Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    tycker själv att är jag inte brudparets föräldrar el syskon så skulle jag inte bli sur om jag "bara" blev bjuden på festen. faktiskt

  • filibustern

    du behöver inte ha missat nåt alls. kanske är tidigt att göra vissa saker bara. ^^ har 8,5mån kvar och har inge att g

    ra men de e för att dels är de jul å sen är de lite tidigt för en del grejer. ska köra igång med inbjudan efter nyår^^

  • filibustern

    slog mej typ igår att, jisses, snast är det inte nästa år, utan IÅR!

    suttit ikv å kollat steninfattningar a sånt i ringar. halv djungel det med... men.. ja tro jag har kommit fram till att MAX 0.02ct stenar. och att fyrkantig infattnin är snyggt, men att det kanske bara ryms 0.01ct stenar med den infattningen? samt att 5stenar är jäkligt nice. (ska sätta in stenar i förlovningsringen)

    grattis till dig empa!

  • filibustern

    grattis vaniljbullen! inte alls oromantiskt tycker jag! ^^ 

    jag sitter här igen å kollar ringar å diamanter.. alltså.. ÅÅH!! att de ska vara så jävla svårt!! det som är svårt är ju hur ser stenarna ut i MIN ring. hur tätt ska de sitta för att det ska va snyggt? och storlek? 

    har alltså en titanring med två guldinlägg, en på var kant, vilket ger ett band av titan i mitten på ringen, detta band är 2mm brett. 
    hade ju tänkt ta stenar på 0.02ct, men diametern på dem är 1.7mm! kommer ju ta upp hela ringen ju! haha! :P vill ju ändå att titanet ska synas om ni förstår.. 

    men om jag skulle nu ta 0.02ct, så kan jag nog bara ta 3, då de, med 2mm mellanrum, ändå tar upp lite ca 1cm på ringen. väldigt lagom tycker jag! :) men ja. och så är ju frågan igen då - fyrkantig eller rund infattning? fyrkantig är ju förjävligt snyggt, men kan kanske bli lite för mycket speciellt med den storleken på stenarna? om jag nu tar 0.01ct på stenarna, kan jag nog kanske slå till med 5st.... ja ja vet inte!
     denna ring har jag nu, utan sten.. det är alltså 2mm mellan guldinläggen, har ingen aning om hur stor stenen på bilden är.. skulle tippa på 0.01ct. 

    denna uppsättning gillar jag, 3x 0.01ct med c/c 4mm. den är lika bred som min. 



    ingen aning om hur stor de små är, står inte, men jag gillar utseendet, den fyrkantiga infattningen å avståndet! tro ja gitt fråga titanringar vad det är för ct.. 



    här är en favorituppsättning, det är alltså 0.02ct diamanter med c/c 3mm. perfekt avstånd tycker jag! ringen är 4mm bred. 


    här har vi en bild från smedens hemsida, å i övre hö hörnet ser ni en sån titan ring jag har med en sten i - den skulle jag nog tippa på är en 0.02ct, å det ser ju faktiskt inte tokigt ut! och med den infattningen också! smeden hade den åsikten att just den storleken skulle passa bra i min ring också.. 

    ett alternativ är att man skulle kunna ta 5x 0.01ct med 1.5mm mellanrum? önskar man hade något program som man kunde se hur det skulle synas!

    ursäkta långt inlägg, ni kanske inte har några svar eller något, men jag kan behöva göra sånna här jätteinlägg för att diskutera med mig själv lite :P jag är halvkänd för att prata med mig själv mycke haha!men har ni något tips eller åsikt så tages de tacksamt emot!

  • filibustern
    Vaniljbullen skrev 2014-12-28 14:06:35 följande:

    Tack snälla Plättis och filibustern!  Solig

    Är lite rädd för att familjerna skall bli besvikna men vi vill göra detta nu och bara för vår skull.. Och vi ska ju ha hela kalaset senare och då får alla vara med! 

    Jag är så himla glad! Kan ju inte prata med någon närstående om detta så det är kanon att detta forum finns så man kan släppa ut alla bröllopstankar här istället! 

    Jag skulle behöva lite tips på vart man kan hitta fina klänningar!
    Är gravid, så det måste vara en typ empiremodell eller riktig gravidklänning. 
    Ingen riktig brudklänning, men kanske typ en kortare lite finare klänning. 
    Oj va svårt detta är, lär bli många dagar framför datorn nu haha  Hjärta
    Ska kolla Ellos, HM, Halens, men är tacksam för tips på andra nätbutiker!
    Klänningen får kosta max 1000:- gärna runt 500:-


    kolla bonprix! 
  • filibustern
    Vaniljbullen skrev 2014-12-28 20:30:02 följande:
    Ja juste. Tackar! Ska även spana in asos och zalando nu.

    Orkar inte läsa hela tråden så jag frågar direkt, när ska ni gifta er? Och vad ska du ha på dig? Låt mig få dreggla lite nu haha

    Lovar att läsa igenom tråden vid tillfälle så jag hänger med er bättre Solig
    5 september gifter vi oss, skogstema! :D kan lägga in lite bilder på div. dekoration vi (läs jag) gjort å ska göra. å klänningen såklart^^ 
    vi har ca 30-35gäster som består av de närmaste och några få kompisar, budget så billigt som möjligt, men tror vi kommer under 30 000 i alla fall :) 
    vår tänkta caketopper^^


    mannens corsage
  • filibustern

    vad som fick mej att inrikta mej på en sak var att prata med min tärna. insag att man inte kan ha hur mycke dekor pä borden sm helst.

    nej jag har inte fått hem den än. borde få hem den snart tyck ja

  • filibustern
    Vaniljbullen skrev 2014-12-29 18:30:16 följande:

    [quote=4402936][quote-nick]filibustern skrev 2014-12-29 10:30:32 följande:[/quote-nick]

    5 september gifter vi oss, skogstema! :D

    Va kul, då finns det hur mycket inspiration som helst ju.

    Söt klänning, ska bli kul att se sen.

    Ser i trådarna att alla beställer från kina, har du också gjort det? Jag kanske också kan hitta nåt på dom sidorna? Vilka sidor rekomenderar ni?


    jo det ska bli kul att dekorera, även lite jobbigt då vi kommer göra typ allt själv. men det är oftast bara stockar och så, och gubbens sida av familjen har div. snickare så alla verktyg finns (hade hans farbror som träslöjdslärare redan när jag var typ.. 8... :p) 

    jo jag köpte den från kina via Ebay. måttbeställd å fraktfritt - 998kr. :) har en annan klänning sen tidigare som jag köpte begagnat, den satt bra! men så börja jag träna så förbannat så jag vart ju smalare - vilket jag för övrigt inte trodde jag kunde bli, så då satt den ju skitdåligt helt plötsligt å det är dragkedja på den :P
    antligen skrev 2014-12-30 01:14:29 följande:

    Hej på er!

    Det är så roligt att läsa om allas planer ideer o tips. Och det är skönt att se att man inte är ensam om alla funderingar o tankar

    Vi gifter oss 11/7 o Här har vi hunnit med bokning och av:kyrka,fotograf/filmare,festlokal o hotell till bröllopsnatten.

    Frågade min mamma igår om hon ville följa med mig o min tärna på klänningsjakt o hon sa

    "Jaa o jag vet redan hur den ska se ut....."

    Kunde låta som ett skräckscenario men som tur är, är hon inte nån mor-zilla så det ska bli kul att se vad hon föreslår.

    MEN nu är det en grej jag behöver era tankar om för jag har en hjärncell som irriterar mig på ett oroande sätt.

    Det är att jag kommer vara en 50årig brud som skrider fram mot altaret, och jag VET att man ska göra precis det man önskar o vill på sitt bröllop men det som nu gnager mig är om det kommer att "tyckas" saker om jag har en "för brudig" brudklänning o att jag "bör" tänka på att jag är såå gammal o välja klänning efter ålder eller hur jag ska förklara det.

    (Fast å andra sidan har vi inga barn o ingen av oss har varit gift förut så det räknas väl som ganska ungdomligt fniss!)

    50 åring i vitt romantiskt tyllhav eller 50åring i diskret kjol o knytblus....

    snälla hjälp mig övertala mig själv, varför grubblar jag på detta, ska jag lyssna till det lilla gnaget eller är jag bara nojjig??



    och till dig säger jag - 50? gammalt? ge dig. :P men jag förstår din tankegång och ditt dilemma, men jag tycjer att du kör på det du vill ha på dig. och som du säger - ingen av er ha varit gift eller har barn så då tycker jag verkligen du kan ha på dig en "riktig" brudklänning! 

    var för övrigt och förberedde lite inför inbjudanspysslet den 10jan (om allt går som det ska). var på lärcentrum å låna deras papper-yxskär-sak. blev väldigt rakt å fint! å korten kommer bli sååå söta, ja klippte ner A4papperet så korten skulle rymmas i ett såntdär litet kuvert. c6 tro ja det är. och den blev ju bara 15cm långt kortstackaret. men det blir SÅÅ fint å SÅÅ sött! så då den 10e ska tärnan komma över och så ska jag, gubben å hon sitta å pyssla. ja tror jag ska ha allt hemma. ett limstift kanske vore något att ha isf. 

    komme fram till vad ajg ska göra med min ring också, i alla fall så har jag kommit fram till 2 alt.: antingen kör jag 3x 0.02ct i runt infattning, eller så kör jag 5x 0.01ct i fyrkantig infattning, alt. rund infattning, med dekoration i hörnen så det ser ut som fyrkantig.. :P bägge alt. kostar mellan 2000-2500kr. en bra deal! :) 

    tur inte bara jag har dilemman^^ mitt allra största tro ja är nog frisyren - va fan ska ja ha?! den frisör jag valt har typ inga kort på tidigare arbeten, men jag vet hon är otroligt duktig och kan gärna ta ut svängarna. men det som gör mig liiite nervös är att hon inte gör, och aldrig gjort, provuppsättning. kanske en kort muntlig diskussion några dagar innan. "det brukar lösa sig ändå" sa hon :P och inte tvivlar jag på det. men när jag är så osäker på vad jag vill ha? en sak är då säker - jag vill itne ha den typiskt, klassiska brudfrisyren med lockar och tjafs, jag är en sån som gärna har lite annorlunda^^ kan även tänka mig ha kort hår. 
    gillar denna - skulle passa skogstemat lite ^^ 


    den här gillar jag mycket, det enda som jag är orolig över är luggen, eller avsaknaden av den. :P passar som bättre i lugg tyck ja.. 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!