smycke, ett armband eller något annat som symboliserar din kärlek? Kanske är det ett torkat barr, om du är en naturälskare, eller kanske är det ett litet guldhjärta?

Powered by Labrador CMS