Budgetbröllop: Så kan du minska kostnaderna när ni ska gifta er

Smarta tips på hur du kan minska kostnaderna för bröllopet.

Par som har ett Budgetbröllop.
Tips hur du kan minska bröllopskostnader.

Att planera bröllop kan lätt bli ganska dyrt, men det behöver egentligen inte kosta så mycket som man skulle kunna tro. Det finns många saker man kan spara in pengar på, och genom att prioritera och välja att lägga pengarna på det som känns viktigast så kan man få ett riktigt fint bröllop till ett bra pris.

Så kan du minska kostnaderna för bröllopet

Här kommer våra bästa tips på hur du minskar kostnaderna, och får ditt drömbröllop med en liten budget.

Budgetbröllop: Inbjudningskort, dekorationer och dukning

Tips 1: Inbjudningskort går att göra själv. Det finns också många mallar på internet som man kan skriva ut och använda.

Tips 2: Att beställa helt personliga kort med egen bild och text är dyrare, men att köpa inbjudningskort som man fyller i för hand är betydligt billigare.

Tips 3: Även om det kanske känns personligare så måste man inte skicka inbjudningskort med posten, utan det går även att maila dem eller sms:a. Skapa en fint inbjudningskort på nätet eller med en app och maila eller sms:a till gästerna.

Budgetbröllop: Bröllopskläder

Tips 1: Köp en begagnad bröllopsklänning. Eftersom man vanligtvis bara använder bröllopsklänningen en enda gång så finns det väldigt fina klänningar i bra skick att köpa begagnat - nästan som nya, men till ett betydligt lägre pris.

Tips 2: Hyr bröllopskläder. Såväl bröllopsklänningar som kostymer går att hyra, och det blir betydligt mindre billigare än att köpa. Visst kan man vilja spara klänningen efteråt, men efter bröllopet kommer den högst troligen bara hänga och samla damm.

Tips 3: En bröllopsklänning behöver inte kosta tusentals kronor. Det finns faktiskt många fina klänningar för betydligt lägre summor. Lägg lite tid på att kolla runt efter billigare alternativ.

Budgetbröllop: Bröllopslokal

Tips 1: Ha bröllopet hemma, i trädgården eller hos någon ni känner.

Tips 2: Billigare alternativ. Det finns många fina lokaler till bra priser, om man kan tänka sig någonting annat än en lyxig lokal eller herrgård.

Tips 3: Det finns så mycket annat man kan spara in på, så om man vill hålla bröllopet på en speciell plats så kanske man kan välja att spendera en större del av budgeten på detta. Efter bröllopet kommer du knappast tänka på middagen, accessoarerna eller inbjudningskorten - men platsen kommer du att minnas för resten av livet.

Budgetbröllop: Spara in på maten

Tips 1: Laga maten själv. Även om man själv kanske inte riktigt har tid att stå och laga mat på bröllopsdagen så kanske det finns andra som kan göra det. Många rätter kan förberedas för att sedan enkelt värmas upp innan, och det finns även många kalla rätter som passar bra.

Tips 2: Även tårta kan man förstås göra själv, eller låta någon man känner göra. Kanske finns det någon i släkten eller vänkretsen som är bra på att baka?

Övriga tips

Tips 1: Minska ned på antalet gäster. Ibland känns det svårt att välja bort gäster, men det här är ett mycket effektivt sätt att minska kostnaderna.

Tips 2: Om ni ska ha alkohol på bröllopsfesten kan gästerna få köpa detta till självkostnadspris. Genom att skippa fri bar kan man spara mycket.

Powered by Labrador CMS