Bröllopsplanering handlar om att skapa en minnesvärd dag för både brudparet och gästerna, stora som små. När det kommer till bröllopsmenyn hamnar ofta de vuxnas smakpreferenser i centrum, men att tänka på barnen är minst lika viktigt.
Vad ska man servera barnen på bröllopet?
I Bröllopstorgets forum lyftes frågan om vad man kan servera de yngre på ett bröllop. Personen formulerar sig så här:
"Vi ska ha enkel mottagning efter vigseln med smörgåstårta och tårta. Det blir antagligen ca 10-15 barn också och kan tänka mig att de inte gillar smörgåstårta så mycket. Ska man fixa nån "barn mat" typ varmkorv och bröd eller är det för banalt att bjuda på??? Nått annat förslag på enkel barn/ungdomsmat."
För att göra beslutet lite enklare har Bröllopstorget sammanställt tio trerätters-menyer som passar barn på bröllopsmiddagen.

Klassiskt
- Förrätt: Minigrillade ostsmörgåsar med tomatsoppsdipp
- Huvudrätt: Köttbullar med potatismos och gräddsås
- Efterrätt: Glass med chokladsås och strössel
Italienskt
- Förrätt: Minipizzor med ost och skinka
- Huvudrätt: Spaghetti med mild köttfärssås
- Efterrätt: Pannacotta med bär
Kyckling
- Förrätt: Grönsaksstavar med ranchdressing
- Huvudrätt: Krispiga kycklingbitar med klyftpotatis
- Efterrätt: Fruktsallad med vaniljglass
Fisk
- Förrätt: Smörgåsrullar med mild tonfiskröra
- Huvudrätt: Fiskpinnar med potatismos och ärtor
- Efterrätt: Hallonpaj med vaniljsås
Korv
- Förrätt: Minicrêpes med ostfyllning
- Huvudrätt: Korv med bröd (i festlig tappning med toppingsbuffé)
- Efterrätt: Chokladbollar och marshmallows
BBQ
- Förrätt: Majskolvar med smör
- Huvudrätt: Grillad kycklingspett med ris
- Efterrätt: Klubba med fruktspett
Mini-burgare
- Förrätt: Små mozzarellaspett med körsbärstomater
- Huvudrätt: Miniburgare med ost och pommes
- Efterrätt: Milkshakes i små glas
Afternoon tea
- Förrätt: Smörgåssnittar med skinka och gurka
- Huvudrätt: Mild pastasallad med ost och kyckling
- Efterrätt: Cupcakes med frosting
Asiatiskt
- Förrätt: Små vårrullar med söt dipsås
- Huvudrätt: Stekt ris med kyckling och ägg
- Efterrätt: Bananpannkakor med sirap
Frukost
- Förrätt: Yoghurt med bär och honung
- Huvudrätt: Plättar med sylt och grädde
- Efterrätt: Små chokladmuffins