Mode & Skönhet

8 drömlika bröllopsklänningar från Ida Sjöstedt

Brollopsklanningar Ida Sjostedt
Brollopsklanningar Ida Sjostedt

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

Vilken modedesigner drömmer du om att få gå ner för altaret i? Vi har samlat åtta vita bröllopsklänningar från Ida Sjöstedt som du kommer se magisk ut i på din speciella dag. 

Många drömmer om att få bära hennes kreationer och vi förstår varför! Den prisbelönta modedesignern Ida Sjöstedt skapade sitt egna klädmärke 2001. På tjugo år har hon byggt upp ett gediget resumé, fått förtroende att designa och skapa åt flera svenska kändisar och är idag en av Sveriges mest framstående modeskapare. Visste du att hon har designat både Kenza Zouitens och prinsessan Sofias bröllopsklänningar?

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Belinda

Den här brudklänningen med chiffong och överdel i spets skapade Ida i samarbete med Bubbleroom. Den kostar 2 999 kronor och du hittar den här!

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Estelle

Vacker klänning i spets med ett vackert fall och fantastiska detaljer. Den kostar 4 999 kronor och du kan köpa den här.

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Alicia

Föreställer du din klänning med ärmar? Den här har en fin överdel i spets med ärmar i mesh och ett vackert fall. Här kan du köpa den.

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Gigi

Långklänning med vackra detaljer med blommor och spets. Den blir din för 4 999 kronor och du köper den här.

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Violetta

Klänning med överdel i vacker spets och kjoldel i prickig mesh. Om rosetten inte lockar går det fint att ta av bandet i midjan. Denna skapelse kostar 6 499 kronor och här kan du klicka hem den. 

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Emily

Emily är en långklänning med spets och broderi. Den har en vacker chiffong och spets som ger den ett drömlikt fall. Prislappen ligger på 5 499 kronor och här kan den bli din.

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Sarah

Klänning i mönstrad mesh som bjuder på ett härligt fall och varsin rosett på axlarna. Den blir din för 5 999 kronor. 

Bröllopsklänning av Ida Sjöstedt: Siren

En elegant spets pryder denna klänning. Med en glamorös design och en lätt utstående kjol passar den perfekt att ha som bröllopsklänning. Den kan bli din om du klickar här.

Vit bröllopsklänning – har det alltid varit så?

På medeltiden var brudklänningar menat att återspegla brudens familjs sociala status. Bröllop ansågs inte vara ett romantiskt ideal utan mer som en politisk allians mellan två familjer. De gjordes ofta av frodiga tyger och i motsats till vitt så tillverkades dem gärna i svart, men även andra rika färger. 

Det var inte förrän 1840 som den vita klänningen blev populär – tack vare Drottning Victoria av England. Inför hennes bröllop valde hon en engelsk handgjord spets till hennes brudklänning i ett försök att visa sin patriotism och användbarhet efter den industriella revolutionens följd. Resten av klänningen var designad för att visa upp spetsen. 

Drottning Victorias bröllopsporträtt publicerades i stor utsträckning och inspirerade brudar världen över att söka efter vita brudklänningar. I motsats till vad många tror, ​​ansågs vit inte vara färgen som symboliserar renhet, det var faktiskt blå. Det var inte förrän drottning Victoria som den vita brudklänningen sattes på kartan. Då kanske vi förstå storheten för en designer att få bäras av kungligheter.

Mer:

Billigare alternativ till klänningar från omtalade kändisbröllop

Bröllopsyra hos budgetkedjorna – redaktionens favoriter

Bildkälla: Charisse Kenion/Unsplash.com

Powered by Labrador CMS