Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    ja, var och prövade lite ringar. dessa tre är de jag kan tänka mig, blev dock osäker på om jag ska beställa från nätet, kanske lika bra att beställa från butik. 

    1an blev jag förvånad passade så bra till titanringen. 2an är väl det jag mest är sugen på att skaffa, just denna var en helallians på saftiga 24 000, men ja vet det finns liknande i halvallians för under 5000.. Nr 3 var också en sån där "men! så bra den passade!" - moment. samma i vitt guld passade sämre faktiskt. 

    vad tycker ni? :) typ alla jag prövade gick på runt 5000kr. 
    nu bara att berätta för gubben att jag tjuvprövat ringar :P 

  • filibustern

    ja - igår posta vi äktenskapsförordet, och idag har jag betalat in avgiften för den. 
    Gubben ha vart hemma i helgen - skönt att ha hem han^^ 
    för övrigt är det snart bara 6 månader kvar! :D

  • filibustern

    här är det snart 6 månader kvar (på torsdag) och börjar inse mer och mer att tiden blir mindre. :P man kanske gitt börja bestämma sig om vigselring bl.a 

    sen har jag fått ett frö sått i mitt huvud

    fick veta att en av vikarierna (som sällan är på jobbet förvisso..) gick frisörskola innan hon sadlade om till uska. 
    DESSUTOM fick jag veta igår att en annan vikarie är makeupartist. 

    så var det ju kört, då börjar jag fundera. har frågat makeupartisten om ev "anställning" och hon kunde absolut ställa upp! och inte för så många kronor. 

    värre är det med frisören så att säga. vore ju perfekt om hon kunde göra för att 
    1. hon lär vara billigare
    2. hon lär ju kunna göra den typ av frisyr jag funderar på
    3. att betala 2500kr för smink + en frisyr som egentligen är mer eller mindre "bara" en klippning - alltså inte så mycket till uppsättning.. känns dyrt. 

    dessa är inspirationsbilder just nu: 

    och så med ett diadem med naturmaterial.. ja mena. normalt skulle denna klippning gå på 400kr.... men just för att det blir en brudfrisyr så pang - 2500 (förvisso ingår VILKEN frisyr som helst i det priset.. men ändå) 

    jag frågade lite som tvärest frisören om hon kunde tänka sig göra min frisyr, men hon lät som tvekande, mycket för att hon inte vet om hon kanske jobbar då jag gifter mig och så... men det vore ju SÅ bra om hon kunde, mycket för priset. jag hade tänkt kanske erbjuda na 700-1000kr för jobbet. de e ju för tysan i alla fall 1500billigare! 

    men törs inte fråga på riktigt så att säga.... ooooh. vad tror ni? ska jag chansa å fråga?

  • filibustern
    crs skrev 2015-03-02 10:48:24 följande:

    Jag skulle inte fråga någon som inte är van att klippa, utbildad eller inte. Särskilt inte som hon redan uttryckt tveksamhet, oschyst att pressa då. Om hon är obekväm men har svårt att säga nej, liksom.

    Om du vill ha det billigare, och inte tänkt en uppsättning, så kan du väl bara boka en vanlig klipptid? Du måste väl inte säga att det är för bröllop? 


    jag har ju dock redan bokat tiden... =/

    och ja hon tar 2500. "och då får jag vad ja vill i frisyrväg" och smink ingår. ja jag fundera på att ringa och höra om hon tar mindre för en typ klippning...
  • filibustern
    EbbZen skrev 2015-03-03 19:36:24 följande:

    Åh, får jag vara med? :)

    Jag och sambon ska gifta oss den 5 september i år, lokal bokat, spara datumet- kort utskickade, klänning köpt (lite impuls och lite tidigt jag vet).

    Festen är för ca 50 gäster, med tema lantligt, är inne på jutejäv och zink som tema kan man nog säga. Lokalen är en gammal herrgård, trångt men sjukt mysigt!

    Ska läsa igenom lite vad ni andra har skrivit men ville bara säga hej och hoppas att jag får hänga lite med er, alltid skönt att ha några att bolla tankar och idéer med!


    kul med en till 5 septembare :P 
    välkommen^^ 
  • filibustern

    tjatja! hängt med dåligt senaste tiden. :P men har inte hänt skitmycket heller... 
    ska fara till karln min nu i helgen. har skrivit ut blankett för namnbyte till han då ja tycker det håller på vara dags, ska han nu byta så. inte så länge kvar innan hindersprövningen ska in och då bör ju hans efternamn vara fixat så vi kan skicka in det som gemensamt. ^^

    sen har jag nog bestämt mig om ring, så ska fara med min tärna på onsdag och prova den igen å beställa :D blir lite med pengar än tänkt på den posten, meeeen det är inte ändå så mycket i det stora hela (blir sammanlagt 5300 med gravyr för både min och karlns ring) 

    ja  just! när jag far upp till karln så på hemvägen (om nu inte han vill följa) så far jag förbi haparanda och Ikea - VINGLASSHOPPING :P 


    Allrakäraste skrev 2015-03-18 15:43:27 följande:

    För vår del är namnet självklart. Jag har ett typiskt "svensson"-namn medan min blivande har ett ovanligt efternamn. Det enda som är lite knasigt är att jag och svärmor båda heter Kristina och tja.... efter bröllopet kommer vi verkligen att heta likadant! Visserligen har hon behållit sitt flicknamn som mellannamn men ändå. Lite sjukt är det ju! :P

    För vår del har planeringen stannat av helt pga av andra stora planer som kommit i vägen och kan göra att vi måste planera om i stort sett hela bröllopet. Men jag vågar inte skriva varför än eftersom det inte är helt spikat! Cliffhanger! ;)


    jag kommer också hamna i ett "likadant-namn-läge". karlns kusin har samma namn som jag (fast i ett dubbelnamn) och vi kommer ha samma efternamn efter jag bytt. förvisso är hon också gift och har ett dubbelnamn... men ändå. tack och lov kallas hon vid sitt smeknamn.. annars hade det blitt lite besvärligt. 
  • filibustern

    ja lever ^^p.

    har vart i finland å köpt likörer att prova då e dels ha mer olika sorter å dels är billigare. överlag är det nog inte billigt nog så vi kan tjäna på att köpa till bröllopet därifrån, men vi fundera på att köpa likörer i alla fall, till tårtan, till vinnaren av tipsrunda och som tack till t.ex tärnan.

    karln ha svårt för namnbytet. han har jättesvårt för förändringar allmänt.. försöker stötta så gott ja kan, men vet inte hur det känns riktigt, när ja bytte kändes det som jag alltid hetat det nya..

    imorn bli det ikea och inköp av vinglas!

  • filibustern

    igår var jag på Ikea för första gången, skulle köpa in vinglas till våra gäster - och har jag inte sån himla tur att dom har medlemspriser på just vinglas?! 

    för 6st 6pack betalade jag 54 spänn istället för 174! :D vilget jäkla kap alltså! :D så då var den posten checkad. 

    idag ska jag och Tärnan fara på guldfynd och fixa vigselring och gravyr. lite orolig att jag ska få beslutsångest och inte köpa någon... det är lite långt att köra 10ml "bara" för en vigselring, men det är fan i mig totalt onödigt att köra 10 mil för ingenting :P känner mig lit enervös också - nu ska altlså vigselringen beställas... får man bli lite nojig och kall om småtårna då? :P 

  • filibustern

    låg i vinterkräksjukan i lördags. så sitter i karantän just nu.. å i brist på göra så satte jag mig lite spontant och pyssla placeringskort. blev mycket nöjd! även brudgummen tyckte dom vart snygg^^ 35st blev det. 

    blev mycket snyggare när ja klippte så kortet var lika långt som stubben. och så komme jag ju på att jag har ett paket scrapbook-löv som legat och väntat i en låda i 10 år och bara väntat på rätt avändningsområde - skitbra! :D 

    nu bara att skriva namnen.. oc jag som skriver SÅÅÅÅ fult! har ofta fått frågan om jag ska bli läkare... -.-' och ne - Göbben skriv inte finare, faktiskt tro ja han skriv ännu värre.. stackars våra barn :P haha! 

    förvisso är min "fina" handstil bättre än vardagsstilen, men man hakar ju upp sig.. 

    annars då? jo! ja var och beställde vigselring i onsdags :D blev denna. och så lämnade jag in karlns titanring för gravering. oc graveringen var ju en historia för sig, eller ÄR en historia. täntke det vore kul med något kul citat i ringarna ist. för namn - för namnen har vi ju redan. efter lite om och men kom vi på " i Love you/i know" (jag har i love you, han i know. ni får extrapoäng om ni vet vart det kommer ifrån :P) 

    men så tänkte jag att ja ville överraska han med lite extra, så jag ville ha våra resp. stjärntecken ingraverat. nu är det inte elt säkert de KAN gravera in det så det är på gång med att kolla upp det. 



    Karln kommer hem nu på torsdag, och i helgen ska han besluta huruvida han ska byta namn eller inte. han har så svårt för förändringar så det tar emot för han.. stackarn :( har frågar om han verkligen vill byta och det är totalt 50/50 för han. det är mest bara förändringen han inte gillar. 

    nåväl - våra framsteg noterade :P

  • filibustern

    fick samtal igår om att min vigselring är färdig - nu bara gravyren kvar. ska skickas för det på tisdag, så om 3 veckor kan jag hämta våra ringar! :DDD ska bli kul att se hur gravyren blev! 

    för övrigt ska jag (då göbben är borta) fixa med inbjudan så det är HELT klart för utskick när karln kommer hem på flygardagen. då tänker vi ha ett kalas för karln som fyller år 5 maj, och då när våra föräldrar är där, så passa vi på att ge dom inbjudan personligen. ooooh! så spännande det ska bli! 

    men det känns lite jobbigt att göra allt... lite.. usch.. har tappat gnistan lite.. 


    SofiaF skrev 2015-04-16 19:17:19 följande:
    Ska någon av er ge några favors till era gäster förresten?
    vi tänker låta gästerna få ta hem vinglasen ^^
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!