Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    crs skrev 2015-01-18 11:07:39 följande:
    Oj, låter som att ni har en spännande tid framför er! Men som du säger, ett år är ju faktiskt bara ett år. :)

    Vad har du för planer för naglar och hår? :)
    Jag har funderat på det senaste tiden, om jag till bröllopet ska fixa naglarna själv eller inte. Jag brukar göra det, typ hela tiden, men det vore ändå skoj att få det lite extra bra gjort till bröllopet, kanske med lite förlängning beroende på hur långa mina egna naglar är de. Men jag har aldrig gjort förlängning förut, och det verkar rätt dyrt dessutom. Osäker på om jag tycker det känns värt det eller inte. 
    jo "spännande" ja gruv me så fruktansvärt.. TÄNK om jag får dåligt med jobb en månad, eller att något händer med bilen/bilarna. då är det ju kört.. 

    naglar ska jag hålla enkel. är nagelbitare så förlängning är ett måste, men inga långa! så naturliga som möjligt, fransk manikyr med KANSKE nå glitter/sten på en nagel. inge mer. 



    Hår har jag inte en ANING vad jag vill ha! vill inte ha en typisk traditionell i alla fall, med lockar och halvuppsatt. kan även tänka mig att klippas kort om det skulle vara så.. 
  • filibustern
    Nightrod skrev 2015-01-18 13:19:46 följande:

    Jag röstar på mohikan


    har äve funderat på det. kanske inte med helstrama sidor...men liknande^^
  • filibustern
    litenkaka skrev 2015-01-18 22:00:15 följande:

    Ni som ska ha en traditionell fest efter bröllopet (mat + party) - hur mycket lägger ni på alkohol? Supersvåra att beräkna hur mycket som går åt... Ska ha förrätt och buffé och servera rött vin. Öl till de som ber om det, den kommer dock köpas på systemet här och resten i Tyskland.


    vi kommer bjuda bara på en del alkohol. kostnaden kommer gå på 3000- 4000kr. vill de ha mer får de ta med sig. dels för att hålla ner kostnaderna, men även för att KAAANSKE dricker man inte lika mycket alkohol om man gitt ta med sig själv? :P 
  • filibustern

    oj vad det skrivs här! kul kul!

    händer itne så jättemycket här. har kontaktat advokat ang. äktenskapsförord så vi väntar på hennes resultat så att säga. imorn far min karl till övertorneå för plugg, så då blir jag ensam ett bra tag... :( 

    funderar påa tt boka frisör imorn. 

  • filibustern
    Sthlm2015 skrev 2015-02-09 10:47:16 följande:

    Åh, jag kände igår kväll att nä, om man bara skulle gifta sig utomlands och skippa allt planerande. Men men, jag får väl bara invänta att vara på bröllopsplanerar-mode någon gång framöver.

    Det har kört ihop sig med lokal och bröllopsfotografer. Det finns lediga lokaler på vårt planerade datum, dock har de så konstiga visningstider (typ enbart en dag i veckan, mellan 1800-1930), känns lite segt men men. Man vill ju hinna se lite lokaler innan man bestämmer sig!

    Bröllopsfotografer är dyra! Ni som tänker anlita, hur många timmar tänker ni anlita dem? För vigseln? Middagen? Festen? Annat?

    Och gästlistan! Fästmannen ska bjuda hela sin släkt (inte kusiner, tacka Gud för det), totalt blir det 21 personer från hans sida. Jag har mor och far, och nära vänner till familjen, totalt blir det 6-8 personer på min sida. Resten ska fyllas med vänner, för jag vill ha kul. Men vilka ska man bjuda? Kollegor är svåra, hur har ni tänkt kring det?


    vi tyckte också fotograf var otroligt dyra! så kom jag ihåg min fotolärare från gymnasiet, frågade min tärna om han var bra (hon fotar mycket också) och så kontakta jag honom. 

    för porträtt, vigsel och grattis på trappen, alla bilder oretusherade och ca 30-50 bilder fixade får vi betala 2500kr. :D blir väl typ.. 3 timmar kanske. 

    kollegor tänker jag inte bjuda, jo alltså - vill de komma på vigseln är de ju välkomna, men inte till festen. vi kommer bjuda de närmaste för övrigt, jag har syskon och moster, samt närmaste vänner, gubben har kusiner(han har inga syskon) och några farbröder och vänner. vi blir max 35 pers skulle jag tro. 
  • filibustern

    fick äktenskapsförordet igår :D nu är advokaten betald och nu är det bara att vänta på att gubben ska komma hem nästa helg, så ska vi skriva under och skicka in till skatteverket. 

  • filibustern

    hade en heldag med tärnan igår så då prova vi klänningar (inte hela dagen :P) och jag har nu bestämt mig för att det får bli den klänning jag hade från början. den sitter lite löst kring livet, men det syns inte och den är SÅÅÅÅå vacker, och smickrande för min kropp. den andra är ju också fin, men den gav mig en fyrkantig överkropp och sluttande axlar... inte smickrande alls.. lägger int en bild på släpet på den klänning jag bestämt mig för

    så då var den beslutsångesten tillrättavisad :P 
    nu bara nästa bekymmer. funderar på detta med vigselring eller inte. har blivit som mer och mer sugen på en, och då en tunntunn halvallians. typ som så. 

    fann den på etsy. kostar typ.. lite drygt 2000kr. vilket är vad jag skulle få betala för att sätta in 5 stenar i min förlovningsring... problemet jag ser är 
    1. det är från etsy, utomlands
    2. de har lite andra standarder på stenarna (verkar vara SI standard..) 
    3. vad gör jag om den är för stor/liten? 

    det är ju förvisso guld, så det borde ju itne vara nå problem att fixa.. ja vad tror ni? 

    och så detta med frisyr. jisses alltså. långt hår? kort hår? uppsatt? hur då? krans/tiara//hårband/krona? fann denna bild som ajg fullkomligt älskade men vet inte om den (kransen spec) passar varken mej eller klänningen. 



    skulle ju helt klart passa bra till temat :) 

  • filibustern
    Sthlm2015 skrev 2015-02-17 12:52:28 följande:

    Detta med vigselring, inte lätt! Ska man köra på enstensring? Fair-trade diamant? Kommer ni beställa på nätet eller gå till en guldsmeds-/ringbutik? 


    jag vet inte. var ju säker på att jag bara skulle piffa upp min förlovningsring.. men det vore ju kul med en vigselring oxå! ska fara till stan imorn å kolla tunna allliansringar.  bestämmer jag mig beställer jag från etsy
  • filibustern
    Sthlm2015 skrev 2015-02-18 14:03:39 följande:
    Hur kom du fram till att du vill ha alliansring och inte någon annan modell? Jag kan inte bestämma mig...
    heh, för det är det enda jag får plats med :P alt. en tunn tunn slät. men det är ju inge kul :P såhär ser min förlovningsring ut

    dessutom passa det snyggt med en allians ^^ kommer fixa bilder på några exempel imorn. :) 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!